Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Kulak arkası şişlik ve kan tahlili
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kulak arkası şişlik ve kan tahlili

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
antipc Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 292
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı antipc Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Kulak arkası şişlik ve kan tahlili
    Gönderim Zamanı: 18 Oca 2023 Saat 10:54

34 yaşında bayan hocam. Kulak arkasında sert, acısız şişlik var. Daha önce iki kere boğaz ağrısı olmuş, ilaç kullanmamış. O kulağın olduğu tarafta yirmilik diş çıkıyormuş. Herhangi bir kronik hastalığı ve kullandığı ilaç yok. Kulak arkasını aile hekimi görmüş, kan tahlili istemiş. 

Kulak arkası neden şiş olabilir hocam? Tahlil sonucu nasıl? 

Düzenleyen antipc - 18 Oca 2023 Saat 10:55
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 122470
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Oca 2023 Saat 19:19
Eger, WBC yuksek olsa idi, acaba; Mastoidit mi diye merak ederdim ama degil.
Yirmi yas disi yapmis olabilir.
Kafaya takmayin, kendiliginden gecer.
Anormal Demir fazlasi var, SAKIN Demir ilaci kullanmasin. 

Yukarı Dön
antipc Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 292
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı antipc Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Oca 2023 Saat 19:24
Evet hocam, ailecek hgb değerleri kadın -erkek hep üst sınırda. Bu bayan gebelikte aspirin kullanmıştı hatta kan çok yoğun diye. Herhangi bir demir ilacı vs kullanmıyor. Diyet vs yapsa fark eder mi hgb? 

Sağ olun hocam.

Düzenleyen antipc - 18 Oca 2023 Saat 19:25
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Oca 2023 Saat 19:35
Eritrositleri normal araliklar icinde. Yuksek olsa idi; Polisitemia Vera baktirirdim. 
Bir sey yapmayin ve SAKIN Turk doktorlara gitmeyin. 
Yukarı Dön
Asudesima Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 404
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Asudesima Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Oca 2023 Saat 22:09
Hocam özür dileyerek araya giriyorum, 32 yaşında kadınım benim de hgb 15.6 rbc 5.14 10^6uL (referans dışı gözüküyor) ekim ayında yaptırmıştım, bir sorun teşkil eder mi? Sonuçlar çıktığında sizin yazdığınız referans aralığında hgb üst sınır 16 olduğu için önemsememiştim.Teşekkür ediyorum.

Düzenleyen Asudesima - 18 Oca 2023 Saat 22:48
Asudesima
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Oca 2023 Saat 03:49
Onemli degil. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2026 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.