Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Genel Konular > Bebeğim & Çocuğum Hakkında > Diğer Konular
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - PAYLAŞIRSANIZ SEVİNİRİM.
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı KonuPAYLAŞIRSANIZ SEVİNİRİM.

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
gülşen Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 151
Mesajın Direkt Linki Konu: PAYLAŞIRSANIZ SEVİNİRİM.
    Gönderim Zamanı: 28 Nis 2008 Saat 14:59

Merhabalar arkadaşlar;

Benim kızım 6 Mayısta bir yaşını dolduracak. Boyu 74 cm. kilosu 10,5. Yeme problemimiz zaten vardı son bir aydır hat safhasına ulaştı. Hiçbir şeyi yemek istemiyor. Önceleri bir çaybardağı süt içine biraz beyaz peynir,bir yumurta sarısı,biraz sıvı yağ ekleyip yediriyordum. Zor olsa da oyunla falan yiyorda. Yaklaşık 1 saat sonra yarım muz içine 2 tatlı kaşığı pekmez ezip veriyordum onu güzel yiyordu.ancak sanırım artık kahvaltıdan bıktı.Başka ne gibi alternatif kahvaltı hazırlayabilirim. Sizler ne veriyorsunuz. Öyle cici bebe falanda hiç vermediğim için yemiyor. Yani tadına alışık değil bir kez vereyim dedim istemedi. Öğürdü.Sadece gece verdiğim tahıllı mama içine 3 adet ekliyorum. Bunu yiyor. Unutmadan daha hiç dişimiz çıkmadı. Sanırım alttan bir dişi patlamak üzere. İştahsızlığı bundanda olabilir fakat önceleri  de iştahsızdı. Paylaşımlarınızı bekliyorum. Halen sürekli ona göre çorbalar yapıyorum. Az önce paylaşımlarınızı okudum. Ben halen bizimle yemek yedirmiyorum. Geçmi kaldım acaba. Dişi olmadığı için yiyemez sanıyorum. Patates ve havucu çatalla eziyorum ancak çorba içindeki diğer pirinç, mercimek, şehriye v.s. olduğu gibi veriyorum. Ne olur paylaşımlarınızı bekliyorum. Bu arada bu benim 3. çocuğum ama her şeyi unutmuşum. Çünkü diğer kızlarım birisi 17 yaşında diğeri 9 yaşında. Birazda yaş ilerleyince hani insan biraz daha fazla biliyor ya pinpirik oluyor diye düşünüyorum. Hepiniz sevgiyle kalın, şimdiden teşekkürler….

Yukarı Dön
DENİZKIZI Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye
Simge

Puanlar: 5319
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Nis 2008 Saat 15:12
ben 1o aydan beri normal kahvaltı yaptırıyorum bıktı çünkü bulamaç yemekten hepsini tek tek yediyorum .yumurtayıda tereyağda omlet yapıyorum parmağımı zor kurtarıyorum onuda yicek nerdeyseLOLLOLLOLbu şekilde güzel yiyor artık sütünüde çay bardağına koyuyorum sandalyede oturuyor bizm gibi yemek istiyor artık Smileekmeğini süte batırıp peynir koyuyoruz üstüne öyle yiyor ,lor peyniriyle karıştırıp omlet yapıyorum bazen reçel bal çay kaşığınla veriyorum tek tek tadını alıyor hepsini ilk zamanlar bunlar çok az miktardaydı zamanla normal yemeğe başladı artıkSmile
Yukarı Dön
duygu07 Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye
Simge

Puanlar: 7483
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Nis 2008 Saat 15:51
Merhabalar. Benim de kızım 4 mayısta yaşına girecek ve sadece 3 dişi çıktı. Yeme sorunumuz şükür ki yok ama ben ona daha dişleri çıkmadan eline çiğnemeyi öğrenmesi için kraker bisküvi falan veriyordum. Halen de veririm. Çünkü yemek yerken kendisi ağzına alırken benim ona mama yedirmeme de kolay izin veriyor. Ama doydu mu hemen ağzını çeker.
Önceleri ben de sizin gibi mama püre şeklinde yedirirdim ama şimdi kahvaltıda biz ne yersek o da ondan yiyor. Kahvaltı için önerim yumuşak beyaz ekmek içine beyaz peynirle ayrı vermenizdir. Yumurtanın sarısını verebilir ve pekmezi de kahvaltının sonunda verebilirsiniz. Artık püre şeklinde kahvaltıya benimki de öğğğk diyor. Bu arada krep yapıp ona veriyorum, patatesli yumurta yediriyorum kısacası biz ne yersek ondan tüketiyor canım. Geç kalmış değilsiniz ama artık püreden vazgeçmeniz sizin açınızdan kolay olacak ve bebeğiniz de normal yemeklere geçişte zorluk çekmeyecektir. Bir de kahvaltı sonunda ben kızıma papatya çayı veriyorum. Malum o kadar kuru şeyden sonra biz nasıl süt portakal suyu içiyorsak ya da çay içiyorsak o da sıvı istiyor tabi ki. Bu arada ben uyanır uyanmaz kızıma biberon maması veriyorum kahvaltıyı da hazırladığımda 1 saat falan geçmiş oluyor. Yani rahatça yiyebiliyor.
Sevgiler. Allah bağışlasın çocuklarınızı.Clown
Yukarı Dön
zehra Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör

"Zeynep'in Annesi.. Nam-ı Diğer FASULYE"

Puanlar: 10949
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Nis 2008 Saat 16:20
merhaba canım . iştahsız demişsin ama kilosu bence gayet güzel . benim kızım 16 aylık ve hala 9.5 kilo . biz bazen çocuklarımız bizim  kadar yesin istiyoruz onlar ihtiyaçları kadar yiyolar . biraz daha rahat olmak lzım . hem bu dönemki iştahsızlığı seninde dediğin gibi dişten dolayı olabilir . doktorlarda bir yaşına doğru iştah dahada azalıyo diyor .
dişleri henüz çıkmasa bile damakları artık sertleşmiştir ve çiğnemeyi biliyordur . sen eline bişeyler ver  birde gerçekten kahvaltıyı bulamaç gibi yemekten sıkılıyolar . ayrı ayrı vermeyi dene ama  o şekilde daha az yiyolar ilk başta buna hazırlıklı ol . doktorumuz bize yemesinden önemli olan yemek yemeyi öğrenmesi demişti .az yiyo diye bulamaç şeklinde yedirme sen yinede . inşallah geçiççi bir dönemdir iştahsızlığı bizimki gibi devamlı değildir LOL
Sevgilim hapşurunca çok sev dedim.elhamdülillah dedi.yerhamükallah dedim.yehdina ve yehdikum dedi sonra oturup hatim indirdik.nerden nereye:))))))))
Yukarı Dön
yeşim Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Süper Anne

Puanlar: 4345
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Nis 2008 Saat 16:48
Gülşen bence iştahsızlığı dişlerindendir....Bi doktora danış bence
İkizlerim Azra ve Arda
Yukarı Dön
burcu Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye

Çınar'ın annesi, Forumun neşesi

Puanlar: 8349
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Nis 2008 Saat 16:55
bence de diştendir.. anormal iştahsızlık yapıyor.. bir de zaten yemeyi sevmiyorsa bıkmıştır.. biraz daha değişik şeler vermeyi dene derim. kolay gelsin..
ömrüm, bebeğim, Çınar'ım

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.