|
Beta mi |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
toprak1 ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 14 Eki 2017 Durum: Aktif Değil Puanlar: 266 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 13 Oca 2024 Saat 03:29 |
Hocam kizim 3.5 6asinda 16 kilo. Bogazinda tonsilit olustu. Sag bolge ozellikle bembeyaz. Strep a yaptiramadim beyazligi gorunce hemen antibiyotik gerekiyor dedi dr . Bulanti kusma yok. Yas itibatiyle beta gozukecek yas degil diye antibiyotik vermedim. Kan tahlilide yapmadi bogaz kulturu verdi oda dogru cikar mi bilmiyorum. Henuz cilmadi 1.5 gun oldu yapilali atesi 3 gundur devamediyor. Viralse 4 gun de ates yapar mi? Ates var bogaz beyaz ancak dil yarim pasli hafifbir koku var. Sadece bulanti yok deposilin gerekir mi fotograf atamadim uyuyor
Hocam son olarak beta olan bir cocuk hastaligin 4- 5 gunu antibiyotik alirsa gec mi kalinmis oluyor tedaviye. Yoksa antibiyotik kullanmasa bile 1 ay 8cinde tekrar beta olmazsa sorun yasan miyor mu
Düzenleyen toprak1 - 13 Oca 2024 Saat 03:38 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118541 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Bu sekilde bademcik etrafinda beyaz ifrazat, SADECE ve SADECE; Enfeksiyoz Mononukleoz hastaliginda
olur. 1 hafta kadar ates yapar. Strep-A enfeksiyonlarinda ASLA beyaz ifrazat OLMAZ! Poposundan uydurmus. Normaldir zira Turk doktorlari, E.M. hastaliginin ismini bile duymamislardir. SAKIN elinizde ; Strep-A Testi olmadan bu teshisin konulmasina inanmayin. Ayrica da, bu yasta Strep-A OLMAZ! Poposundan uydurmus!! Lutfen: 1- Bugunden geriye giderek, soru-cevaplari okuyun. 2- "beta diye bir virus" makalemi yazarlar kismindan okuyun, SAKIN hicbir Turk doktoruna bu konuda INANMAYIN! Ne teshis koymasini bilirler, ne de tedavi etmesini! |
|
![]() |
|
toprak1 ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 14 Eki 2017 Durum: Aktif Değil Puanlar: 266 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam bunu sizden ilk defa duydum strep a da beyaz ifrazat olmaz. Bogazda tonsiliti goren hemen beta oldugunu soyluyor burda. Daha once mono degeri yukseldi bu E.M hastaligi 1 kere gecirilince birdaha gecirmeyecegini okumustum su an mono yine yuksekolur mu tekrar gecirir mi. Son 3 aydir bu 3 uncu bogaz enfeksiyonu abimizde 3--5 yas araliginda her ay bogax enfeksiyonu geciriyordu. Fpapa olunabilecegi soylenmisti. Kizimdada b7 rahatsizlik olabilir mi 3 aydir 25 - 30 gun aralikla atesi yukseliyor.
Hocam strep a testi yapan yer bulamadim yeni tasindik diyarbakira kan tahlili yaptirip wbc durumuna gore 15.5 uzeri ise antibiyotik baslayacagiz deposilin 3 yapilmazsa 2 yapilirsa 3 gun penisilin turevi antibiyotik verecegiz. Dogrumudur. Ama burda deposilinde yapmayip sadece 1 hafta antibiyotik veriyorlarmis. Biz 6 kez havale gecirdik en son birdaha gecirirse beni dinlemeyeceklerini epilepsi ilaclarindan vereceklerini soylediler. Havale 2 dk gecerse diazem verin diye ilac verdiler elime kullanmadim . Ama her ay ateslenince ates dusurucude fazla kullaniyoruz malesef cunku titremeye basliyor kendi ilaci ver anne diyor. Ayaklari aniden buz gibi olunca anliyorum ki hizli yukselecek ates dusurucu vermek zorunda kaliyorum beraberinde ilik su kompleksleri uyguluyorum ancak ates dusmuyor ama hizli yukselise engel oluyor ayaklar isiniyor ates 38 37. 8 araligina geliyor. altina dusmuyor Ates dusurucu vermezsem ic ates dis ates uyumunu saglayamiyoruz. Havalenin zarari yok biliyorum diyorsunuz ama burdaki dr teshis icin bile gidemiyorum sistemde 6 kez havaleyi goren sacma sapan seyler soyluyor. Ilik su kompleksleri ates dusurucu olmadan ise yaramiyor balkona cikartiyorum soguk etkisiyle biraz rahatlasin diye sasirdim ne yapacagimi. Birde ev ahalisi var elinde antibiyotikle bekleyen .ah hocam ah buralardan gitmeseydinizde 3 -5 ogrenciniz olaydi. Düzenleyen toprak1 - 13 Oca 2024 Saat 09:47 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118541 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Dogrudur.
Sakin Turk doktorlara inanmayin. SAKIN ates ve havaleden korkmayin. Ogrencim asla olmaz.. Yeni doktorlar; para pesinde, hekimlik pesinde olan yok!
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|