|
4cm e yakın lenf nodları |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
muzkaviy ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 01 Eyl 2019 Konum: istanbul turkiy Durum: Aktif Değil Puanlar: 110 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 14 Şub 2022 Saat 22:13 |
Merhaba hocam, 13 yaşındaki oğlumuz için yazıyorum. (54kg 154cm) Not: Lenf nodlarınızla ilgili tüm yazılarınızı okudum. Bir kaç gün önce boynunda dışarıdan belli olan ceviz büyüklüğünde şişlikler fark ettik. KBB ye gittik ve boyun USG istedi. USG sonucunda 37*13 mm reaktif görünümlü lenf nodları çıktı. Boyutları büyük olduğu için bizi hematologa yönlendirdiler. Hematolog da kan tetkiki, tüm batın USG, akciğer grafisi ve periferik yayma istedi. Periferik yaymanın normal oldugunu söyledi doktor. Karın usg de ise dalak ve karaciğerin normal olduğunu söyledi. Kan sonuçlarını size iletiyorum. Bize bir haftalık antibiyotik yazıp (Klamoks 1g) bir hafta sonunda kontrole gelmemizi ve yakın takip etmesi gerektiğini söyledi. Antibiyotiği mutlaka kullanmamız gerektiğini belirtti. Lütfen bize yol gösterin, lenfoma mıyız bu kadar büyük lenf nodu nasıl olabiliyor. Bu arada 4 hafta önce covid atlattık, bir haftadır da geceleri burun tıkanıklığı hafif nezle gibiydi. Hocam başka bir hematoloğa mı gidelim, antibiyotiği kullanalım mı? Bize yol gösterin lütfen |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118634 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Sacmalik ve DOLANDIRICILIKTAN baska hicbir sey degil. WBC(Lokosit): 6.72 olan bir hastaya nasil olurda
Antibiyotik verilir?? Tam bir dolandiricilik... Esas PUST, o US isteyen KBB doktoru! Tezgahi baslatan o!! Resmen paslasmislar. Sakin baska bir yerlere daha gitmeyin. Zaten gerektiginden fazla dolandirilmissiniz. Bu kadar masraf yaptiniz NE OLDU?? Bu ahmaklar acaba, hayatlarinda hic Lenfoma gorduler mi?? Makale ve Forum yazilarimi okuyun. Turk doktorlarda daha ne dolandiricilik yontemleri var, goreceksiniz.
|
|
![]() |
|
muzkaviy ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 01 Eyl 2019 Konum: istanbul turkiy Durum: Aktif Değil Puanlar: 110 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam, ben çocuğumu sizin yazılarınızla büyüttüm, kritik zamanlarınızda çok faydanız oldu sağolun. Hocam bu durumda peki sizin fikriniz nedir, enfeksiyon vs gibi sebeplerle bu kadar büyür mü lenf nodları? Lenfoma ile ilgili de yazılarınızı okudum. Fakat sanırım atladığım / akledemediğim bir nokta var. Çok teşekkürler. |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118634 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Cok gecmislerde gecirmis oldugu bir enfeksiyona baglidir. Yok olmasi aylar alir.
Lenfomalarda, daima; Karaciger ve Dalak da buyur. Lenf bezleri, tek tek degil, uzun salkimi gibi birbirine deger ve alt dokuya yapisiktirlar. Elle asla hareket ettirilemezler. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 15 Şub 2022 Saat 02:11 |
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam merhaba, öncelikle iyi ki varsınız sorularımızı sabırla cevaplıyorsunuz teşekkür ederiz. Hocam oğlum 13 yaşında daha önce bahsettiğim gibi (çene yanında şişlik farkedip doktora gitmiştik, 35*12 mm reaktif görünümlü lenf nodu vardı.tahliller normaldi takip edelim demişlerdi. İki hafta geçti, oğlumda 38 civarı seyreden ateş var iki gündür, ve halsizlik ateş dışında hiçbir gribal bulgu yok. doktora gittik tahlilleri aşağıya ekliyorum. crp çok yüksek çıktı.diğerleri değerler normal. Hocam boynundada bu beze olduğu için aklımıza kötü şeyler geliyor, acaba başka semptom olmadan ateş ve crp yüksekliği lösemi yada lenfoma olabilir mi? Lütfen bize yol gösterin. |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
VIRAL enfeksiyon geciriyor!!!
Turk doktorlarinin, CRP dolandiriciligina sakin inanmayin. WBC:9.7, kesinlikle Antibiyotik gerekmez.. Bu CRP dolandiriciligini cok anlattim, eski mailleri okuyun. Bu tip doktorlardan uzak durun.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|