|
dilde pas ates ama koku yok |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
MeBes ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 05 Haz 2022 Durum: Aktif Değil Puanlar: 5 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 05 Haz 2022 Saat 20:33 |
Kadir Bey Merhabalar,
Kizim 1 Ekim 2017 dogumlu bu sene ilk defa krese basladi ve tum kis hasta gecirdik burun akintisi zaman zaman oksuruk ates hic eksik olmadi. ilk 2 sene boyle gececek biliyoruz. ilk defa bu sene strepA testi poz cikinca antibiotik ictik. zimaks 50ml 7 gun. sonra en son 1 hafta once yine bogazda nokta seklinde beyazliklar dusmeyen ates zimaks antibiyotik 2.yi kullandi. tam gecen pazartesi bitmisti son dozu. gectigimiz cumadan (2gun) beri yine atesli. surekli bogazlarim agriyor diyor ve bademcikler yine sis, dili resimdeki sekilde arkadan, dilin ortasina kadar beyaz pasli ama ucu pembe ve koku gelmedi gun icinde bana kucagimda tasirken vs. ama esim az once biraz kotu koku aldim ben dedi. bir de karnim agriyor dedi. burun akintisi var, arada da balgam cikartiyor. teste goturmeli miyiz? yine ayni tablo ve pes pese ve anbiotik hic icime sinmiyor. Bas agrisi cok oldugunda ve halsizlestiginde ates dusurucu veriyoruz.
Düzenleyen MeBes - 05 Haz 2022 Saat 21:43 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118409 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Kesinlikle Antibiyotik gerekmiyor. Açlık da olan ağız kokusu ile, Farenjitlerde olan ağız kokusunu karıştırmayın.
Farenjit kokusu, daha odasına girer girmez alınır.
|
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Kadir Bey merhaba,
Kızım 1 ekimde 5 yaşını doldurdu. 2017 doğumlu. 18 kilo. Ara tatil icin Antalyaya geldik 5 gün oldu. Kuzenim kizi ile kapı komşusu ve mide gribi geçirdi ishalsiz kusma oldu sadece. Surekli dip dibeler. Simdi kızım iştahsız, karnı cok şiş ve gazlı. 3 gündür ara ara karnım ağrıyor diyip sonra devam ediyor. Bugün ateşi çıktı ve karnımın sağını da gösterdi. Sürekli gaz çıkartıyor ve kötü kokuyor. Karnından da gürül gürül sesler geliyor. Temmuz ayında kaşık fıtığı olmuştu. Şimdi de apandist olmasından çekindim. Bugün ateşi 38lerde ve karın ağrısı olunca ibufen verdim saat 18de. Sonra gece 12 gibi calpol verdim karnım ağrıyor dedi yine ama ateşi yoktu. Bir de yatmadan midem bulanıyor gibi dedi, sonra kafam geldi gibi dedi. İkisi de olmadı. Uyuyakaldi simdi. Gun icinde genel olarak neşesi yerinde hoplayıp zıplıyor ama ara ara karnım ağrıyor diyip yere kapanıyor dizlerini karnına çekerek. Sonra geçti diyip yine oyuna dalıyor, bu döngü 3 gündür bu şekilde. Doktorumuz probiotik verdi sadece. Sizce ne yapmalıyız? Neden bu kadar karnı ağrır? |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118409 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
"Mide Gribi" diye bir hastalik yoktur. Tipik Turk doktor uydurmasidir.
SAKIN Probiyotik kullanmayin. Yedigi-ictigi bir gidadan mikrop kapmis. Arkadan ishal gelecek. Hicbir ilac vermeyin.
|
|
![]() |
|
Çok teşekkürler Kadir Hocam.
Yarın sabah uyanınca hastaneye götürecektim muayene ve ultrason kontrolü gerekirse kan tahlili icin. Apandisit olmasından çok korktum. Daha yeni kasik fıtığı ameliyati olduğu için... O zaman şimdilik hiç bir şey vermeyeyim, ishal başlarsa probiyotik verilmeli miyim? Şimdiden çok teşekkürler tekrardan.
|
|
![]() |
|
Kadir hocam gerçekten ishal geldi sabah.
Çok sagolun.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|