|
Böbrek taşı |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
orhantugba ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 01 Kas 2018 Durum: Aktif Değil Puanlar: 349 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı orhantugba
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 24 Kas 2022 Saat 18:27 |
Hocam psikolojim alt üst .. bende sağda ve solda olmak üzere birer tane böbrek taşı vardı.. soldaki biraz büyüktü kanala indi ama düşmedi aldılar neyse kurtuldum o şekilde . 3 senedir uyuyan sağdaki taş ta ağrilarla bir sekilde indi ama oda düşmüyor 3 aydır .. 5mm boyutunda.. ama asıl konu bu değil... Ben tomografiye girdim taşın yeri belli olsun bariz taş gözüküyor ama radyoloji uzmanı demiski ben bu taş kanaldami kanalın icindemi dışında mi anlayamadim diye rapor çıkarmış taşta dememiş nodüler kalsifikasyon demiş .. diyorki demekki taş çoktan düştü hayır diyorun sancılarım var kesik idrar oluyor taş o diyorum yok diyor .. şimdi 5mm taş için ilaçlı mr verdi bana hocam uzun oldu ama böyle sacma şeyler yaşıyorum diğerinde hiç böyle olmamıştı bu nerden çıktı şimdi kanalın içinde mi dişin damı 😰böbrek te şişlik olurdu taş olsa ama.sende oda yok diyor😥
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Puanlar: 117990 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
![]() ![]() ![]() ![]() |
1- HEMEN; 1 ampul Dvit3 icin.
2- Filmle ve MR ile ugrasmayin. Agri oldugunda, "alaturka" tuvalete comelin ve kaka yaparcasina ikinin ve agri oldugu surece, gunde:3x2 tablet Novalgin alin. Novalgin, duz adelelerde (Idrar yollarinda) gevseme yapan bir ilacdir. 3- Bobrek taslari; kanalin disina CIKMAZLAR!" Onun niyeti baska. Sizi korkutup, cok pahali olan ilacli MR yapacak. |
|
![]() |
|
orhantugba ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 01 Kas 2018 Durum: Aktif Değil Puanlar: 349 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı orhantugba
Hocam bana da diyoki böbrek taşı olsa kanalın dışında olmaz diyo hocam diyorum belki içinde neden dışında gibi değerlendirme yapıyorsunuz diyorum oda kesin değil sonuçta .. hocam bide saçma da geliyor onun için ilaçlı mr çekilir mi küçücük taş sonuçta yani .. peki hocam uzun süre durursa herhangi bir zararı olur mu bir doktor da düşecek taş iki günde düşer düşmezse düşmeyecek demektir demişti
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Puanlar: 117990 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Siz benim dediklerimi uygulayin.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı orhantugba
Uygulucam hocam inşaat düştü diye yazarım size buraya .. bide şunu söylemeyi unutmuşum hocam bu diyor taştan ziyade kanalın kenarında bi nodül oluşumu olabilir diyor 5 mm lik nodül olur mu hocam ..
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Meslek hayatim boyunca, duymadim.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı orhantugba
Dimi hocam saçmalık ötesi ama bu coğrafyada alışkınız bjz pek yadırgamıyoruz 😔
|
|
![]() |
|
minetk ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 02 Mar 2023 Durum: Aktif Değil Puanlar: 6 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
böbrek kisti kanalın dışındamı olur
Düzenleyen minetk - 04 May 2023 Saat 19:54 |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|