|
10 aylık bebek bezi dolmuyor |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
cennettekus ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 17 Eki 2013 Durum: Aktif Değil Puanlar: 338 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı cennettekus
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 15 Şub 2023 Saat 22:09 |
Kızım 10 aylık sadece emziriyorum ama gündüz emmek istemiyor zorla emziriyorum. Gece uykudayken sorun yok. 3,100 gram dogdu şuan 9 kilo. Bezi cok az doluyor tüm gün aynı bezle duruyor, doymasa uyumaz ağlar diye düşünüyorum ama halinden memnun. Günlük 400 ıu ocean marka d vitamini veriyorum, kafası vpk terliyor gece. D vitamin dozunu cogaltmalımıyım?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118326 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
![]() ![]() ![]() ![]() |
1- 500gram fazlasi var!
2- Idrar/bobrek problemi olsa; aninda ayaklardan baslayan ODEMLER olur. 3- Gunde en az 1000 unite D vitamini verin.
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 16 Şub 2023 Saat 02:10 |
|
![]() |
|
cennettekus ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 17 Eki 2013 Durum: Aktif Değil Puanlar: 338 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı cennettekus
Hocam 1 yaşından sonra d vitaminini günlük vermeyi bırakıp 2 yasına girince d vitamini ampulu kırıp vermeye devam etsem olurmu?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118326 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Olur. Zaten benim de her aileye tavsiyem bu yonde.
1 yas bittikten sonra, her sene en az 1 ampul D vit3 ampul icirin. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 16 Şub 2023 Saat 23:46 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı cennettekus
1. Yaş Doğum gününde damlayı bırakıp 12 ay sonra 2. Yaşında direk ampül iciriyorum o halde.
Demir kan vitaminini ne zaman vermeye başlayım hocam peki? Bende devid ampül kırıp içsem şimdi olurmu peki?
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
HAYIR!!!!
1- Once su "yas" isini konusalim!!! Bir bebek dogduguna, (Turklerin sandigi gibi) 1 yasinda OLMAZ! 1 gunluk olur, 1 haftalik olur, 1 aylik olur, 12 ayi BITINCE, 1 yas olur. Bastiginiz yas DEGIL, bitirdiginiz yas konusulur! BUTUN, "Boy-Kilo" cetvelleri de zaten buna gore yapilmistir. (BAK: Boy-Kilo Tablosu) Bazi abuk-subuk, kiymeti kendinden menkul uzman kisiler: " Dis ulkelerde, 'How old are you' denilirmis de, bizde: 'kac yasindasin" denirmis de, zirvalar dururlar. BITEN yas soylenir! Bu saskinlarin iddia ettikleri gibi: Aksi gecerli olsa idi, bir bebek dogdugunda yasi icin, "1 yasinda" demeniz icap ederdi. 12 ayini bitirmis bir bebek, 2 yasinda DEGILDIR! 2- Benim hesabima gore, 12 ayi bitirmis bebege, elinizdeki damla bittikten sonra, 1 adet Dvit3 ampul icirin. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 17 Şub 2023 Saat 19:05 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı cennettekus
Hocam bende size katılıyorum şuanda 10 aylık zaten 12 aylık olunca 1 yaşında dicem. Damla bitince beklemeden ampul iciriyim o halde tamamdır.
Kan damlasına ne zaman baslamalıyım onu yazmamışsınız?
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
SAKIN Turk doktor akli ile Demir ilaci VERMEYIN...
Bu cahiller, Hgb degerinin: Yenidoganda: 15.0-20.0g/dL 1-2 hafta arasi: 12.5-18.8g/dL 1-6 ay arasinda: 10.0-13.0g/dL oldugunu bilmezler. Bu Hgb dususune;"Yenidoganin Fizyolojik Anemisi" denir. Turk doktorlarinin bunlardan haberleri bile yoktur. Sakin bu aptallara kanmayin.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|