Bas agrisi |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
toprak1
Katılımcı Üye Kayıt Tarihi: 14 Eki 2017 Durum: Aktif Değil Puanlar: 244 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Gönderim Zamanı: 17 Ara 2024 Saat 13:01 |
Hocam iyi gunler. Kizim temmuz 2020 dogumlu 107 cm boy ve 20 kg. 7 kez havale gecirdi. Hepside atesli. Verilen Epilepsi ilaclarini baslamadik. . Yaklasik 3 aydir degisik zamanlarda sabah uyandigi zaman basinin agridigini soyluyor. Sabah Yururken daha cok agriyor. Gerekce olarakta cok uyudum ondan oldu diyor. Bir saat kadar sonra tekrar sordugumda gecti diyor. Burnu tikali oluyor ondan olmustur diyecegim ama bazen burun tikanikligina dair hic bir bulgu yokkende soyluyor. Gun icerisinde one dogru egiltip alin bolgesinde agri olup olmadigini soruyorum agri yok diyor.
Sadece sabah bas agrisinin nedeni ne olabilir yapmam gereken birsey var mi ?
2. Kizimin gelisimini degerlendirebilir misiniz. Düzenleyen toprak1 - 17 Ara 2024 Saat 13:02 |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117923 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
6 yaş elbisesi giyer! 2.5 kilo boyuna göre bile kilo fazlası var.
Daha fazla kilo almasın! Ateş ve Havale; Türk doktorlarının bildikleri ve sizlere anlattıkları gibi değildir. Ateş ve havalenin hiçbir zararları yoktur! 40 seneden beri ısrarla bu bilgileri öğrenmekten kaçınan bir doktor topluluğundan NE HAYIR beklenir ki?? Şikayetleri muhtemelen "sinüzit'e" bağlı. 5 gün İliadin damlayı, günde:2x2'şer damla her 2 burun deliklerine damlatın. Damla yaparken, sırt üstü yatar ve başı aşağı sarkık olsun ve damlattıktan sonra o pozisyonda; 1-2 dakika bekletin. Ateş ve Havale ile ilgili, makale ve Forum yazılarımı okuyun.
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 21 Ara 2024 Saat 10:46 |
|
Emine Nur
Üye Kayıt Tarihi: 14 Ara 2024 Konum: Turkey Durum: Aktif Değil Puanlar: 2 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Emine Nur
|
Değerli hocam ,geçen sene Ocak ayında 10 aylık oğlum sabah 7 civarı havale geçirdi uyurken hıçkırık sesi gibi başladı elleri yumruk gözleri kayıyordu ateşi 37-38 civarıydı. İlk olduğu için korktuk ne olduğunu bilmiyorduk bir kaç dk sürdü bitti ve çocuk ağladı nefes almaya başladı hemen fakülte acile götürdük giderken uyudu acilde bi süre gözetim altında durduk saat 10 gibi taburcu olacaktık tekrar geçirdi 1 dk filan sürdü yine titreme ve göz kayması oldu bu sefer . Kepra verdiler bir gün gözetim altında kaldık nisana kadar kepra kullandık nöroloji profesörüne gittik iki kez bir hafta arayla eeg çekildi normal çıktı MR çekilsin gizli epilepsi olabilir dedi kepra kullanacak dedi istemeye istemeye kullandık çevremizde görümcemin çocuğunun da havale geçmişi var aynı zamanda eşimde çocukken geçirmiş . Anestezili MR randevuyu fakülte neredeyse bir yıl sonraya verdi yani bundan 1 ay önce Kasım ayıydı girdirmek istemedik.girmedi. Doktora kepra devam edecek demişti ama biz yan etkisi çok olduğu için bir paket bitince devam etmedik bıraktık.şimdi oğlum 21 aylık bir kaç gün önce boğaz enfeksiyonu geçiriyordu ateşi bir anda 38.9 filan oldu calpol verdim o sıra ellerini filan bezle hafifleteyim dedim o sırada tekrar havale geçirdi 1 dk sürmedi bile durdu havalenin sonuna doğru ateş ölçtüm 37.2 filandı ateş. Fakülte acile götürdük gözetim altında kaldı 1 gün çok şükür tekrar geçirmedi boğaz ve kulak enfeksiyonu varmış . 39 aylık diğer oğlum bu yaz 33 aylıkken filan 40 dereceyle havale geçirdi ağzı filan kitlendi bayıldı kaldı 1-2 dk sürdü çok şükür bitti acile gittik yine çok şükür tekrarlamadı. Hocam bu arada 3. Havaleyi geçiren oğlumda doğuştan sağ bacağında 1 cm kısalık ve sağ ayağında orta parmaklarda yapışıklık var genetik testler yapıldı bebekliğinde ortopedi fizik tedavi tabanlık verdi takip edelim dedi ergenliğe kadar duruma göre ya kısa bacak için uzatma ameliyatı yapılır dedi . Bağlantılı bir durum mudur havale ile.Endişeleniyorum hocam sayfanın birinde sizden bahsedildiğini duydum ve yazmak istedim ne yapmalıyım yol gösterir misiniz . Teşekkür ederim
|
|
Dr.KadirTugcu
Uzman Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117923 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
|
" Kepra verdiler bir gün gözetim altında kaldık nisana kadar kepra kullandık nöroloji profesörüne gittik iki
kez bir hafta arayla eeg çekildi normal çıktı MR çekilsin gizli epilepsi olabilir dedi kepra kullanacak dedi istemeye istemeye kullandık " O Prof. bozuntusu tam bir şarlatan ve dolandırıcı! Resmen sizi dolandırıyor! Çocuklar, 4 yaşına kadar, nadiren 6 yaşına kadar havale geçirirler! Yapılanların tamamı şarlatanlık ve boşuna yapıldı. Utanmaz Prof. bunlar yetmemiş gibi bir de; "anestezili MR" çekilecek HA!!! Allahından bulsun!! Havalelerin hiçbir zararı yoktur. Sakın bu gibi umacı doktorların "korkutucu senaryolarına" kanmayın. İlk sayfada, Yazarlar kısmındaki listenin en altındaki:"Ateş ve Havalenin Tedavisi" makalemi okuyun. Kısalığa gelince!! 1- Kısalıklar daima bacakta incelme ile olur. Bu da genellikle anne karnında bacağa kordon dolanması ile olur. 2- Bacak normal kalınlıkta ise, öbür bacak UZUN olabilir!! Bu durumda, uzun bacakta ayrıca, "Hemangiom" denilen kırmızı alanlar olur. Bu gibi kımızı lekeler varmı? Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 21 Ara 2024 Saat 10:56 |
|
Emine Nur
Üye Kayıt Tarihi: 14 Ara 2024 Konum: Turkey Durum: Aktif Değil Puanlar: 2 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Emine Nur
|
Sağ bacakta çok az bir incelik var ve aynı zamanda sağ ayağı diğerine göre küçük hocam,sağ ayak üç ve dördüncü parmakta sindaktili mevcut .Bebeklikten beri düzenli aralıklarla ölçtürüyoruz ikiside eşit uzuyor fark 1-1.5 cm . Uzun olan bacakta bir sıkıntı yok bahsettiğiniz kırmızı benekler yok .
|
|
Yanıt Yaz | |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|