Etimek tatlısı |
Yanıt Yaz | Sayfa 123 4> |
Yazar | |
Gülsen
Moderatör Yazıldığı gibi okunur:) Kayıt Tarihi: 20 Haz 2009 Konum: giresun Durum: Aktif Değil Puanlar: 13231 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Gönderim Zamanı: 03 Haz 2011 Saat 22:30 |
Etimek tatlım çok beğenildi Önce yapılış hikayesini anlatayım kısa ama komik Dün gece yana yakıla ekmek arıyorum bitmiş. Bakkalında servisi bitmiştir herhalde umutsuzluğuyla çevirdim nosunu 1 ekmek dedim dedi ki abla servis yapan çocuklar gitti bir kişi kaldı oda gidiyor evine giderken bıraksın sevinçle tamam dedim neyse 15 dk sonra kapı çaldı çocuk elinde bir poşet içinde ise ekmek yok Etimek var Neyse eve 1 paket etimek gelince hesapta olmayan benimde aklıma bu tatlı geldi ünide çok yapardık Fırın gerektirmediği için favorimizdi Gelelim tarife ; Malzeme 1 paket etimek 1 litre süt 2 yemek kaş. un 2 yemek kaş. pirinç unu 2 yemek kaşığı nişasta 2 bardak + 8 yemek kaşığı şeker 1 paket kremşanti Yapılışı; Etimekleri ( 12 tane ) dikdörtgen borcama diz . bir tencerede 2 su bardağı şekeri kavur rengi kahverengine dönene kadar topaklanır sertleşir korkma sonra yaklaşık 2 bardak suyu üzerine dök sıçrar dikkatli ol Şeker eriyene kadar karıştır 5-6 dk kaynat şerbet hazır Şerbet 1-2 dakika dinlenirken 1 buçuk su bardağı sütü derin kaseye koy içine unları koy. 2 buçuk 3 e yakın bardak sütü tencereye koy içine 8-10 yemek kaşığı şeker işlave et kaynamaya bırak Şimdi koş şerbetini etimeklere dök rendi kahverengi olacak şerbetin şaşırma Sonra unları döktüğün sütü topaklama bitene kadar karıştır ocaktaki sütün kaynayınca unlu sütü içine dök karıştır 1-2 dk kaynayınca çırp mikserle şerbeti çeken etimeklerin üzerine eşit şekilde dök dolapta dinlenmeye bırak servis yapacağın zaman kremşantini üzerindeki tarife göre yap üzerine ser . Fıstık fındık varsa onuda üzerine serebilirsin Afiyet olsun Düzenleyen Gülsen - 03 Haz 2011 Saat 22:31 |
|
Kevser
Moderatör Mersin benden sorulur:))))) Kayıt Tarihi: 27 Mar 2009 Konum: Kayseri Durum: Aktif Değil Puanlar: 7222 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
1. cümlee = şerbet 1-2 dakika dinlenirken 1 buçuk su bardağı sütü derin kaseye
koy içine unları koy. 2 buçuk 3 e yakın bardak sütü tencereye koy içine
8-10 yemek kaşığı şeker işlave et kaynamaya bırak
2.cümle = Sonra unları döktüğün sütü topaklama bitene kadar karıştır ocaktaki sütün kaynayınca unlu sütü içine dök karıştır Ayrı iki tane süt mü kaynatıyorum, doğru anlamışım değil mi? Saol canım Düzenleyen Kevser - 03 Haz 2011 Saat 22:59 |
|
MaRaL
Altın Üye Kayıt Tarihi: 22 Oca 2009 Konum: fransa Durum: Aktif Değil Puanlar: 3544 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
kevser kiz tarifte sut 1 lt anacim
1.5 bardagini unluyoz galiba gulsen çok mersi valla yapicam onumuzdeki gunlerde sen konu açarsinda ben yapmammi ama bekleyelim misafir gelsin Düzenleyen MaRaL - 03 Haz 2011 Saat 23:23 |
|
juclea
Üye Kayıt Tarihi: 22 Oca 2011 Durum: Aktif Değil Puanlar: 87 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
gülsen ellerine sağlık arkadaşım.güzel görünüyor
|
|
Ayşegül
Moderatör Karadeniz Bölge Sorumlusuuuu :)))) Kayıt Tarihi: 28 Mar 2009 Konum: o şimdi okulda Durum: Aktif Değil Puanlar: 9243 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
eline sağlık hamarat arkadaşım
|
|
Beni bir Allah'ım birde Dostlar'ım bilsin,gerisi yandan yandan ilerlesin :)))) |
|
Gülsen
Moderatör Yazıldığı gibi okunur:) Kayıt Tarihi: 20 Haz 2009 Konum: giresun Durum: Aktif Değil Puanlar: 13231 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
Kevserim şimdi kullanıcıda gördüm ki buradasın tıkladım, buna cevap yazmamışım Sütü 1,5 ile 2,5 bardağa bölünce 1,5 bardak ayırdığını ocağa koymadan içine unları koyup topaklama bitene kadar karıştırıyorsun diğer 2,5 bardağı ocağa koyup içine şekeri de koyup kaynayana kadar bekliyorsun kaynayınca 1,5 bardak unlu sütü karıştırarak içine ilave ediyorsun
|
|
Gülsen
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
Evet seren 1,5 bardağı sadece unla karıştırıp sonradan ekliyorsun kaynayan süte
Düzenleyen Gülsen - 05 Haz 2011 Saat 23:23 |
|
Gülsen
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
|
Teşekkür ederim canım
|
|
Yanıt Yaz | Sayfa 123 4> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|