|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
KarmaLovesUs ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 06 Eki 2016 Durum: Aktif Değil Puanlar: 54 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı KarmaLovesUs
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 04 Kas 2016 Saat 12:09 |
Merhaba Kadir Bey,
Oncelikle sizi cok sevdigimi ve takdir ettigimi belirtmek isterim. Siz benim ve kardeslerimin cocuk doktoruydunuz. Ben suan 31 yasindayim. Annem hala muayenelerinizi anlatir durur.. Asi kartlarimizi, az sayida olan recetelerimizi saklamis, tipki sizin onerdiginiz gibi.. O zamanlar dahi oksuruk surubu vermediginizden bahsetti annem. Bu arada iki hafta once kizim ust solunum yolu enfeksiyonu gecirmisti. Doktor Sekrol ve Rhinfant verdi. Ben serum fizyolojikle burnunu acip, cold mix kullanip yataginin basini yukseltmistim bile doktora gitmeden once, hepsi sizin sayenizde.. Buradan okuduklarim vesilesiyle.. Hiriltili oksurugunden emin olamadigim icin doktora gittik zaten. Cigerleri ve kulaginin temiz oldugunu soyledi. Sekrol icin burada yazdiklarinizi gorunce ondan vermedim. Balli limon verdim cok cok az. Burnunu acik tuttum ve rhinfant siktim. Kizim iyilesti cok sukur. Bir dahaki sefere lazim olursa sizin hep tavsiye ettiginiz iliadin'i deneyecegim. Size simdi bebegimle ilgili birkac soru sormak istiyorum. 36. haftada sezeryan dogumla dunyaya geldi. Dogdugunda kizim 2 kiloydu, boyu da 46 cm'di. Once sorularimi yazayim, sonra gerekli olabilecegini dusundugum detayli bilgileri de verecegim. 1- KUSMA: Suan 7 aylik olan, premature dusuk dogum agirlikli bir bebegin kusmasinin eskisi kadar olmasa da hala devam ediyor olmasi sikinti midir? Bu durum ne zaman gecebilir? 2- KALSİYUM: Kalsiyum yuksekligi, kalsiyum kreatinin orani ve sonuclar biraz moralimizi bozdu. (İlk testte kalsiyum: 16 mg/dL, ikincisinde: 14,38 mg/dL cikti.) Bobrek ultrasonu onerdiler ve cocuk nefrologuna yonlendirdiler. Siz ne onerirsiniz? Bebegim dogdugundan beri yalnizca mamayla besleniyor, anne sutu almadi. 3- BAŞ ÇEVRESİ: Bebegimin bas cevresi kucuk, bu normal midir? Takibini yaparken neye dikkat etmeliyim? 4- D VİTAMİNİ: D vitamini kullaniminin bingildak ve bas cevresinin buyumesiyle bir alakasi var midir? D vitamini kullanmaya devam edelim mi? Kan tahlili sonucuna gore demir takviyesi gerekli mi? 5- DİŞ: Bebekler dis cikarirken agrilarini azaltmak icin yapabilecegimiz bir seyler var mi? 6- MAMA: 7 aylik ek gida alan 7,5 kglik bir bebek gunde kac cc mama tuketmeli ek gida haricinde? (Ek gida olarak kucuk bir kase yogurt ve 4-5 yemek kasigi sebze mamasi yiyor her gun) Bebegim ile ilgili bilgiler: 1. ay kilo: 2,910 gr boy: 49,4 cm baş: 34.6cm 2. ay kilo: 3,720 gr boy: 53 cm baş: 35.6 cm 3. ay kilo: 4,530 gr boy: 56.2 cm baş: 37 cm 4. ay kilo: 5.800 gr boy: 59,5 cm baş: 39 cm 5. ay kilo: 6.400 gr boy: 61,5 cm baş: 39.7cm 6. ay kilo: 6.830 gr boy: 63 cm baş: 41 cm 6,5 ay kilo: 7.320 gr boy: 64 cm baş: 41 cm 1. ay dolduktan sonra baslayan ve hala devam eden kusmasi var. Doktor reflusu var dedi, egimli reflu yatagi onerdi. Suan 7 aylik, kusma miktari onceki aylara gore nispeten azaldi. Onceden her ogun mutlaka kusardi, simdi de genelde her ogun kusuyor ama miktari daha az. Cogunlukla lor peyniri kivaminda yapiyor, bazen su gibi geldigi de oluyor. Bu durum zamanla gecer diyebilir miyiz? 6 aylikken yapilan spot idrar tahlilinin sonucu boyle cikti: Kalsiyum: 16 mg/dL Kreatinin: 10 mg/dL Kalsiyum kreatinin orani: 1.60 Doktor kalsiyumun cok fazla oldugunu, testi baska yerde tekrar etmemizi onerdi. 