Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Kulak & Burun & Boğaz & Göz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - goz ve burun akması
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumgoz ve burun akması

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
lagrima Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 624
Mesajın Direkt Linki Konu: goz ve burun akması
    Gönderim Zamanı: 01 Eki 2013 Saat 09:52
Merhaba hocam. 1. Sorum; 18 aylık oglum var sanırım nezle oldu. Burnu dolu ve akıyor sürekli nefes de zor aliyor gözleride akıyor atesıde 37.5 38 mız mız ilaç vermedim bi bu sabah bebe asprini verdim biryerleri ağrıyorsa diye. Oksurugude var kuru kuru ama cok degio. Deniz suyu getirmistik burnuna onu damlatsam olurmu serum fiz yerine. Ilac da atesi cikarsa calpol mu vereyim. Siz ne önerirsiniz?  Ibufen  calpol falan eski yazilardan pek cok ilac okudum kafam karıştı ne vermeliyim ne vermemeliyim? 
2. Sorum; ogluma hic d vitamini damla kullanmadim gecen kansız dedigi icin insanlar doktora götürdüm kan sayımında sorun yok denildi. Ama yazılarınızdan okudugum kadari ile yilda 1 ampul gerekliymis bende kullanayimmi? Zymafluor kullanalım mı?  12 dişi var. Bu yaslarda ne kullanalım ne kullanmayalim. Önerileriniz nelerdir?
Teşekkürler

Düzenleyen lagrima - 01 Eki 2013 Saat 12:13
Rabbim sana emanet!!
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118707
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Eki 2013 Saat 19:56
1- Bu yastaki bir cocuga; "Bebe Aspirini" verilmez, kullanacaksaniz; "Cocuk Aspirini" kullanin... O bile; gunde 3x2tab. verilirse etkili olur. Deniz suyuda, ayni isi gorur.. Calpol veya Cocuk Aspirini kullanabilirsiniz. Ates dusuruculerle ilgili benim yazilarimi(eski mailleri) okuyun..
2- Dvitamini baska bir sey, Demir ilaci baska bir sey... Dvitamini; ilk 1 sene hergun veriliyor, 1 yasindan sonra, senede 1 defa Dvit3 ampul icirmeniz yeterlidir.
3- Zyma..or mutlaka kullanin. Kullanim sekli eski maillerde var. Bunlardan baska bir sey kullanmaniza da gerek yoktur...
Yukarı Dön
lagrima Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Eki 2013 Saat 21:01
Tamam Teşekkürler hocam. Sanirim d vitamini ile demiri karıştırdım.  
Rabbim sana emanet!!
Yukarı Dön
lagrima Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Eki 2013 Saat 10:49
Hicam 18 aylık 11.400 kilosu bugün dvit3 ampul aldım ne sekilde vermeliyim? Perspektuste 3 4 hafta ara ile verin bir kerede vermeyin diyor. Tek seferdemi vereyim? Teşekkürler
Rabbim sana emanet!!
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118707
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Eki 2013 Saat 19:53
200gram agirlik fazlasi var...
Dvit3 ampul bir defada icilir, hicbir zarari olmaz....Hergun icirmiyoruz, SENEDE 1 defa...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.