|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
bilge_nehir ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Nis 2008 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 87 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı bilge_nehir
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 20 May 2017 Saat 14:20 |
Hocam 10.5 yaşında bir kızım var ve sizin önerilerinizle büyüttüm desem yeridir. Her zaman duacınızım. Şimdi 4.5 aylık bir oğlum var sezaryen sırası rahim ameliyatı da geçirdim. Zaten kasılma sorunları ve düşük riskim vardı. Anne karnında sürekli adalat türevi ilaçlardan ve progestan vb. kullanıldı. Sonra rahim ameliyatı uzun sürünce ve zamanında antibiyotik tam kullandırmayınca karın içi enfeksiyon iyileşemedim yatış verdiler. Tekrar ameliyat olmamak için 4.500 mg civari penisilin antibiyotik ve flagyl tarzı ilaçlar kullanıldı. Ben çok kendimde değildim. Doktoruma özellikle belirttiğim emzirdiğimdi ona göre ilaçlar verdiğini söyledi. Henüz bir kaç haftalıktı ve sonra kontrol ettiğimde tedavinin ortasıydı ki ilaçların bir çoğunda emziren anneler kullanamaz yazıyordu. Kaynar sular döküldü başımdan. Her seferinde hatırlatmama rağmen verdiği ilaçlar ne kadar zarar vermiştir. Oğlumun sağlık durumunda hiç bir sıkıntı yok. O dönem kakası çok çabuk ve bozuk gibi yapıyordu çocuk doktoru ilaçları atıyordur dedi. Sarılığı uzun sürdü yeniledi gibi oldu hatta. Karaciğer için kan tahlili ve radyolojiden ultrason istediler temiz dendi. Şİmdi çok başınızı şişirdim hocam ama oğluma zarar vermiş olma fikri beni kahrediyor. Anne sütünde diretmeseydin mamaya geçseydin diye söylenenler de çok oldu. Ne olmuş olabilir ne yapabilirim içim hiç rahat değil.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118331 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
![]() ![]() ![]() ![]() |
Merak etmeyin VE, Ilaclarin icinde yazilanlari pek kafaniza da takmayin.. Ilac firmalarinin, "Emziren annelerde" DENEY yapmasi YASAKTIR!! Peki bu durumda, ilaclarin icinde yazilanlar ne oluyor??? Ilac firmalari, sirf mesuliyet almamak icin ve zaten ilaci kullanacak, emziren anne sayisi da onemli bir yekun tutmadigi icin, o sekilde yazarak, kendini emniyete aliyor.. Sizin aldiginiz ilaclar; (yagda eriyen cok ozel ilaclar haric), butun vucuda esit dagilirlar... MISAL: 70 kilo olsaniz, 1 Litre anne sutune aldiginiz ilacin, sadece; 1/70'i gecer... Bir ogunde de EN FAZLA; 200ml sut verebildiginize gore, ogun basina: 1/350'si gecer... Bu sebeple, zaten; "Anne sutu dusmanligi" nin zirve yaptigi Turkiye gibi bir ulkede, her soylenene inanmayin.. Zaten; dunyada, hamile oldugunu bile bilmeden ilac kullanan binlerce anne var, zararli olanlar zaten biliniyor. Ayrica da; "Anne sutune gecer" demek, cocuga zarar verir demek degildir!!! 20 gunluk bebeklere bile tonla ilac/Antibiyotik yazilan Turkiye'de, anne sutunden gecen ilaca laf etmek, sadece; IKI YUZLULUKTUR!! |
|
![]() |
|
bilge_nehir ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Nis 2008 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 87 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı bilge_nehir
![]() ![]() ![]() ![]() |
Siz başımızdan eksik olmayın hocam. Bizim için kanatsız meleksiniz. Kızım zamanında, iştah mide sorunlarını sizinle aşmıştık. Şimdi de 4 aydır bu durum yedi bitirdi beni. Şimdi daha rahatladım. Sonsuz teşekkürler. Sağlıcakla...
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|