6,5 aylikken yaptirdigimiz 2. testin sonuclari: Kalsiyum: 14,38 mg/dL Kreatinin: 11,64 mg/dL Kalsiyum kreatinin orani: 1.23 Kan tahlili: Kandaki kreatinin: 0.24 Demir: 39.3 UIBC: 259.6 Ferritin: 28,75 FT4:1.21 TSH: 5.04 B12: 823 D vitamini: 30,74 Bu sonuclara bakarak, bobrekte sikinti olabilecegi, hiperkalsemi durumuna karsi bebegime bol su vermemi onerdi doktorum. Bobrek ultrasonu cektirmemiz tavsiye edildi. Sizce cektirelim mi? Cocugumun bobreginde bir sikinti olabilir mi.. Eger degilse, bu sonuclar neyin gostergesidir? Bebegim dogumdan itibaren yalnizca mama ile beslendi. İlk ay aptamil premature mama icti. Sonra Golden Goat ile devam ettik. Kusmasini kessin diye doktor AR mama da verdi ama bizim icin bir sey degismeyince, kilo alimi da iyi olunca Golden Goat keci sutlu mama ile devam ettik. Az su icirmekten bu sonuclar cikar mi? Her ogun sonrasi su vermeyi atlamis olabilirim. Veriyordum ama unuttugum da oluyordu. Bu arada ben en basindan itibaren Carlson d drop veriyordum. 2 aydir d vitamini vermeyi biraz aksatmistim cunku doktorum bir muayene sonrasi her gun degil, gun asiri vermemi onermisti. Bu sonuclari gorunce de, Aralik ayina kadar d vitamini vermemem gerektigini soyledi. Sebebi icin de bingildagin kapanmis/kapaniyor oldugu ve bas cevresinin kucuk oldugunu soyledi. (Ben yukarida ayrintilarini yazdigim iki tahlil yapilirken d vitamini vermiyordum) Son aylarda bas cevresi pek buyumedi. Bu bir sikinti midir? Persentil olarak geriye dustu gibi bir sey soyledi doktorumuz. Basindan beri kilo diger olcumlere nazaran onden gidiyor, arkasindan boy ve bas cevresi seklinde devam eden bir buyume soz konusu. Bu konuda dikkat etmem gereken bir sey var midir? Bebegimin norolojik gelisimi cok iyi. 3 aylikken dondu. 5 aylik emekledi. 6. ayda ayaga kalkti, siraladi ve desteksiz oturmaya basladi. Suan 7 aylik koltuga tutunarak hafif ilerliyor, siraliyor ve arada iki elini birden biraktigi da oluyor. Bazi seyleri erken yapmasi bir sikinti belirtisi midir? Tepkileri, iletisimi cok iyi. Bas kucuklugu herhangi bir seye isaret midir? Buyumesi persentil olarak daha da geriye giderse ne yapmamizi onerirsiniz? Bir de kizim uc dort gecedir cok huysuz. Normalde cok neseli bir bebektir ama simdi her seferinde olmasa da gece de, bazen gunduz de uyutmakta zorluk cekiyoruz. Arada mizmizlik yapiyor. Atesi yok. Salyasi bol. Yanaklari cok hafif kizardi gibi.. (Belki bir alakasi olmayabilir, yanaginda kuruluk olmus olabilir) Ek gida veriyoruz ama dun ve bugun yeni bir sey katmadim yediklerine, alerji ihtimali aklima geldigi icin.. En son brokoli eklemistim sebze mamasina. Bir de mandalinayi cok sevdi, suyundan veriyorum. Yogurdu da sevdi. Her gun minik bir kase yogurt yiyor. Normalde istahi yerinde bir bebek. Ama bir iki gundur ek gidada zorluk cikariyor gibi.. Agzina birseyler sokuyor devamli. Aklimiza dis geldi ama gorunurde bir sey yok. Gunduz uykulari da haliyle etkilendi. Bobrekle alakali, kum dokme vs gibi bir sey soz konusu olabilir mi? Cok uzattim, farkindayim.. Sorabileceginizi dusundugum detaylari da eklemek istedim. Cok tesekkur ederim Kadir Bey. |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118654 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
![]() ![]() ![]() ![]() |
1- 6 ayda,3.5kg dogmus cocuklara yetismis.. Tabii bu fazladan vermis oldugunuz mamalar yuzunden kusmalari oluyordu.
