Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Kan tahlili sonucunda pıhtılaşma sorunu
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kan tahlili sonucunda pıhtılaşma sorunu

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Esraerkilet Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 147
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Esraerkilet Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Kan tahlili sonucunda pıhtılaşma sorunu
    Gönderim Zamanı: 19 Mar 2024 Saat 19:00
Hocam merhaba, 11aylık erkek bebek. İki tüp kan alındı. Tam kan sayımı için alınanda pıhtılaşma sorunu uyarısı verilmiş. Diğerinde ferritin sadece 3.Bu sonuçlara güvenmeli miyim? Hepsine baştan mı baktırmalıyım? 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118362
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Mar 2024 Saat 20:16
Hicbirine GUVENMEYIN, para da ODEMEYIN! 
11 aylik cocukta kan NIYE aliniyor?? 
Turk doktor akli ile ikide bir kan aldirirsaniz cocukta anemi olusur! 
10 kilo olsa; toplam 800ml kan vardir! Iki tup kan en azindan 20ml eder!! 
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Esraerkilet Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Mar 2024 Saat 20:41
Hocam biliyorum avuç içleri pembeyse, dudakları beniz renginden pembeyse kan damlası verilmesini önermiyosunuz. Zaten bende bu zamana kadar vermedim. Ama dudak renginde ve avuç içlerinde solukluk başladığını düşünüyorum. D vitamini için özellikle istedim(30 çıktı.) . Ayrıca demir vermediğim için de hemoglobin değerini merak ettim açıkçası. Dediğiniz gibi kan sürekli alınırsa da çok saçma olduğunu biliyorum. Nokta atış yapmak istedim fakat malesef böyle bişey yaptılar. Doğru düzgün kan bile alınamadı! 

Düzenleyen Esraerkilet - 19 Mar 2024 Saat 21:11
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Mar 2024 Saat 02:27
Ugrasmayin!! 
Turk doktorlarinin Turkiye'deki farkli durumlardan haberleri bile yoktur!! Turkiye'yi, Amerika zannederler.
Bizde bebeklere 400 unite D vitamini ASLA yeterli olmaz! Gunde 2000 unite almalari gerekir.
Bu yuzden Turk cocuklarinin TAMAMINDA D vitamini dusuktur.
Amerika'da butun sut ve sut urunleri D vitamin katkilidir. Bizde nadiren vardir.
Ondan sonra da kabahatlerini ortebilmek icin, D vitamin alt seviyesini 20'ye dusururlar! 
Hemen 1 ampul Dvit3 icirin, bu yaz bol gunes gorsun. Ilk gunlerde gunes kremi kullanin.. Gunes kremleri 
D vitamin sentezini engeller!
Eylul ayinda D vitamin seviyesi baktirip, bana yazin. 
Avuc ici ve dudak resimlerini gonderin. 

Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Esraerkilet Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Mar 2024 Saat 10:18
Evet hocam D vitaminiyle ilgili yazılarınızı okudum. 

Resimlerini gönderiyorum. 

https://hizliresim.com/2uo11sp][/url]
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Mar 2024 Saat 19:30
Anemi suphesi uyandiracak en ufak bir bulgu dahi yok! 
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Esraerkilet Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Mar 2024 Saat 21:28
Teşekkür ederim hocam 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.