|
Talasemi şüphesi |
Yanıt Yaz
|
Sayfa 12> |
| Yazar | |
rabiaemir11
Üye
Kayıt Tarihi: 14 Ara 2018 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Puanlar: 45 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı rabiaemir11
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Konu: Talasemi şüphesiGönderim Zamanı: 14 Ara 2018 Saat 18:03 |
|
Vitamin d 25 oh 350
Demir 60 Demir bağlama 392 Lokosit sayımı 14.5 Eritrosit sayımı 5.81 Lenfosit 7.8 Monosit 2.2 Lenfosit (formül) 54.3 Mcv 64.8 Mch 23.4 Ayrıca B12 392 Kalsiyum 9.29 4.5 yaşındaki oğlumun referans aralıkları Doktor talasemiden şüpheleniyor bildiğim kadarıyla eşimde ve bende yok 1. Hocam bu değerlere göre talasamiden şüphelenmek ne derece doğdur ? 2. Kan sayımından 3 hafta öncesinde 10 günlük antibiyotik kullanmıştık değerleri etkiler mi ? 3. Bu değerler çıktığı gün hem kan ilacını hemde d vitamini kullanmıştı oğlum (2 ay boyunca düzenli kullandı) d vitamininin bu kadar yüksek olmasının altında başka bir sebep aramalımıyım |
|
![]() |
|
rabiaemir11
Üye
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı rabiaemir11
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 14 Ara 2018 Saat 18:04 |
|
Sanırım doktorun dikkatsizliğinden ve benim cahilliğimden kaynaklandı oğlumun ihtiyacı yokken d vitamini yüklemesi yapmışız
Bu d vitamini fazlalığı için damlayı kestik 2 ay sonra kontrole çağırdı ama içimde bir şüphe acaba başka bir doktora daha götürmelimiyim ? Ve ne kadar sürede normal değerlere iner bu fazlalık ? Zamanınızı ayırıp okuduğunuz için çok teşekkür ederim Düzenleyen rabiaemir11 - 14 Ara 2018 Saat 18:14 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 14 Ara 2018 Saat 19:52 |
|
LUTFEN:
Ya tahlilin TAMAMINI , birimleri dahil yazin, ya da raporun resmini gonderin.. Dunya da bir tek Turk doktorlari; Kan sayimina bakarak, Thallassmia'dan suphe edecek kadar salaktirlar… Tavsiyem; baska bir laboratuvarda bu tahlillerin tamamini tekrar yaptirip, bana resmini gonderin. Demir ve D vitamini vermeyin. NOT: 1- HGB:10g/dl'nin altinda olursa, Demir ilaci verilir. 2- Atesli iken, "Kan degerlerine" bakilmaz, zira bunye, mikroplar faydalanmasin diye kandaki demiri ve Hemoglobini depolara ceker.. 3- Antibiyotik de; WBC: 17'nin ustunde olursa verilir. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 14 Ara 2018 Saat 19:56 |
|
![]() |
|
rabiaemir11
Üye
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı rabiaemir11
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 14 Ara 2018 Saat 20:50 |
|
Mesaj tekrarı
Düzenleyen rabiaemir11 - 15 Ara 2018 Saat 21:06 |
|
![]() |
|
rabiaemir11
Üye
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı rabiaemir11
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 14 Ara 2018 Saat 20:51 |
|
Bu arada bu tahlilleri yaptırırken hasta değildi oğlum rutin kontrol için gittik
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 15 Ara 2018 Saat 02:30 |
|
Bu sitenin resimleri artik acilmiyor. 1 Senedir ikaz ediyorum.. www.yollayap.com sitesinden gonderin. |
|
![]() |
|
rabiaemir11
Üye
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı rabiaemir11
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 15 Ara 2018 Saat 20:30 |
|
.........................................
Düzenleyen rabiaemir11 - 25 Ara 2018 Saat 10:38 |
|
![]() |
|
rabiaemir11
Üye
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı rabiaemir11
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 15 Ara 2018 Saat 20:31 |
|
Hocam anca bu şekilde yükleyebildim
Eylül ayında doktor d vitamini kesmişti ve bu konu için hiçbir açklama yapmadı Ben geçtiğimiz günlerde tahlil sonucunda tesadüfen gördüm bu değeri referans aralığı yazmaması beni şüphelendirdi Bu ay kontrol zamanı geldi fakat ben doktora artık güvenmediğim için gitmek istemiyorum 2 ay zaman zarfında oğlum kaydadeğer hiçbir hastalığı olmadı hafif ateş geçirdi hiçbir ilaç kullanmadan atlattık Eğer zehirlenme gibi bir durum olsaydı bu kadar zaman içinde belirtileri olurmuydu ? Tahlilden 2 saat öncesinde d damlası kullandık kana çabuk karıştığı için değeri bu kadar yükseltir mi ? Depoları ne zaman normal seviyeye iner ? İlginiz için çok teşekkür ederim Düzenleyen rabiaemir11 - 15 Ara 2018 Saat 20:56 |
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
Sayfa 12> |
|
Tweet
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|