Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Gripten bal limon içmeyen çocuğa ne verilir
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Gripten bal limon içmeyen çocuğa ne verilir

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
motherbsr Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 38
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı motherbsr Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Gripten bal limon içmeyen çocuğa ne verilir
    Gönderim Zamanı: 12 Kas 2020 Saat 19:00
Hocam 23 aylık kızım dün geceden bu yana balgam 37.8 ates su gibi burun akıntısı ve gözlerinde sulanma var sadece serum fizyoloji ve vicks kullandım bal limon veriyorum suyla içmiyor dudakları kurudu artık birşey yemedi sadece 250 cc süt içti bir kaç yudumda su sırtına vurdugum da balgam çıkmıyor bal limon yerine ne verebilirim yada birşey vermeden de bu balgam öksürük geçer mi 
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı motherbsr Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Kas 2020 Saat 19:05
Sıcak buhar da tutamıyorum sadece peteğin üzerine su koyuyorum fayda eder mi bilmiyorum hocam
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118409
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Kas 2020 Saat 22:57
1- Mandalina suyu kullanin..
2- Petegin onune islak carsaf serin, daha etkili olur. 
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı motherbsr Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Kas 2020 Saat 17:43
Hocam dediklerinizi 6 gündür uyguluyorum ates sorunumuz bitti ilaç kullanmadan fakat balgamı atamıyor hocam eşim dayanamadı doktora götürdü bogulurcasina öksürüyor geceleri uyuyamıyor yorgunluktan sabaha karşı uyuya kalıyor
Asist yazmış balgam söktürücü aferin birde buhar verin dedi ama hiçbirini vermedim buhar makinesinin zaten sesinden korkuyor durmaz
Zaten birşey yemezdi iyice yemez oldu sadece 500 ml süt içiyor başka hiç birşey yok
Mandalin limon suyu vicks serum fizyoloji ıslak çarşaf şaştım kaldım hocam  ne kadar sürer bu balgam toplam 10 gündür bu halde ve öksürük hergecen gün artıyor çok ağlıyor ağladıkça sanki balgam daha da çok artıyor napicagimizi şaştık balgam ve öksürük dışında hiçbir şikayeti yok 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (1) Teşekkürler(1)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Kas 2020 Saat 20:32
SAKIN asit surup kullanmayin. Asist agizdan, SADECE Parasetamol zehirlenmelerinde kullanilir. 
Balgam inceltici etkisi; bu is icin OZEL olan sekli; solunum yolu ile verildigindedir.TUrk doktorlarinin ilaclar
hakkinda hicbir bilgileri yoktur. Onlarin ilaclar hakkindaki bilgileri; Ilac mumessillerinin anlattiklari ile sinirlidir. 
Eski postalari okursaniz, bunun pek cok orneklerini gorursunuz. 
Anlattiklarim, ASLA Gribi tedavi ETMEZLER!!! Sadece hastalik suresinin daha rahat gecmesini saglarlar.
Gripler iyilesirken, akinti (ve balgam) koyulasir.
Sahtekarligin 3 safhasi yazimi mutlaka okuyun. Senelerdir yok olan bu kabus, doktorlara sagladigi "getiri"
yuzunden her an takrar ragbet gorebilir. 

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 20 Kas 2020 Saat 20:33
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı motherbsr Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Kas 2020 Saat 21:28
Sagolun hocam kullanmamıştım zaten asisti kaç hafta sürmesi normal olur bu balgam ve öksürüğün 2. Hafta bitecek
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (1) Teşekkürler(1)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Kas 2020 Saat 22:03
Normaldir. Havalar sogudukca, bu sureler daha da uzayacak.. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.