|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
obismelis ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 17 Şub 2017 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Puanlar: 10 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı obismelis
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 21 Ağu 2017 Saat 17:41 |
Sayın Kadir Hocam iyi günler. Size bir sorum olacaktı.
Yaklaşık 1 ay önce rutin kontroller için oğlumu (3 yaş 4 ay) doktora götürdük. (Kilo 12,75-boy 95cm) Doktor çölyak testi yaptı ve test sonucu pozitif çıktı. Kesin teşhis için de 19 Ağustos Cumartesi günü bayıltılarak endoskopi yapıldı ve çölyak tanısı kesinleşti. O gün çocuğumun keyfi yerindeydi herhangi bir sıkıntısı yoktu; fakat pazar günü kakasının kıvamı epey yumuşamıştı ama keyfi yerindeydi. (ki oğluma çölyak teşhisi koyulmasına rağmen geçmişte ishal gibi bir durum yaşamışlığımız hiç yoktur.) Bu sabaha kadar da karın ağrısından uyuyamadı ve sabah kalkar kalkmaz hafif pürtüklü su gibi bir kaka yaptı. Kreşe başlayalı daha 1 ay olmadı çok halsiz olduğu için de bugün kreşe göndermedim. Zaten öğlene kadar 4 defa su gibi+pürtüklü kaka yaptı. Probiyotikli yoğurt yedi. Daha sonra uyudu uyandı yoğurt çorbasını çok az, patates püresini (kendisi istedi) de çok az yedi sonra az elma yedi. 1 saat sonra da 3 defa kustu ve tabii arada 2 defa daha su gibi+pütürlü kaka yaptı. Şimdi de karnım çok ağrıyor diyor. Benim merak ettiğim nokta şu Hocam, acaba endoskopide anestezi için verilen ilacın bir etkisi olabilir mi? Acabavücut o ilaçları mı atmaya çalışıyor. Yoksa herhangi bir ishal mi bilemedim. Kafam da çok karıştı. Sizin gözünüzden bir şey kaçmaz diye size sormak istedim Hocam. Karın ağrısı için ne yapmamız gerekir? Endoskopiyle bir bağlantısı olabilir mi? Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim Hocam. Elleriniz dert görmesin :)
|
|
Melis
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Puanlar: 118140 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
![]() ![]() ![]() ![]() |
Bu ne bicim, Colyak??? Coliak hastaligi: - 2 yasindan sonra, ek gidalari baslanmasi ile gorulur.. - Cocukta, asiri: Gelisme geriligi, kilo kaybi, BOY KISALIGI vardir.. (sizde boy normal) - Ayrica; Kronik ishaller, kusmalar, karinda asiri gaz siskinligi vardir.. - Adelelerde erime vardir.. Cocuk; "cop adam" seklindedir. - Demir tedavisine cevap vermeyen agir bir ANEMI vardir.. - Ailevidir..... Amerika ve Avrupa'da sik gorulur. Afrika ve (Turkiye dahil) Asya kitasinda son derecede nadirdir... TANI: anti-TG2 IgA bakilir.. Bu Test :(+) cikarsa; EMA antikorlarina, DQ2 ve DQ8 HLA testleri yapilir.. Bu Testler yapilmadan, ASLA, Endoskopi VEYA Biyopsi YAPILMAZ!!! Once ; cocuk hakikaten Colyak hastasi mi, onu bir kesinlestirelim!! Ishal durumu, kendiliginden gecer.. Endoskopi'den evvel verilen mushil ilaclari yapiyor.. Ilaclarin etkisi gecince, ishal duzelecek... Siz, hele once bir su Test sonuclarini bana bir yazin..
|
|
![]() |
|
obismelis ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 17 Şub 2017 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Puanlar: 10 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı obismelis
Cevabınız için çok teşekkür ederim Hocam. Oğlum 2558 kg ve 45 cm doğmuştu ne olur ne olmaz gelişiminde herhangi bir şeyi atlamayalım diye yılda 1 kere endokrinologa götürdüm. Hep bana boy uzaması iyi gelişiminde bir sıkıntı yok dediler. Ama benim oğlum az yiyen bir çocuk olmamasına rağmen kilo alamayan bir çocuktu. O yüzden en son pediatri doktoru çölyak testi yapmak istedi ve nitekim de pozitif çıktı. Ama hiç kronik ishal, kusma filan yaşamadık aksine geçmişte bir anal fissür yaşadığı için kakası hep kontrolümüzdeydi. :) Sertleşmeye müsait bir durum olabiliyordu o yüzden tekrar fissür olmasın diye gerekirse laksatif kullanıyorduk. Tek sıkıntı ara ara gaz sancısı çekmesiydi diyebilirim. Bizi endoskopiye sevk eden test sonuçları da aşağıdaki gibidir Hocam. 20/07/2017 Sonuçları https://i.hizliresim.com/Jlm215.jpghttps://i.hizliresim.com/OLmM1n.jpg https://i.hizliresim.com/zB94PR.jpg 02/08/2017 Sonuçları (Bu sırada ateşli bir enfeksiyonu henüz atlatmıştı.) https://i.hizliresim.com/G0az8b.jpg https://i.hizliresim.com/y3g47n.jpg En son çocuk gastroentoloğunun yaptığı endoskopiye göre de kesin çölyak olduğunu ve diyete başlamamız gerektiğini öğrendik. Bu teşhis sonrasında da hiç ishal olmayan oğlum bir anda ishal olunca şoka girdim. ishali hala devam ediyor; ama sizin de dediğiniz gibi endoksopi için verilen ilaçların etkisi geçince atlatır inşallah. Henüz glutensiz diyete başlamadık Hocam, ayrıca ishali için de diyet yapmamaya çalışıyoruz. Zaten iştahsız bari aç kalmasın diye, mesela dün canı mantı istedi ev yoğurduyla verdik yeterince yedi. Şimdilik başka ne yapmamız gerekir. Hep içimde bir umut vardı belki gluten intoleransıdır filan diye; fakat doktor gözle görünen çölyak deyince epey etkilendik. Glutensiz diyete başlamak için de bir ön hazırlık yapmamız ,gerekiyor sanırım. Bir de ailece artık evde öyle besleniriz diye düşünüyorum Hocam. Doğru mudur bu yaklaşım Hocam? Çok teşekkür ederim ilginiz için. Saygılar... :) |
|
Melis
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı obismelis
![]() |
|
Melis
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı obismelis
![]() |
|
Melis
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı obismelis
Hocam kusura bakmayı resimleri yükleyememişim de şimdi tekrar yüklüyorum.
02/08/2017 tarihinde yapılan tahlil döneminde yeni bir ateşli enfeksiyon atlatmıştı. |
|
Melis
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı obismelis
![]() |
|
Melis
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı obismelis
![]() |
|
Melis
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|