Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - kirmizilik ve dokuntu
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

kirmizilik ve dokuntu

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
mayalisa Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 63
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı mayalisa Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: kirmizilik ve dokuntu
    Gönderim Zamanı: 06 May 2024 Saat 14:15

Hocam merhabalar,

Yaklasik 2 hafta once kizimin aniden yanaklarinda kizariklik oldu, bir sure sonra kendiliginden gecti. Yanaklarina tokat atilmis gibi asiri kizariklik seklindeydi, gorunuste dokuntu vs yoktu. Fotosunu cekemedim.

Sonrasinda bir sure sonra tekrar yanaklarda kizariklik ve beraberinde kollarinda kizariklik ve hafif dokuntu gibi oldu. Kasinti hic olmadi. Ayaklarinda ve bacaklarinda da hafif oldu. Yani soyle birden oluyor sonrasinda birden kayboluyor hepsi, cok kisa bir sure icerisinde. Tam gecti diyorum sonra dun tekrar yanaklarda asiri kizariklik ve kollarinda ayni sekilde kizariklik ve dokuntu gibi oldu. Beyaz tenli bir cocuk ve cok bariz belli oluyor. Bugun kollarda tekrar oldu. Fotolarini ekledim. Kirmizilik oluyor ve hafif dokuntu var gibi ve alacali bir goruntu gibi kollardaki. Kasinti yok asla.

Kiz cocugu, 7 yas 8 aylik. 5.hastalik yazilarinizi okudum ancak emin olamadim. Duzenli kullandigi ilaci yok. Abur cuburdan yani cips, cikolata, haribo tarzi sekerler vs yapmis olabilir mi  acaba ? Surekli tekrarlamasi ve yaklasik 2 hafta olmasi beni dusundurdu acikcasi. Ingiltere’de oldugumuz icin Zyrtec muadili olarak verilen Piriteze ye basladim 4 gundur ancak cok bir sey degismedi. Govdede herhangi birsey yok yada ben goremedim. Kollarda olunca sanki oralarda asiri bir sicaklik yanma var gibi. Yanaklar da oyleydi. Sicaklik tetikler mi acaba ?

Bu arada haftada 2 defa havuza gidiyor, yarim saatten toplam 1 saat kaliyor ancak 6-7 aydir devam ediyor ve devam eden hafif burun akintisi var. 

Fotolar icin yorumunuzu rica ederim Hocam. Ne onerirsiniz ?

Tesekkur ederim simdiden, iyi calismalar dilerim.

fotolar:

https://r.resimlink.com/aEOjK4ymCs.jpg

https://r.resimlink.com/wDvzdGjk83pY.jpg

https://r.resimlink.com/sVJkC9.jpg

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 118389
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 May 2024 Saat 18:51
5.Hastalık değil! 
Allerjik ürtiker. Allerji ilacına devam edin. 
Yukarı Dön
mayalisa Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 63
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı mayalisa Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 May 2024 Saat 18:01

Tesekkur ederim Hocam. Alerji ilacina ragmen dokuntuler arada oluyor maalesef. Hatta dun okuldan aldigim zaman sadece her iki kolu komple dokuntu seklindeydi asiri kirmizi sekilde, garip bir sekilde sadece kollarinin acik kalan kismindaydi, gunesli bir gundu ve bahcede tenefuste 45 dk kaliyorlar. Size daha once yukaridaki gibi gorsel atmistim. Bugun okula gondermedim, arada hafif kollarda ve bacaklarda oluyor. Alerji ilacini degistirdim; Benadryl (cetirizine) basladim bugun.

Ayrica yazilarinizdan Andazol muadili ilac verdim bugun her ihtimale karsi, (turkiye’de degiliz maaselef su anda) Ayrica dun okul cikisi doktora goturdum; doctor yaklasik 2 haftalik bir surec oldugu icin neredeyse sonuna geldigimizi ve yakinda bitecegini soyledi, ayni sekilde alerjik urtiker dedi. Yemek olarak bir kisitlama getirmedi. Kan testinin anlamsiz oldugunu soyledi. Eger artarsa tekrar gidecegiz.

Alerji ilacina devam ediyorum bu durumda. Ilave olarak Hocam;

*Okula gitmesinde bir sakinca yok sanirim ?

*Haftada 2 ser defa toplam 1 saat yuzmesi var, klorun boyle bir etkisi olabilir mi ? 5- 6 aydir gidiyor.

*Yemek olarak cikolata, cips, boyali sekerler vs hepsini kestik. Yemekler icin birsey yapalim mi ?

Urtiker cok hafif basladi aslinda; once sadece yanaklarda kizariklik, sonrasinda kollarda hafif cok hafif sivilce gibi ve su anda atak yapmis gibi. Arada oluyor, sonra geciyor.

Baska bir oneriniz olur mu Hocam ? Bir de ne kadar surer acaba ? Ilk defa oluyor boyle birsey. Alerjik bir cocuk degildi.

Tesekkur ederim.

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 118389
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 May 2024 Saat 22:22
Okul ve yüzmeye mani değil. 
Sadece sentetık gıdaları vermeyin.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.