Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
belinayyalçın06
Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 61
|
Konu: sebepsiz ateş ? Gönderim Zamanı: 29 Eki 2013 Saat 00:10 |
merhabalar hocam kızım 2 yaşında bugün akşam sebepsiz yere ateşlendi. 38.5 dereye kadar çıktı. bu doğdu doğalı ikinci kez ateşlenişi. ne yapacağımı bilemedim görünür bir rahatsızlığıda yok. zaten çok dirençli bir çocuktur ağrılara karşı. sıkıntısı olsa biile kolay kolay ağlayıp belli etmez.. ne yapacağımı bilemedim neden ateşlenmiştir size danışmak istedim..
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 117847
|
Gönderim Zamanı: 29 Eki 2013 Saat 01:30 |
Agizinda; pis bir koku, dilinde( kirli sari-beyaz) kalin bir pas tabakasi yoksa, Grip dir, antibiyotik gerekmez. Sadece benim anlattiklarimi uygulayin..
|
 |
belinayyalçın06
Üye
|
Gönderim Zamanı: 29 Eki 2013 Saat 05:14 |
dedikleeiniz gibi bi bulguya rastlamadim bi ara ates dusMustu terlemeye baslamisti. simdi yeniden cikti. anlayamadim
|
 |
belinayyalçın06
Üye
|
Gönderim Zamanı: 29 Eki 2013 Saat 05:35 |
doktor bey bi enfeksiyon durumu olsa atesnasil olur. su ana kadar 38.5 u gecmedik. bu zamana kadar sadece bir kere azi disini cikarirken ateslenmisti. ozamanda ates derecesi ayniydi. buda iki cisi. daha once yasamayinca sebepsiz yere telaslandim sanirim.o
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 29 Eki 2013 Saat 19:09 |
Hicbir dis cikarken, ates yapmaz..
Bazi farkli virus enfeksiyonlari bu sekilde seyir gosterir. Cocugun genel durumunu begenmez ve antibiyotik dusunulurse, ONCE bir kan sayimi yaptirin ve WBC(lokosit) degerine bakin. Yuksek gelirse, antibiyotik baslanir.
|
 |
belinayyalçın06
Üye
|
Gönderim Zamanı: 29 Eki 2013 Saat 19:19 |
peki o deger nicn yukselir
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 29 Eki 2013 Saat 20:29 |
WBC hucreleri, bakterilerle mucadele eden hucrelerdir. Bagisiklik sistemi, bakteriel enfeksiyonlarda, bakterileri ortadan kaldirmasi icin bunlarin sayisini arttirir..
VIRAL enfeksiyonlarda ise, virusler bakteriler gibi cogalamadiklari icin bizim hucrelerimizin icine girerek, bizim hucrelerinize kendi yavrularini imal ettirirler. Hadise hucre ici oldugundan,WBC hucreleri is goremezler. Sadece; "Killer cell" denilen Lenfositler artar ve bu sekilde icinde virus olan hucreleri imha ederler. (Bunun sonucunda; adele agrilari ve kirginliklar olur).. Isin daha fazla teferruatina, Makrofajlara ve Natural killer hucrelere girmiyorum, yoksa kafaniz cok karisir...
Merak eden,Doktor, Saglik calisani olursa, onlara yazabilirim.
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 29 Eki 2013 Saat 20:31
|
 |
belinayyalçın06
Üye
|
Gönderim Zamanı: 01 Kas 2013 Saat 20:49 |
bukadari benim icinde yeterli doktor bey. biraz arastirmaciyimdir.bazi konularda blgi sahibi olmak kendimi guclu hissettiriyor. hic bisey bilmeden turkiyedi doktorlarin eline teslim ol.amak lazim.iyiki varsiniz.
|
 |