Biliyorsunuz kızlar geldi geçen hafta bana tiramisu yapmaya karar vermiştim ama pasta tabanını unutmuştum Cuma günü bende evde yapayım bari dedim ve Pandispanya keki yaptım gece ancak biraz fazla bıraktım fırında kenarları yanık oldu bende sabah yaparım diye yanık keki dolaba kaldırdım.
Bugün okuldan gelince elime geldi kek ve sonunda pasta yapmaya karar verdim ondan dolapta yenmeyen kayısılarıda görünce kayısılı pasta yapayım dedim
Şimdi yaptım daha tadını akşama yazarım
Efendim herhangi bir kek
4 Bardak süt
4 yemek kaşığı kadar un
6 yemek kaşığı kadar şeker
azıcık tereyağ 1 yemek kaşığı dolusu gibi
Üstü için
6-7 kayısı
2 tatlı kaşığı Buğday nişastası
yarım bardak içme suyu ( Bunu arttırabilirsiniz kayısının durumuna göre )
1 yemek kaşığı şeker
Yapılışı
Önce un süt şekeri muhallebi gibi pişiriyoruz sonra altını kapatıp tereyağını ekliyoruz tereyağı içinde erirken mikserle çırpıyoruz
daha sonra kkleri parça parça edip pastayı yapacağınız kabın tabanını kaplayacak biçimde yayıyoruz ( ben ıslatmadım ama sütle de bu kekleri ıslatabiliriz akşam yedikten sonra söylerim)
Muhallebimizin bir kısmını keklerin üzerine döküp yayıyoruz. Daha sonra tekrar parçalanmış keklerle muhallebinin üzerine kaplıyoruz tekrar muhallebi ile kaplıyoruz bu işlem kabın büyüklüğüne göre devam ettiriliyor en sonda en üste muhallebi kalacak.
sonra önceden yıkadığınız kayısıların çekirdeklerini çıkarıp blanderdan geçirin üzerine su nişasta ve şekeride ilave edip muhallebi gibi pişirin .
Pişince pastanızın en üstüne yayın
10 dk önce dolaba koydum şimdi resmi tadı geceye