|
Kemik ağrısı |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
Ponk ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Tem 2013 Durum: Aktif Değil Puanlar: 145 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 22 Ara 2021 Saat 15:19 |
Merhaba Kadir Bey, Oğlum 10 yaşında (1.44 boy - 35 kg) DEHB için concerta 36 mg kullanıyor. Küçüklüğünden beri spor yapar. 1 yıldır basket ve judo antrenmanı yapıyor. Eylül'de ailece coronaya yakalandık. İyileştikten sonra 1 ay kadar koştuğunda ya da spor yaptığında tüm vücudunda kemik ağrısından yakınıyordu. Hastalığa bağladım. Son bir aydır bacağında arada şiddetlenen bir ağrıdan bahsediyor. Sabah uyandığında bazen ağrıdan okulda yürüyemem deyip gitmek istemediği oldu. Aslında bir yıldır 1-2 ayda bir ayak bileğinde ağrıdan bahsediyordu. Basket ayakkabısı boğazlıydı düzgün bağlayamıyor sanırım diye değiştirmiştim. 2 gündür sol ayak bileğini saran, bacağın arkasından ilerleyip baldıra kadar çıkan bir ağrıdan bahsediyor. Ağrıyı kemiğime vuruyorlar, sürtüyormuş gibi diye tarif ediyor. Kanepeye oturduğunda dizin arkasında kanepeye değen yer için sızlanıyor bazen. Bu süreçte kas ağrısı, bazen de psikolojik olduğunu düşünerek hareket ettim. Dün bileğine jel sürerken bileğindeki kemiklerin çıkıntısını farkettim. Her ikisinde ve her iki yönde de aşırı çıkıntı var. Zayıflıktan mı bilmiyorum. Antrenörleri çok zorlayıcı antrenman yapmadıklarını belirtiyor. Sürekli olmayan, hareketlendiğinde belirginleşen bu ağrılar, erken bir büyüme ağrısı olabilir mi? Ya da bu iri kemikler başka bir şeyin habercisi olabilir mi? Nasıl değerlendirmeliyim? |
|
![]() |
|
Ponk ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Tem 2013 Durum: Aktif Değil Puanlar: 145 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Tekrar Merhaba Kadir Bey,
Sorum altlarda kaldı galiba. Cevabınız için bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117990 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Resimler acilmiyor.
Bilhassa Covid sonrasi, bazi hastalarda, bu sekil eklem agrilari olabiliyor. Denemek icin: Gunde: 3x1 Novalgin tablet 5gun alsin. Sonucu konusalim.
|
|
![]() |
|
Teşekkür ederim Kadir Bey, fotoğraflara göre başka birşey eklemezseniz novalgine başlayayım.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117990 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Ayni irilikler, el bileklerinde de olur ve RASITIZM belirtisidir.
Hemen bir D vitamini seviyesi ve Alkalen Fosfataz olcturup bana yazin.
|
|
![]() |
|
El bilekleri oldukça düzgün. Yine de Ölçümleri yaptırıp sonuç çıkar çıkmaz yüklicem sayfaya.
|
|
![]() |
|
Merhaba Kadir Bey, İstediğiniz testleri yaptırmak için Eğitim Araştırma Hastanesi'nde ortopediye gittim. Röntgen ve tahlilleri istedi. Ancak kan verirken öğrendim ki, D vitaminini sadece çocuk doktoru isteyebiliyormuş. Ordan randevu aldık. O da bi sürü tahlil istedi. (ya tutarsa misali istediğini düşünmüştüm, "şu da olsun bu da olsun, başka ne vardı"...) sonuçlar çıkınca "bişeyi yok, olsaydı tahlillerin birinde mutlaka çıkardı" dedi:) D vitaminini düşük bulduğu için ocean vitamin B12 sprey 1000 (1x1 dil altı) 1 ay kullansın dedi. Daha önce yazdığım şikayetlere istinaden değerlendirir misiniz.. Ayrıca B12 vitaminini kullandırmalı mıyım? (tahlillerde referans dışı ! gösterilen değerlerin üstünü çizdim) Her hastaneye gidişimde sizi anıyorum. Biz sayenizde bilinçleniyoruz ama buna rağmen hem radyasyona maruz bırakıldı, hem de iki kere kolu delindi oğlumun. Dilerim yolunuzdan ilerleyen genç doktor nesil bu döngüyü kırar. Şimdiden teşekkür ederim. |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Onlarda onemli hicbir sey yok. Oyle; "spreylerle, damlalarla" acigi kapatamazsiniz. Turk doktorlari, Dvit3 ampul
kullanmasini bilmezler! Simdi: 1 ampul Dvit3 icirin, 1 ay sonra tekrar 1ampul daha icirin. Mart ayinda, tekrar olcum yaptirip, bana yazin. Uc kurusluk, Dvit3 yazdirmak icin bir de; Cocuk doktoruna para mi odediniz? NIYE kendiniz almiyorsunuz? |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|