|
Sorular |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
semihas ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 01 Kas 2014 Durum: Aktif Değil Puanlar: 365 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 02 Ara 2018 Saat 13:16 |
Değerli Hocam, Kızım şu an 5 aylık ve sabahları bazen (3 kez oldu) gözlerinden birinin göz kapağından birinin diyetinden baya ufak olduğunu (ptosis) fark ettik eşimle. Bu pstosis sürekli olmuyor, bir kongenital değil. Yani doğduğdan beri böyle bir şey fark etmedik. Benimde horner symdrom'um var. Ptosis, miosis ve Harlequin sendromun mecvut. Nöroloğa gittim ve MR çektiler, ne beynimde, ne ciğerlerimde bir kitleye rastlamandi. Sonuç idiopatik yani nedenini bilmiyoruz diye gönderdiler. Kızıma gelince, cesarianla dünyaya geldi, 42 haftadan sonra, oksijensiz kaldı, (plasenta yeşil mi mavimi unuttum hangisi). Ama gayet sağlıklı görünüyor. 50 cm 3.600 kg ve hareketli bir bebek. Uyku düzeninde sorununum var ama onun dışında sağlığ ile endişelenecek bir durum gözlemlemedim bugüne kadar. Birde hamililek dönemimde sık sık ultrason yaptı hekimlerimiz. Beyninde 'plexus cyst' dedikleri 2 kitle göründü. Profesör amniosentez uygulayayım dedi ama kabul etmedim daha evel 3 kere düşük yaptım. Risk alamak istemedim. Acaba bu ponktuel olan pstosis nedeni ne olabilir. Şimdiden Teşekkür ederim. Saygılar.
|
|
![]() |
|
semihas ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 01 Kas 2014 Durum: Aktif Değil Puanlar: 365 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Birde hocam kızımın kulağında ingilizce 'accessory tragus/auricle', türkçe 'izole preaurikular tragus' diye geçen bir malformasyon bulunuyor. Hastane'deki pediatr böbreğin'de bir malformasyon olabilir demişti. Bunu aile hekimimize gösterip takip etmemizi demişti. Fakat kızıma şu an bakan Pediatr bir sıkıntı yok dedi. Izole preaurikular tragus olan çocuklarda eşlik eden böbrek ve kalp malformasyonlarının görülme sıklığı nedir? Belirlenmesi için ve buna yönelik rutin inceleme yapılması gereklimi sizce? Önerileriniz için şimdiden teşekkür ederim.
|
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Puanlar: 119156 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
1- Ptosis; cocuklarda genellikle, dogum esnasinda ; Normal dogumda, yuzu ve annesinin kalca kemigi arasinda bir sinir sikismasi olursa veya Forseps asiri baski yapti ise olur.. Takip edilecek, yapilacak bir sey yok.. 2- Kulak anomalilierinde, bobreklerde de, bazi malformasyonlar nadiren olabilir de, bu yonde bir sikayeti olmayan bir cocukta; teshis edilse ne olacak?? Kalp ile bir alakasi yok. Kulaklari "DUSUK" ise, bazi genetiK hastaliklar olabilir.. Yuzunun on ve yan; vesikalik resim seklinde olanindan gonderin. Kafasinin TAMAMI gozuksun..
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 02 Ara 2018 Saat 19:59 |
|
![]() |
|
Hocam özelden mesaj attım bakabilirseniz
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Puanlar: 119156 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Kromozomal bir hastaliga benzemiyor. Kurcalamayin.
|
|
![]() |
|
Çok teşekkür ederiz hocam. İyi günleriniz olsun
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|