Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
sedaaytunc
Katılımcı Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 216
|
Konu: Taş Gibi kaka Gönderim Zamanı: 22 Haz 2013 Saat 00:43 |
Hocam selamlar, oğlum 6,5 aylık. 2 gün önce aşı oldu. Boy 72 cm, kilo 9200 baş 46 cm olarak ölçtü doktoru. Cocuğum dünden beri sert top kaka yapıyo onu da çıkaramıyo peçeteyle ben alıyorum tas gibi :(bacaklarını bile açamıyo sancıdan sanırım. İnliyo ağlıyo acaba bağırsakta önemli bir sorun olabilir mi? Kabızlık böyle inletir mi ki? kulak cubuğuyla makatının çevresini hafif uyarım dedim acıtmadım bastı cığlığı sıkıyo kendini altını değiştirtmek bile istemiyo. İştahı yerinde yumurta peynir yoğurt çorba ve süt içiyor ek gıdaya yeni geçtik sayılır. napabilirim hocam yardım lütfen
|
HAYAT ÇOCUKLARLA GÜZEL..............................................................................
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 118132
|
Gönderim Zamanı: 22 Haz 2013 Saat 09:44 |
1- 5cm. boy fazlası, 1.2kg ağırlık fazlası var. 10.5 aylık cesametinde.
2- Kulak çubuğu bu gibi durumlarda bir işe yaramaz, hatta fayda yerine zararlı olabilir. Onu, "yumuşak kakayı" zor yaptığı zamanlarda ( uyarmak kastı ile) kullanıyoruz.
3- Bu kabızlık daha ziyade; Pirinç, Patates, Muz ve Elma'nın fazla verilmesi ile olur. Veriyorsanız: Bu gidaları kesin, yağ ve şeker oranlarını arttırın. Armut rendesi iyi gelir.
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 22 Haz 2013 Saat 09:45
|
 |
sedaaytunc
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 22 Haz 2013 Saat 21:42 |
Hocam yoğurt kanız yapar mı vermeye devam edim mi? Birde zorlamadan makasta çatlak var piişik hafifte kaka esnasında kanama oluyor damla. Ne yapabilirim? Teşekkürler
|
HAYAT ÇOCUKLARLA GÜZEL..............................................................................
|
 |
sedaaytunc
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 23 Haz 2013 Saat 01:35 |
Hocambirde Sabah doktorunu aradim gliserin fitil Verdi + duphalac bir tatli kasigi. Fitilii attim AMA kaka yapmadi karsimda kivraniyo tahris olmus zorlamaktan bender 4 Saat sonra libalaks lavmabebek yaptim az ax yapti aglayarak:( hem fitil hem lavma cocuga zarar mi verdim istemeden:(( napicam duphalac nezaman etki eder? Cocugu basil rahatlatabilirim birde patedes pirinc vs kabiz yapici seyler vermedim. Bu kabizligin evveli pastorize sut vermistim o yapti Büyük ihtimalle Su an Kestim sutu. Sebze ve kayisi hosafi armut var menusunde
|
|
 |
sedaaytunc
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 23 Haz 2013 Saat 02:29 |
Hocam çok soru sordum özür dilerim ilk kez böyle kabızlık yaşıyoruz çok üzgünüm gözüme uyku girmiyor. Sokol likitten bahsetmişsiniz şurup mu bu likit mi bizde kullanalımmı duphalacla? Nette prospektusde 1 yas altı uygun değil diyor bizimki 6,5 aylık
|
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 118132
|
Gönderim Zamanı: 23 Haz 2013 Saat 10:15 |
Sokol likit, bir cins, "Parafin" dir. İlacı vediğinizde kusar ve akciğerlerine çekerse, tehlikeli olabiliyor ama bu risk, sadece 1 yaş altı değil, her yaş için geçerlidir. Kolay kolay kusmayan bir çocukta kullanabilirsiniz. 5ml verilecek. Duphalac'da bir cins "Prebiyotik" şekerdir. Bu ilaçda 5ml verilir. Libalax lavmandan dolayı bir zarar vermediniz, rahat olun. Gliserin fiti, ilaç ihtiva etmez, içi boştur.
Yoğurt, kaymağı ile yenilmezse, veya "yağsız süt" yoğurdu ise kabızlık yapabilir. 1-2 çay kaşığı zeytinyağı ilavesi bunu halleder.
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 23 Haz 2013 Saat 10:15
|
 |
sedaaytunc
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 23 Haz 2013 Saat 23:33 |
Hocam sukurler olsun gecti kabizligi dun kayisi hosafi lcirdim armut rendesi yedirdim bugün iyi çok şükür teşekkürler kandilinizde mübarek olsun
|
|
 |