Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Genel Konular > Bebeğim & Çocuğum Hakkında
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Bebeğiniz varsa kablosuz internet kullanmayın
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı KonuBebeğiniz varsa kablosuz internet kullanmayın

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
duygu07 Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 7416
Mesajın Direkt Linki Konu: Bebeğiniz varsa kablosuz internet kullanmayın
    Gönderim Zamanı: 10 May 2008 Saat 13:15

Sağlıklı yaşam uzmanı Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, evdeki tehlikeye dikkat çekti.

Prof. Müftüoğlu, kablosuz modemin yaydığı manyetik dalgaların hamile ve 2 yaş altındaki bebekler için zararlı olduğunu söyledi

Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, sağlıklı ve uzun bir yaşamın gereklerini gazeteci Uğur Dündar’ın hazırlayıp sunduğu Arena programında açıkladı. Prof. Dr. Müftüoğlu beslenme koşullarının yanı sıra çevrede kullanımı artan manyetik kirlenmeyle ilgili olarak çok ciddi tehlikelerin olduğunu söyledi. Cep telefonu kullanımının ilerleyen zamanlarda sigara gibi yasaklanacağını belirten Prof.Müftüoğlu, kablosuz internet ortamının da özellikle küçük yaştaki çocuklar ve hamile kadınlar üzerinde zararlı etkilerinin olduğu yönünde ciddi bulguların olduğunu kaydetti. Prof. Müftüoğlu şöyle konuştu:

“Cep telefonlarının bugünkü kullanımıyla insan sağlığına zarar vermemesi imkânsızdır. Hele telefon şirketlerinin kullanımı artırmaya yönelik yapılan reklam kampanyalarının sağlığımıza yönelik ciddi bir tehlike olduğunu düşünüyorum. Reklam Öz Denetim Kurulu’nun ya da ilgili kurumların biran önce harekete geçmesi lazım.

Sakıncalı frekans

Hele ki bir araştırma yayınlandı. Kablosuz internet ağı olan yerlerde 1,5-2 yaşından küçük çocukları, hamileleri bulundurmamak lazım. Çünkü bu tip radyo frekanslarını, kısa dalga frekanslarının, ses dalgalarının tam olarak ne yaptığı tam olarak bilinmiyor. Ancak telefonun zararlarıyla ilgili arka arkaya gelen bulgular var. Mesela trafolar. Evlerimizin içine kadar giren trafolar var. Baz istasyonlarını cami veya okul gibi toplu yaşam alanlarının bulunduğu yerlere takıyorlar. Bunlar daha çok yaşlıların veya daha çok gençlerin toplu olarak bulunduğu yerler.”

Kansere davetiye

Benim öngörüm şu ki cep telefonunu kulağınıza götürüp 20 dakika konuşuyorsanız, biliniz ki işitme sorunları, beyin kanserleri dahil bazı kanserlerin oluşacağını bilin. Bununla ilgili yavaş yavaş bulgular ortaya çıkmaya başladı. Diyorlar ki kesin araştırmalar mı bunlar. Bir araştırmanın kesin sonuç alınarak bulgularının ortaya konulabilmesi için nerden baksanız bir insan ömrü kadar zamanın geçmesi lazım. Bugün bazı yiyeceklerden nasıl vazgeçtik? Bazı yiyeceklerin zararlı olduğu nasıl ortaya çıktı? Yirmi sene sonra anlaşıldı ki trans yağlar kolesterolün canına okuyor. Vücutta kanser riskini artırıyor. Onun için cep telefonları da içinde olarak çevremizde artan bu manyetik kirlenme hayatımızı tehdit ediyor.

‘Torunum gelince hemen kapatıyoruz’

“Benim 1,5 yaşında torunum var, o geldiği zaman evde internet kapatılıyor. Çok ciddi araştırmalar ve bulgular var. Kesinlikle kablosuz internet ortamının bulunduğu yerlerde 1,5-2 yaşında çocukların ve hamile kadınların bulunmamaları gerekiyor. Bunun denetlenmesi lazım. Ya da başka bir yol bulmaları gerek.”

Vatan Gazetesi
7 Mayıs 2008

Yukarı Dön
belma Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Puanlar: 4440
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 May 2008 Saat 13:25

Ellerine sağlık Duygu çok güzel bir yazı ama ne yapmak gerekli acaba.Teknoloji o kadar hayatın içindeki.Confused

Kamil insan toprak tutsa altın olur,eksik insan altın tutsa toprak olur.
Yukarı Dön
sengul Açılır Kutu Gör
Pırlanta Üye
Pırlanta Üye
Simge

Puanlar: 10040
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 May 2008 Saat 18:52

Teşekürler  Duygu.

Biz  Murat kreşe başlayana kadar   eve internet bağlatmadık.  Eşimide ikna ettim. ikimizinde işyerinde  internet var ,  oradanda faydalanabiliyorduk.
Biliyorsunuz beyin gelişimi  için  2 yaşına kadar  geçirilen  zaman çok önemli..   Bu yüzden   hiç istememiştim.
Malesef    hayatımızda manyetik   dalgalardan kaçmak  çok zor.( cep telefonu,   kablolu  ve kablosuz   int.v.b.)
Biz annelere   büyük sorumluluk düşüyor.   Kaçmak mümkün değil ama   azda  olsa korunabiliriz diye düşünüyorum..

Düzenleyen sengul - 10 May 2008 Saat 18:54
Kesinlikle çocuğuna “çocuk gibi” davranma.

Bu anneler olarak yaptığımız en büyük kabahat aslında.

Küçük olabilirler ama onlar da birey birey.

Yukarı Dön
duygu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör
Simge
Dedektifler Odası Başkanı :)

Puanlar: 7000
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 May 2008 Saat 19:52
Ben modemi kapatsam bile bilgisayarımdan görüyorum ki en az 10-15 kablosuz ağ bağlantısı var etrafımda. Kaçmak mümkün değil...Confused
Yukarı Dön
oğuzkağan Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Puanlar: 2934
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 May 2008 Saat 21:50
Teşekürler  DuyguClown
[
Yukarı Dön
tibelya Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 122
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 May 2008 Saat 23:26
 gerçekten bu teknolojinin bedeli çok  ağır
Ouch malesef 
Yukarı Dön
botag Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 687
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 May 2008 Saat 12:52
Teşekkürler Duygu.Mecburen çok uzun süre olmasada açıyorum.
Yukarı Dön
HaYaL Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Gece Bekçisi

Puanlar: 3414
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 May 2008 Saat 03:01
bizimki kablolu değil fakat duygunun dediği gibi etrafta çok var. alt kat karşı daire hep kablosuz kullanıyo. onlardanda etkileniyodur mutlaka dimiConfused
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.