Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Aşılar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - ateş ve aşı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumateş ve aşı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Eyüp Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 80
Mesajın Direkt Linki Konu: ateş ve aşı
    Gönderim Zamanı: 20 Eyl 2013 Saat 08:39
2 aylık oğluma BCG,pnömokok ve karma aşı diye 3 aşı yaptılar.15 saat  ateşini gözlemledim.6,5 saatten sonra ateşi 37,4 lerden 38,3 ler kadar çıktı.hemen hemen satte bir emzirdim.gazı olmasın diye masaj yaptım.gezdirdim.ovaladım sırtını.HİÇ İLAÇ VERMEDİM VE VERMEKTE İSTEMİYORUM.ancak sonunda gazı oldu ve sanırım yaptıgım masaj ve sırt ovalamalarının sonucu çürüterek hepsini (çok fazla miktarda) kustu.uzun bir süre sonra tekrar emzirdim ve bir kısmını kustuktan sonra gün boyu uyumadığı için  uykuya daldı.3,5-4 saat bende uykuda kaldığım için ölçemedim.kalktığımda ateşi 37,8 idi.
bu süre içinde ateşinin çıkma olasılığı nedir?kendimi suçlu hissediyorum.ateş bir hastalık değil ama insanı çok korkutuyor.daha fazla çıkarmı?çıkarsa ve kendinden geçerse ne yapmalıyım?daha kaç gün(3 gün dediler) gözlem yapmalıyım?savunma hücrelerinin hafızası nekadar sürede yenilenir?
Yukarı Dön
Eyüp Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 80
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Eyl 2013 Saat 16:32
yeşil çay içmemin bebeğimi emzirdiğim için bir sakıncası varmıdır.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119586
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Eyl 2013 Saat 19:56
Ates; cikarsa ve kendinden gecerse diye bir sey yok... Asilarin sebep oldugu ates; 1 gunden fazla surmez. Atesden korkmayin, benim makalelerimi okuyun(yazarlar kisminda)..Ates; bagisikligin calistigini gosterir...
   "   savunma hücrelerinin hafızası nekadar sürede yenilenir? '

Sual biraz yanlis... bagisiklikta; hucrelerden ziyade, antikor dedigimiz "kimyasal maddeler" daha etkilidir.
2 turlu bagisiklik vardir:
     A- Hucresel bagisiklik:(T-Hucreleri ile olur.BCG asisi bu sekilde calisir.)
     B- Humoral bagisiklik: "Bursal sistem" denilen sistem ile calisir, antikor yapimi vardir. BCG harici butun asilar bu sekilde calisir.
Daha genis bilgi icin, yazarlar bolumundeki makalemi okuyun.

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.