|
5 gündür ateş |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
musoz ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 17 Kas 2018 Durum: Aktif Değil Puanlar: 116 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 23 Tem 2020 Saat 10:26 |
Hocam Merhaba Kızım 8,5 aylık, 9300 kg, kronik hastalığı yok, ağırlıklı anne sütü ile besleniyor.. 5 gündür ateşi 39, 40 larda.. öksürük yok, burun akıntısı yok.. kusma yok ishal yok.idrar ağır kokulu değil, renk normal. Yemeden içmeden kesilmesin diye huzursuz olduğunda sadece 2x1 Paranox 120 kullanıyoruz.. Ateşi ara ara düşüp tekrar yükseliyor. Ateş olmayınca keyifli oluyor. Hastane ortamına sokmak istemiyoruz şu salgın döneminde.. Biliyorum WBC MoNo vs. olsa iyi olurdu.. Üst dişini çıkartacak gibi bugünlerde o da bu kadar ateş yapmaz diye düşünüyorum. Beslenmesi azaldı, ama yine de ağızdan besleniyor.. Ateşi daha sürebilir mi? Önlem için, bactrim kullanmak istiyorum.. Annesi başımın etini yiyor bir doktora götürsek diye.. Ama sadece ateş var diye, şu salgın ortamında gitmek istemiyorum. Sağlıcakla kalın Ka |
|
![]() |
|
musoz ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 17 Kas 2018 Durum: Aktif Değil Puanlar: 116 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
hafif döküntülü gibi hocam..
|
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117988 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Resimler acilmiyor..
EGER: Ates yaninda, baska hicbir bulgu(oksuruk, nezle hali, kulak agrisi,kusma gibi) YOK ise, 6. Hastalik tir. Ares duser, dokuntu baslar. Dokuntuden sonra ates olmaz.
|
|
![]() |
|
Hocam dediğiniz gibi, dünden beri, dökmeye başladıktan sonra ateş düştü :) Sayenizde ateşten korkmamayı, ne zaman panik yapacağımızı, çocuğa nasıl yaklaşacağımızı, bacteriyel ile viral enfeksiyonun farkını öğrendik..Alerjinin bile ne olduğunu sizden öğrendik..daha neler neler..:) Artık kobay olmuyoruz.. ne kadar teşekkür etsek az.. Ama keşke sizi daha erken tanısaydık.. Bu basit hastalık yüzünden ilk çocuğumuz için bir gecede tam dört çocuk doktoru değiştirmiştik.. Birinin dediği diğerini tutmuyordu.. Hepsi de okumuş cahildi resmen, ülkede Tıp eğitiminin geldiği durumu göstermişti bana.. 30 yıl önce çocukken bizi pratisyen sağlık ocağı doktorlarına götürürlerdi, her türlü hastalığa neredeyse bakıyor, tedavi uyguluyorlardı.. İki yıl önce ilk çocuğumu bir özel hastanenin aciline götürmüştük ağzında çıkan afı göstermek için.. pratisyen doktor vardı odada, yerinden bile kalkmamıştı, çocuğa bakmamıştı.. bize ne dese iyi "ben bakamam, çocuk doktoru görmesi lazım demişti.." önünde kitap çalışıyordu, heralde TUS'a hazırlanıyordu.. Eğitim, Bilinçlenme şart..halk biliçlenecek ki herkes kendini düzeltecek, sistem de.. yoksa koyun gibi olmaya devam.. Vaktinizi aldım, biraz içimi dökeyim dedim.. Kalın Sağlıcakla hocam |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117988 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Resimler aciliyor ama bir fikir veremiyorlar.
Siz benim dedigime bakin.. Ates dusup, dokuntu basladi ise: 6. Hastalik tir.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|