|
Menenjit hak |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 123> |
Yazar | |
Tlnumy ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 12 Ara 2016 Durum: Aktif Değil Puanlar: 259 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 24 Kas 2019 Saat 01:45 |
Hocam merhaba dün İstanbul da arkadaşımın komşunun 9 aylık bebeğini meningogok menenjiti teşhisiyle hastaneye yatırmışlar.az önce sosyal medyada bir Dr da 11 aylık bir hastasını aynı teşhisle hastaneye yönlendirmiş. Bu hafta çok duymaya başladık. 39 aylık kızım ve sizin bilgileriniz doğrultusunda ilerledik bu zamana kadar.Siz aşıya gerek olmadığını illa yaptırmak isterseniz kışın yaptırın demiştiniz.bexero ya da nimenrix her ikisi de her iki tip koruma için yapılmalıdır deniyor ama dediğiniz gibi hangi tip vakadan hastanelere yatırılıyor bilmiyoruz.Anlatımlarınızdan biliyorum bir gece de 10 larca hastaneye giden vaka olur salgında diye ama yine de ihtimal dahilinde de olsa ilk vakaya yakalananlardan olarak hastaneye gidenlerin içinde bulunmak kimse istemez. Eğer siz yaptırmanızda bir sakınca yok derseniz Bexero yaptıracağım ya da yaptırmayacağım
Düzenleyen Tlnumy - 24 Kas 2019 Saat 01:56 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117839 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Eger, hakikaten Meningokok menenjiti iseler; sadece; Bexsero asisi (iki doz) yaptirin, diger asilar bir ise yaramazlar.
|
|
![]() |
|
ozgecem34 ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 10 Eyl 2019 Durum: Aktif Değil Puanlar: 31 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ozgecem34
Olayı ben de duydum bir doktor sosyal medyada paylaştı teşhisi kendisi koyduğunu ama hangi tür olduğu yazmıyor.
|
|
![]() |
|
esra_s ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 11 Tem 2018 Durum: Aktif Değil Puanlar: 241 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ali fuat serpen hoca paylaştı Instagram hesabında ben de okudum.biz 13 aylıkken doktora yaptırdık ama o zaman menactra yaptı ve tek doz yeterli dedi ama sonra öğrendim ki 1yas sonrası menactra 3ay ara ile 2doz olmalı, tek doz olan nimenrix imiş. canım iyice sıkıldı, boşuna aşı oldu oğlum.simdi bursada 3 kişi ve dün gece bunu okuyunca bexsero aşıyı yaptıysam mı diye düşünüyorum. doktorlara guvenememekten ne yapacağımızı şaşırdık herşey şahsi kâr üzerine memlekette
|
|
![]() |
|
Tlnumy ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 12 Ara 2016 Durum: Aktif Değil Puanlar: 259 |
Teşekkürler hocam ayrı başlık açmadan 2 sorum daha olacak affınıza sığınarak 1. Bexeroyu yarın ilk dozunu yaptıracağım grip aşısını bexerodan ne kadar süre sonra yaptırmalıyım 2. Kızım 39 aylık grip aşısı Yazılarınızdan okuduğum kadarıyla dörtlü içerik olmuş ve doz miktarı sanırım değişmiş 39 aylık daha önce hiç grip aşısı olmamış kızıma ne dozda yaptırmalıyım teşekkür ederim |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117839 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
1- YA ayni gun, ya da en az 30 gun sonra!! 2- 2X Tam doz (1 ay ara ile) yaptirin.. 3 yas oncesine; "yarim doz" yeterlidir. Kizinizin kilosu DUSUK ISE!! (yasi sinirda oldugundan) yarim doz size de uygundur.
|
|
![]() |
|
Çok teşekkürler hocam kızım 103 cm 15 kg yarım doz mu tam doz mu önerirsiniz
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Kilo fazlasi var, tam doz yaptirin.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 123> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|