|
Böcek ısırması? |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
aabut ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 24 Haz 2019 Durum: Aktif Değil Puanlar: 129 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 08 Mar 2020 Saat 01:01 |
Merhaba hocam. Sabah kalktığımda kızımın yanağında, sağ bacağının bileğinde, sol elinde ve yanağında böcek ısırması tarzı kabarma farkettim. sadece belirttiğim yerlerde var, vücudunu kontrol ettim sanırım böcek veya sinek ısırması, gece oksijen için cam açıktı ona yordum sinek ısırmasıdır diye. fakat biraz daha kabardı bunlar, sanırım kızımı da rahatsız ediyor, şu an gece 12:00 ve uyumakta zorlanıyor ve biraz huysuz. gün içinde huysuz değildi, biraz normale göre durgundu sadece. ciddi bir şey olabilir mi? normalde yazın sivrisinek ısırdığındaki gibi değiller, o kabartılar biraz daha sivri oluyordu bu daha geniş bi kabartı. hastaneye gitsek mi biraz panikledim. kızım 11 aylık olacak 1 hafta sonra. doğum kilosu 2780 gr, şu an 9400 gr.
Fotoğrafları çok net çekemedim hareketli. Düzenleyen aabut - 08 Mar 2020 Saat 01:04 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117272 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Sinek isirigi, gunde:2x1 Fenistil jel surun.
|
|
![]() |
|
Ercan52 ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 06 Mar 2022 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 363 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam merhaba sinek ısırıklarının bu tarz büyük olması alerji kaynaklı mıdır ? Benim oğlum mastositoz hastası sinek ısırdığında böyle büyük lekeler oluyor bunlar anaflaksi vs neden olurmu acaba
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117272 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Olmazlar! Sahisa gore degil, sinegin cinsine gore degisir.
|
|
![]() |
|
Ercan52 ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 06 Mar 2022 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 363 |
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Sinegin ozelligi.
|
|
![]() |
|
Teşekkürler hocam. TR sitelerinde sivrisinek alerjisi falan yazmışlar. Sivrisinek anaflaksiye yol açabilir falanda yazmışlar insanı korkutuyorlar. Bu arada hocam aynı sinekler benide ısırmıştı ama bende reaksiyon bu şekilde olmadı normal ufak bir sinek ısırığı gibi oldu geçti. Çocukta ve bende farklı reaksiyon vermesinin sebebi ne olabilir acaba
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Sinek isirigi; ari sokmasindan farklidir.
Sinek ignesini soktugunda, kan hemen pihtilasmasin diye, "heparin" yapisinda bir salgi salar. Iste bu maddeye karsi reaksiyon olur. Bununla olusmus bir "hayati tehlike" tip tarihinde yazili degildir. Saglikla ilgili, Turkce yazilari okumayin ve dikkate de almayin. Onlarin tamami sizleri korkutup, doktorlara kosmaniz icin yazilmislardir. Cocuklarda reaksiyonun daha fazla olmasi hem derinin ozelligi (ince) hem, eriskinlerde zamanla bagisiklik gelismis olmasi yuzundendir. Ari zehiri gibi etki etmezler. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 13 May 2024 Saat 20:21 |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|