|
HPV aşısı |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
neslimovie ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 26 Ağu 2012 Durum: Aktif Değil Puanlar: 119 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı neslimovie
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 27 Eyl 2022 Saat 21:50 |
Kadir Bey merhaba, kızım 2012 Mayıs doğumlu, 159 cm 57 kg. Ayaklarında gittikçe çoğalan sigiller çıktı. Çok şey denedim fayda olmadı. HPV aşısını 11 yaşından sonra öneriyorsunuz. Belki siğilleri de yok eder Ben şimdi yaptırsam olur mu? Henüz ergenliğe girmedi. Onerdiginiz bir türü var mı aşının, standart mıdır? Yanıtınız için şimdiden teşekkür ederim.
Düzenleyen neslimovie - 27 Eyl 2022 Saat 21:52 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118707 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
![]() ![]() ![]() ![]() |
Aşının ergenlik ile alakası yok! Aşıyı olsun.
Ne marka bulunuyor ise, onu yaptırın.
|
|
![]() |
|
neslimovie ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 26 Ağu 2012 Durum: Aktif Değil Puanlar: 119 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı neslimovie
Kadir Bey, teşekkür ediyorum yanıtınız için. Gardasil yaptıracağım. Gardasil 9 Türkiye'de olmadığı için 4 olanı yapılıyor. Dünya Sağlık Örgütü bu yılın Mayıs ayında HPV aşılarının tek dozunun da yeterli korumayı sağladığını belirten bir açıklama yapmış. Kızımın yaşı küçük ancak gelişimi 15-16 yaş seviyesinde. Ben sizi dinleyeceğim tabii ki. Ne kadar arayla kaç doz yaptırayım? Tekrar çok teşekkür ederim.
Düzenleyen neslimovie - 28 Eyl 2022 Saat 10:37 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118707 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Tek doz yapılması kesinlik kazandı gibi. Tek doz yaptırın.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|