|
Ateş ve ishal |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Kaktüs ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Eyl 2020 Konum: Trabzon Durum: Aktif Değil Puanlar: 3 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 01 Eyl 2020 Saat 21:41 |
Hocam sevgiler size en son 1buçuk yıl önce yazmıştım oğlum 4yaşında ve sayenizde hiç ilaç kullanmadan attattı hastalıkları. Yine yardımınıza ihtiyacımız var sırmadan önce tabiki benzer soruları okudum ama emin olamadım. 5gün önce ateş ve ishsl başladı atesi 38.5 39 civarı ishslde günde en az 10 kez gidiyo. Ateş için hiçbir şey yspmadım ama ishalde olunca biraz korktum. Kakası yspı olarak sanki yosunumsu gibi kum gibi bi değişik ne yapıcsğımı bilemedim. Denizde çok su yutmuş ondsn olabilir mi? Bekleyelim mi ne kadar sürer tehlikeli bir duruma sebep vermek istemem. Sevgiler
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118370 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Denizden ASLA, ishal yapıcı değil, hiçbir hastalık yapıcı mikrop BULAŞAMAZ...
Yediği-içtiği bir gıdadan mikrop kapmıştır. Sakın ilaç vermeyin, bırakın ishal ile vücut mikropları atsın. |
|
![]() |
|
Kaktüs ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Eyl 2020 Konum: Trabzon Durum: Aktif Değil Puanlar: 3 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocsm çok sağolun peki aklıma takılan bir şeyi sormak istiyorum örneğin dizanteri oldu ve bir tedavi uygulamadık nasıl bir sonuçla karşılaşırız bir diğer öğrenmek istediğimde ates ve ishalde hangi durumda artık yeter doktora gidilmeli dersiniz yani belli bir süre ve durum var mı
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118370 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Dizanteri durumu DİĞER bütün ishallerden farklıdır.
Dizanteri; tek bir hastalık şekli değildir. 1- Shigella Dizanterisi: Bakteriel ishal grubundan olup, kalın barsakta hastalık yapar. Bunlara ilaçlar etki edemezler, zira bu bakteri barsak boşluğunda dolaşan bir bakteridir. İçilen bir ilaç ( Flagyl veya benzerleri) daha kalın barsağa erişemeden, ince barsaklardan emilir. 2- Amipli Dizanteri: Amipler, barsak cıdarına nüfuz ettikleri için, ince barsaklardan emilen ilaçlar, kan yolu ile kalın barsak cidarına erişebilerek etki ederler. Bunların da 2 cinsi vardır: a) Entamoeba Coli'de bir amip olmasına rağmen, amip antijenini (+) yapar ama hastalık yapamaz.. b) Entamoeba Histolytica: Hastalık yapan amip cinsidir. 3- Giardiazis: Bu da, bir amip cinsi olup, çocuklarda hastalık yapabilir, Flagyl ile tedavi edilir. Türkiye'deki laboratuvarlarda, E.Coli, E.Histolytica ve Giardiasis'i ayırd edebilecek kaç "babayiğit" uzman vardır zannedersiniz?? Hiçbir gaita tahlilinde bu ayırımı yapabilen bir Bakterioloji uzmanının raporunu gördünüzmü?? Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 02 Eyl 2020 Saat 09:34 |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|