|
Lenf bezi buyumesi |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
Derinim ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 06 May 2018 Durum: Aktif Değil Puanlar: 8 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 20 May 2018 Saat 21:27 |
Hocam merhabalar 9 aylik bi kizim var 7 aylikken kulak arkasinda sacli deride cok ufak bi beze farkettim hareketliydi hemen doktora gitik us cekildi şöyle yaziyor (bilateral, oksipital, posterior servikal ucgende ve juguler zincirde en buyugu 7×5 santral ekojenitesi bulunan reaktif buyumus lenf bezleri izlendi.) Doktor bi sıkıntı olmadigini enfeksiyona bagli oldugunu soyledi 6 aylikken ust solunum yolu enfeksiyonu gecirdi antibiyotik kullanmadi.. her neyse eve geldik sirasiyla boynundada farkettim bezeler dedim belki vardi oralarada bakilmistir ben bilmiyorumdur arastirdikca kotu seyler cikiyo karsima baktim kasiklarindada var cok kucuk kucuk kol altinda yoktu yada dirseginde veya baska yerlerinde yoktu bekliyeyim dedim 9 aylik kontrolunde soylerim.. neyse suan 9 aylik oldu gittik karin ici ultrason cekildi karin icinde beze yok karacigerinde dalaginda buyume yok yada diger organlarinda akciger filmi cekildi ondada bi sıkıntı yok kan degerleri gayet normal herseyi normal cikti enfeksiyona bagli dedi doktor amoklavin verdi 10 gun kullanin dedi bi umut kullandik 7.gunde ateslenmeye basladi 38 e kadar cikiyodu atesi ama ilac vermedim dusuyodu antibiyotigin 9.gununde 39 a kadar cikti atesi gece fitil verdim dustu 1 saate sonra sabah tekrar ateslendi ve vucudunun heryerinde kirmizi kirmizi dokuntuler olustu avuc iclerinde bile doktora gittik o sabah viral bi enfeksiyon dedi amoklavini kestik kan tahlili yapildi gene size fotograf olarak aticam tahlilleri ebv testi yapildi gunler sonra cikti sonucu temiz dedi doktor ebv degil o gunden sonra ateslenmedi bidaha dokuntulerde tamamen gecti azalarak ve sanirim o dokuntulu hastalikta kol altinda ikisindede birer tane beze cikti.. doktor viral bi enfeksiyondan kaynakli bezeler diyor o sirada flagyl surup verdi onuda bi umut kullandik 10 gun dun bitti.. doktor 4 hafta icinde kuculmezse cocuk onkolojisine gorunun diyor ama %99.9 hic biseyi yok diyor.. benim asil sormak istedigim su son cekildigi ultrasonda aynen sunlar yaziyor ( boyun her iki tarafta submandibular bolgede juguler zincirde sagda en buyudu 16×10 mm, solda en buyugu 11×7 mm cok sayida buyumus lenf bezi (lenfoproliferatif hastaligi?) Izlenmistir. Klinik ve radyolijik takibi onerilir.) Bunlar yaziyor.. doktora lenfoproliferatif hastalik nedir dedigimde kabaca kanserler diyor ama us tani koymaz tek basina diyor ben cok dusunuyorum cok korkuyorum sizce durum nedir hocam kan tahlillerinide aticam..
|
|
![]() |
|
Derinim ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 06 May 2018 Durum: Aktif Değil Puanlar: 8 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
https://imageshack.us/i/poYznfhvj
Hocam dogrumu yaptim yanlis mi bilmiyorum ilk defa yaziyorum kusura bakmayin.. https://imageshack.us/i/pokBlWrxj Bundan 10 gun once bakildiginda alt ast degerlerine bakildi onlarda normaldi cocugun durumu iyi istahi keyfi gece terlemeside yok sadece cok sicak olursa cok az saclari terler saclı bi cocuk sizce ne yapalim...
|
|
![]() |
|
Fenci ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 15 May 2018 Durum: Aktif Değil Puanlar: 37 |
Bunu ben de merak ediyorum. Büyümüş lenf bezlerinden ne zaman korkmaliyiz acaba.. Allah korusun..
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118326 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
1- Bu GERI-ZEKALI DOKTOR : "...7 aylikken kulak arkasinda sacli deride cok ufak bi beze farkettim hareketliydi hemen doktora gitik us cekildi şöyle yaziyor (bilateral, oksipital, posterior servikal ucgende ve juguler zincirde en buyugu 7×5 santral ekojenitesi bulunan reaktif buyumus lenf bezleri izlendi.)…" Bu islemleri yapmadan bunun normal bir beze oldugunu soyleyemiyormu?? Ya cok SALAK, yada anasinin gozu bir sahtekar!! 2- O GERI-ZEKALI DOKTOR; Bir; 6.Hastaligi bile taniyamiyormu??? 3- Esas kabahat sizde.... Boyle "CANAK" tutarsaniz, bu assagilik doktorlarda sizi boyle kepaze ederler.. HER cocukta, bu yaslarda bezeler olur... Eski mailleri okuyun, ve bizzat siz; cocugunuza ne kadar zarar verdiniz anlayin.. Butun bunlar; sizin benim yazilarimi okumadiginiz icin basiniza geldi..10 seneyi geckin suredir anlatiyorum; Normal bezeler, kanser bezelerinden farklidir. Iyi okuyun, yoksa bu namussuz cakallar sizi daha cok isirirlar. Tahliller de bir sey yok, hepsi yasina uygun.. Bu tahlillere bile gerek yoktu..
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 21 May 2018 Saat 07:01 |
|
![]() |
|
Hocam cok tesekkurler aslinda lenf bezi ile ilgili yazilarinizi hep okudum basta amoklavin kullandigi icin opucuk hastaligi sandim ama test negatif cikinca ben bile 6.hastaligi tahmin ettim ama doktor bisey demedi.. hocam peki bu lenfoproliferatif hastaligi nedir usde neden oyle yaziyor bide coklar bezeler bunun sebebi 6.hastalik mi?
|
|
![]() |
|
Aslinda ilk sizi bu bezelerle tanidim sacli deride dedigim yerde 1 tane beze var el altinda kayiyor ama boynunda o kadar cokki minik minik birsuru.. onlarda kayiyor o kadar cok olmasi bide bu lenfoproliferatif hastaligi yazmasi beni cok endiselendirdi ama dalak ve karacigerde buyume olmayinca sizin yazilariniz icime su serpti
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118326 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
"...peki bu lenfoproliferatif hastaligi nedir…" Ne olacak, tipik bir Turk doktor UYDURMASI!!! Laboratuvar boyle yazacak ki, ortaklasa calistigi sahtekar doktorun, uc-kagidi ortaya cikmayacak.. Bizim zamanimizda bile, sapa saglam Apandisler, ameliyat ile edilip, Patolojiye gonderildinde; "Kronik iltihap var" derlerdi.. Bunlar sirf, sahtekar doktorlari korumak ve kendilerine tekrar hasta gondersinler diye yapilan hilelerdir. Tamamen duygusal!!! Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 21 May 2018 Saat 18:35 |
|
![]() |
|
Anladim hocam cok tesekkurler cevaplariniz icin lenfoma olsaydi daha farkli bi tablomu olurdu ultrasonda tümörler mi görülürdü zaten karaciger ve dalakta buyume olmadigi icin icim rahat peki coc uk onkolojiye gidelim mi sizce
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|