|
Diş Çekimi |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
kırçiçeğim ![]() Katılımcı Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Kas 2016 Durum: Aktif Değil Puanlar: 198 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı kırçiçeğim
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 21 Şub 2020 Saat 09:40 |
Sayın Hocam 9 yaşındaki kızımın 1. azı dişini bu yaz tatilinde dolgu yaptırdım. Aslında daha erken yapılması gereken bir dişti ama kızım yaptırmam dedi ve en son yedikleri dişin arasına girip rahatsız edince dolgu için çalıştığım üniversitenin diş hekimliği fakültesinde dolgusunu yaptırdım. aradan 2 ay geçti sakız çiğnerken dolgu düştü ve ben yeniden götürdüm tekrar dolgu yapıldı fakat yaklaşık bir 20 gün sonra dolgu tekrar düştü. Doktor dişin en son kısmı ve dolgu bu nedenle tutmuyor dedi ve 3. dolgu da yenilendi dikkat ediyorduk fakat 2 ay sonra bu dolguda düşünce yeniden götürdüm ve dişin filmine baktılar ve kökler zaten eerimiş ve biz buna dolgu yapamayız dişte enfekte var yaparsak yanagı şişer bu sorumluluğu alamayız diş çekilmesi gerek dediler. Çektirmezseniz bu sorumluluk size ait . Dişin içi boş yedikleri arasına giriyor ve çocuk rahatsız oluyor çektirmezsem ağrı yapacak ve biz uğraşacağız o zaman gelmişken enfekte ilerlemeden alttan gelen sağlan dişi etkilemesin diye 1. azı dişimizi çektirdik uyuşturarak çekildi. Kendime soruyorum o dişi o halde bıraksaydım illa sallanıp düşecekti kökleri az kalmıştı belkide kısa zamanda düşecekti kendiliğinden öyle dursa bir zararı olurmuydu ? İnsanın biran gözü korkuyor iltahaplanıp daha kötü sonuçlar olursa diye size danışmak istedim hocam doğru bir kararmıydı diye ? Dolgu tutmayan oyuk bir dişi ağızda kendi düşeceği ana kadar bırakmak risk tasırmıydı bilmek istiyorum. Tesekkür ederim.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118397 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
ltihaplanma ; hikaye!!
Dis etinin ICINE mikrop girmeden, iltihap olmaz. Ancak cocuk rahatsiz olursa, cektirin.. Goruyorsunuz degilmi,bu disci tayfasi niye Zymafluor'dan hoslanmazlar??? Disler curusun de boyle balli-kaymakli isler ciksin diye!! Neymis? Zymafluor zararli imis.. Peki bu "muhtesem" bilgileri, Zymafluor imal eden ve cocuklarinda veren Avrupa ulke discilerine soyleseler ya!!! Avrupa'daki disciler aptal mi??? Zymafluor bulunan ulkeler: Almanya, Bulgaristan, Cek cumhuriyeti, Fransa, Italya, Kuweit, Lubnan, Portekiz, Guney Afrika. ABD; icme sularina ilave eder.. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 21 Şub 2020 Saat 20:00 |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|