|
sporcu beslenmesi |
Yanıt Yaz
|
| Yazar | |
envberna
Katılımcı Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Konu: sporcu beslenmesiGönderim Zamanı: 26 Eyl 2022 Saat 13:29 |
|
Merhabalar hocam;
Kızım 07.07.2011 doğumlu 46 kg ve 156 cm. 4-9 yaş arası arası ritmik cimnastik yaptı. bunun son iki yılı lisanslıydı ve yogun bir şekilde antrenmanlara katıldı. Son bir senedir haftanın üç günü 1.5 saat yine lisanslı olarak voleybola gidiyor artık. Voleybolda boy çok önemli olduğu için regl olana kadar (meme gelişimi geçen yıl başladı) elimden geleni yapmak istiyorum. Sürekli neden daha uzun değilim diyor. Anne ve babası olarak bizde uzun sayılmayız ama yinede bir umut elimden geleni yapmak istiyorum. 1- Hergün yumurta yediriyodum artık yemiyor. Okulda ne yiyorsa o oluyor bazen. Bazen de sabah tatlı yiyor bir kase. Kornflekse pek alıştırmak istemiyorum ama versemmi hocam? 2- Süt sevmiyor bende kaşar peyniri, sütlü tatlı yedirmeye çalışıyorum. Ama miktar olarak çok değil 3- Hergün et/köfte vermelimiyim? Kimi drlar fazla beslenmenin erken ergenliğe neden olabileceğini söylüyor korkuyorum. bir senedir meme gelişimi başladığı için sanıyorum max bir senemiz var. 4- Maden suyu içirmeye çalışıyorum içmiyor. Gerekli mi? 5- Kan tahlili yaptırmaktan korktuğu için ölçtüremedim ama haftada iki veya üç 5000 ünite D vitamini veriyorum. 6- Gece 22.30-23.00 arası uyuyor 7.30 da kalkıyor. Hocam yapabildiklerim bunlar. Eksik yanlış var mı acaba? Beslenme, vitamin ve uyku vs kesinlikle şunları yapın dediğiniz birşey varsa paylaşırsanız çok sevinirim. teşekkür ediyorum saygı ve sevgiler, berna
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 26 Eyl 2022 Saat 19:02 |
|
1- Et yiyen bir çocuğun yumurta yemesi şart değil ama yerse daha iyi olur.
2- Sütü o yolla verebilecek isenız, Cornflex verebilirsiniz. 3- İyi olur. Tam tersi, beslenme geriliği olanlarda erken ergenlik olur. 4- Maden suyu NE alaka?? Gereksiz. 5- D vitaminine devam edin. 6- Keyfi bilir. Bebek değil.
|
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
|
|
Tweet
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|