Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Ateş
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - ATEŞ
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumATEŞ

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
burçintoprak Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 25
Mesajın Direkt Linki Konu: ATEŞ
    Gönderim Zamanı: 25 Tem 2013 Saat 16:36
Dr bey iyigünler;
29 aylık bir oğlum var tatil dönüşü 3-4gün aralıklarla  ateşi oldu.Dolven ve aferin ateş düşürücülerini kullandım.2. gün iyileşti derken ateşi gece epeyce yükseldi.Biz de doktora götürdük .Klasik yine serum taktırdı.Hastane çıkışımızda boğazında mı enfeksiyon var diye sorduk yok dedi. Kanında mikrop var dedi :)Reçeteye10 tane  iğne dahil assist ,peditus,cefaks 125 antibiyotik yazmış.Tahlil sonuçlarımızı size danışmadan ilaç kullanmak istemedim..Bu tabloyu antibiyotiksiz atlatabilirmiyiz?İğneyi sormuyorum bile. birde doktorun önerdiği ilacı mı kullanalım yoksa sizin önerebileceğiniz başka bir ilaç var mı? şimdiden çok teşekkür ederim.
WBC 10.5                    CRP  7               Kalsiyum  8,2               LDH 581
LYM    3,50
MID     0,70
GRAN   6,30
RBC      4,52
HGB     12,3
HCT      36,5
MCV      81
MCH      27,2
MCHC    33,6
PLT       396  

Düzenleyen burçintoprak - 25 Tem 2013 Saat 21:02
BT
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Tem 2013 Saat 20:19
bu gün ateş başlayalı 7. gün oldu. ilk ateş başladıktan 4 gün sonra 2 gün ateşi hiç çıkmadı. dün geceden beride dolven ateş düşürücü 1,2 saat ateşi düşürüyor sonra ateş tekrar 39.5 lere çıkıyor.
BT
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118370
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Tem 2013 Saat 12:55
Çok kuvvetli ateş düşürücüleri ( Aferin 160mg Parasetamol, yani Calpol hammaddesi ihtiva eder) kullandığınızdan, bağışıklık tam çalışamadığı için işler uzadı. WBC değerinin 10.5 olması zaten hastalığım "viral" olduğunu, değil ağızdan alınan ilaçların, iğnelerin bile etkili olamayacaklarının işaretidir. Peditus da 120 mg Parasetamol ihtiva eder. Eğer Aferin ile birliket kullanırsanız, 3- günde çocuğunuza Karaciğer nakli yaptırmak zorunda kalırsınız.
En saçma olan ise; Asist başlanması ..Asist ve Peditus yanyana verildiklerinde çcoukta 3-5 günde hırıltılar , solunum sıkıntıları başlar. İşte bu yüzden milletin çocuğuna devamlı Astım teşhisleri konuluyor. Bu sahtekarlardan uzak durun.  Benim maillerimi, Alt Forum yazılarını ve yazarlar bölümünden, makalelerimi mıhakkak okuyun.
Hiçbir ilaç kullanmayın. Ateş düşürücüleri de nadiren kullanın.
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Tem 2013 Saat 13:06
peki hastalığın  bakteri kaynaklı olması için WBC değeri kaç civarında olmalıdır. sizden cevap geç gelince, ateşi de düşüremeyince biz antiyobiyotiğe başlamıştık. onu keselim mi? bir de kafamda şu soru işareti oluşuyor ateş 40 derece olsada biz ateş düşürücü hariç hiç bir şey kullanmayacakmıyız. ben sizin bütün yazılarınızı okuyorum. doktorlar böyle ilaç yazdıkça biz de arada kalıyoruz. çocuk ateşli yanımızda dururken sanki suç işliyo gibi hissediyoruz kendimizi. hangi durumda ateş düşürücü dışında ilaç kullanmalıyız? bu konuda bir açıklık getirebilirmisiniz. 
son olarak Şu an ben ateş düşürücü dışında ilaç kullanmayayım mı? 
BT
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118370
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Tem 2013 Saat 16:34
1-Bu yaş için;Lökosit (WBC) değerinin:  17.500'den fazla olması gerekir. Sizdeki değer: 10.500 olduğundan antibiyotik gerekmez.  
2- 40 derece ateş de bile EĞER çocuk rahatsa, ateşini düşürmeyin.
3- Sadece, benim Grip için anlattıklarımı (Serum fiz, Limonlu bal ve ColdMix ) kullanın.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.