Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Gelişim & Davranış Değişiklikleri
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Gelişim ve baş çevresi hakkında.
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumGelişim ve baş çevresi hakkında.

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123 5>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
lafarasi Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 55
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı lafarasi Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Gelişim ve baş çevresi hakkında.
    Gönderim Zamanı: 02 Haz 2018 Saat 08:55
Kadir Bey merhaba;

5 aylık oğlumun gelişimi hakkında bazı şeyler danışmak istiyorum.

Doğum 2750 gr, 48 cm ve 31 cm baş çevresi ile gerçekleşti.

1 aylık: 3970 gr, 53 cm ve 36 cm baş çevresi
2 aylık: 5200 gr, 58 cm ve 38 cm baş çevresi
3 aylık: 6250 gr, 64 cm ve 39 cm baş çevresi
4 aylık: 6800 gr, 66 cm ve 40 cm baş çevresi
5 aylık: 7100 gr, 67 cm ve 40.5 cm baş çevresi

Kadir Bey yukarıda gelişimi ay ay yazdım, özellikle baş çevresi hakkındaki fikrinizi öğrenebilir miyim?
Kilo alımı da ciddi oranda yavaşladı, önceki yazılarınızdan ilk başlarda hızlı kilo alan bebeklerin zamanla
az kilo alacağını okudum, o konuda içim rahat.
Saygılarımla...

Not: Bu zamana kadar hep anne sütü ile beslendi.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118078
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Haz 2018 Saat 18:43
Her sey normal... 
Dogru; asiri kilo almasi olmus.... 
Yukarı Dön
lafarasi Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı lafarasi Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Haz 2018 Saat 23:57
Kadir Bey ilginiz için teşekkürler. Bebegimiz gaz problemi yaşadığında gripe water iciriyoruz zaman zaman. Dogru mu yapiyoruz sizce?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Haz 2018 Saat 04:24
Buyuk hata yapiyorsunuz!!!  Tam bir sahtekar ilacidir... 
Bebek Gazi ile ilgili yazilarimi okuyun ve  ilgili Video'yu seyredin.. 
Ayrica da; ilk sayfadaki, "YAZARLAR" kismindan,  "Yeni Dogan Bebegin Ozellikleri" makalemi okuyun. 
Hata yapmaya cok yatkinsiniz. 
Yukarı Dön
lafarasi Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı lafarasi Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Haz 2018 Saat 23:10
Zaman ayırdığınız için teşekkürler Kadir hocam, uyarılarınızı dikkate alacağım.

Bir de kafama takılan bir husus var, mantığıma hala yatmadı. 4 aylıktan itibaren demir ilacı kullanmamızı söylüyor çocuk doktorları ve aile hekimleri. Ama bunun için tahlil istemiyorlar, belki bebeğin demire ihtiyacı yok? 2 aylıkken sünnet olurken kan testi istemişti doktor ve o zaman hgb 10.2 idi. Biz şu anda demir takviyesi alıyoruz. Aile hekimlerinin ücretsiz verdiği ilaç Fe3. Ben de sukrozomiyal demir içerikli ilaç veriyorum ama gerekli mi gereksiz mi emin değilim. Kan testi yapalım dediğimde 9. ayda yapılacak diyorlar.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Haz 2018 Saat 08:35
10 seneden beri anlatiyorum..
Basta Saglik bakanligi olmak uzere, Turkiye'deki cocuk doktorlari hem CAHIL, hem AHMAK tirlar..
Cocuk HGB degerlerini, Eriskin "Referans Araliklari" ile degerlendirdikleri icin, onlara gore BUTUN cocuklar
 anemiktir..Kafalari azicik calissa, bu salakligi yapmazlar ama, o kafa onlarda ne gezer!!!!
SAKIN< ne marka olursa olsun, Demir ilaci vermeyin.. 
Eski mailleri okuyun ve ne olur, artik bu konuyu UZATMAYIN... 

Yukarı Dön
Zeynep0646 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 239
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Zeynep0646 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Haz 2018 Saat 15:06
Orjinalini yazan: Dr.KadirTugcu Dr.KadirTugcu Yazdı:

Buyuk hata yapiyorsunuz!!!  Tam bir sahtekar ilacidir... 
Bebek Gazi ile ilgili yazilarimi okuyun ve  ilgili Video'yu seyredin.. 
Ayrica da; ilk sayfadaki, "YAZARLAR" kismindan,  "Yeni Dogan Bebegin Ozellikleri" makalemi okuyun. 
Hata yapmaya cok yatkinsiniz. 

Hocam çok özür diliyorum gazla ilgili videoyu bulmadım sanırım moderatörler de aktif değil nereden bulabilirim gazla ilgili videoyu?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Haz 2018 Saat 20:15
Moderatorler??????
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123 5>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.