|
4 yaş bitti |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
mevsimrüzgarı ![]() Katılımcı Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 22 May 2014 Durum: Aktif Değil Puanlar: 385 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı mevsimrüzgarı
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 21 Eki 2024 Saat 05:29 |
Hocam merhaba. Oğlum 4 yaş 3 aylık, yavaş ama ilerleyen bir çocuk. Konuşmada gerilik var yaklaşık 50kelime söylemiştir bugüne kadar ama çok mecbur kalınca söylüyor. Bez durumuna gelince hala devam ediyoruz. Şuan sadece ilk aşamadayız, saklanarak yapıyor. Yemek yemeyi de seven bir çocuk, parmak ucunda 120 cm geliyor ve 20 kilo. 6 7 yaş kıyafeti giydiriyorum. Yemekten sonra bile dolabı açıp ne yesem diye bakınıyor. Konuşma tuvalet ve yeme konusunda müdahale etmemiz gerekir mi yaş itibariyle? Çok da hareketli bir çocuk evde de sıkılıyor ben çalışıyorım anneanneyle kalıyor, oyun ablası mı düşünsem kreşe mi versem Aslında ben kreşe gönderme taraftarıyım çok asosyal kaldı diye ama önce bu konuları kı halletmeliyiz? Nasıl bir yol izlemeliyiz? Teşekkür ederim
|
|
![]() |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118331 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
![]() ![]() ![]() ![]() |
"Konuşma" konusunda sadece şiir ve tekerlemeler okutun. Başka da bir şey gerekmez.
Tuvalet konusunda hiçbir şey yapamazsınız. Zamanı gelince HER çocuk hallediyor. Kimisi erken, kimisi geç. Tuvalet işini halledince Kreşe gönderin.
|
|
![]() |
|
mevsimrüzgarı ![]() Katılımcı Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 22 May 2014 Durum: Aktif Değil Puanlar: 385 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı mevsimrüzgarı
Hocam yeniden merhaba. Oğlum 5 yaşını bitirdi, bez bağlamıyorum gündüzleri her ikisinde de tuvalete gidiyoruz. Bu sene anaokuluna başlayacak. Kaçırma gibi bir sorunu olmuyor. Ama hala sürekli parmak ucunda yürüyor ve konuşma geriliği var. Göz teması ve komut almada hiçbir sıkıntısı yok. 4 yaşından sonra gelişir dediğiniz her basamakta ilerledi. Bisiklete bindiğinde pedallara basıp tam ilerletemiyor. Çizilmiş resmi boyayamıyor, karalıyor sadece. Ama çok güzel puzzle yapıyor, görsel algıları çok iyi nerden nereye gidilir sorunca gösterir yolda işaretlerle anlatmaya çalışır. Kelime sayısı çok az. Geçen yıl bu zamanlar 50 civarı kelime söylerken bu sene 300 civarı. Ama günün neredeyse tamamı hala işaretlerle geçiyor. Ben parmak oyunları tekerlemelelrle desteklemeye çalıştım. Öğrendiği şeyi unutmuyor. Kitaplarda sorduğum nesnelerin %95ini doğru gösterir. Taklit becerisi de çok gelişti. Sembolik oyunlar da oynar. Ama her kelimeyi bir ya da iki kez söyledi desem yalan olmaz. Gün içinde anne baba diye de seslenmez hala ıh ıh der. Bir ara anne baba dede derdi. Şimdi gün içinde en çok kullandığı kelime hadi ve hadi gel. Bunun dışında sorduğum sorulara evet, hıhı gibi cevaplar verir. İstediği her şeyi gösterir benim istediklerimi de yerinden bulup getirir. Acaba bilişsel olarak geride mi, bazı motor becerileri de geri kaldı makas kullanmaya vs geçmedik. Genel olarak gelişim geriliği var desek yanlış olmaz sanırım. Şu an geldiğimiz noktayı anlatabilmek için detaylandırdım. Siz hep yaşıtlarıyla bir arada olsun dersiniz.Bu durumda anasınıfında 4-5 yaş grubunda mı 5-6 yaş grubunda mı olmalı? Yolumuzu aydınlattığınız için çok teşekkür ederim. İyi ki varsınız.
|
|
![]() |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118331 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bazı çocuklar böyledir. Aynen ilgilenmeniz çok önemli.
Ana okulunda yaşıtları ile birlikte olsun.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|