2- Turk doktorlari (artik moda oldugundan) her kusan hastaya; Reflu tanisini yapistirirlar. Sakin bu sahtekarlara inanmayin. Eger kusmalari bir hastaliktan oluyor ise, bebek nasil oluyorda, boyle guzel kilo alarak arayi kapatabiliyor?? Bu doktor musvettesinin hicmi kafasi calismiyor, yoksa isinemi gelmiyor!!! 3- Ilk aylarda yapilan tahlillerin tamami yanlis. Kalibrasyon hatalari var. Yuksek olan bir sey yok. Sakin US filan cektirmeyin. 4- Disler cikarken, ne agri ne de salya olur. 1 yasindan sonra ilk disini cikaran bebeklerde bile bu aylarda bu salya akmasi olur. Bunun sebebi;henuz daha turkugunu yutma mekanizmasinin gelismemis olmasindandir.. 5- Bu sekilde premature dogan bir bebek icin; 41cm bas cevresi normaldir. Sadece, 1.5cm acigi kalmis. 6- D vitamini olarak, SADECE; MultiTabs damla, gunde 1 defa 1ml verin... D vitamini eksikligi var. D vitamini kandaki Kalsiyum oranini duzenler. 7- Anemi icin, HGB degerine bakin, HGB:10g/dL'nin altina inerse, anemi dusunulebilir. Her anemi; Demir eksikligi DEGILDIR.. 8- Gunluk, (TOPLAM mama ve diger gidalar)kilo basina; 70-8-ml'den fazla olmasin. Yani ortalama 600ml-700ml yi gecmeyin. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 04 Kas 2016 Saat 18:49 |
|
![]() |
|
KarmaLovesUs ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 06 Eki 2016 Durum: Aktif Değil Puanlar: 54 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı KarmaLovesUs
Merhaba Kadir Bey,
Onceki soruma verdiginiz yanitlar icin tesekkur ederim. Sizin dediğiniz gibi bobrek ultrasonu çektirmedik ve 9. aydaki tahlilimizde spot idrarda kalsiyum 10.8 ve kreatinin ise 20 çıktı. Kusmalarımız da bitti. Çok teşekkür ederiz. Kizim suan 9,5 aylik 8,200 gr ve 67 cm boyunda, bas cevresi 42,5 cm. Muayenede cigerlerinde, kulakta, boğazlarında vs bir sıkıntı yoktu.. Doktorumuz vajinal yapisiklik gordu. Islak mendil ve krem kullanimini sonlandirmamiz gerektigini soyledi. Rutin idrar ve kan tahlili istedi. İdrar ve kan tahlili vermeden once kizim cok cok agladi. Katilarak.. Baya stres yaşadı, yaşadık. Zorlanarak idrar torbasi takildi ve daha sonra kan alindi. Sonuclar aşağıdaki gibi cikti. WBC 18.94 Notrofil 5.65 Notrofil % 29.9 Lenfosit 11.24 Lenfosit % 59.3 Eozinofil 0.38 Eozinofil % 2.0 Bazofil 0.06 Bazofil % 0.3 Monosit 1.61 Monosit % 8.5 RBC 5.06 Hgb 14.1 Hct 40.9 MCV 80.8 MCH 27.9 MCHC 34.5 RDW 39.2 PLT 464 MPV 8.2 Immatur Granulosit 0.003 Immatur Granulosit % 0.02 PDV 8.9 Ferritin 18.58 Serbest T4 (FT4) 1.28 TSH 4.59 Vitamin D3 27.41 Tam idrar analizi Bilirubin Negatif Nadir lokosit goruldu. CRP 0.4 Spot idrarda Kalsiyum 10.8 Sport idrarda Kreatinin 20 İdrar kulturu'nde E. Coli ve klebsiella sp uredi. 100.000 cfu/ml Bu arada yumurta alerjisinden suphelendigimiz icin doktor test yaptirdi. Henuz sonuclari cikmadi. Kan ve idrar tahlili sonuclarini konustugumuzda, doktorumuz idrarda 2 cesit bakteri uremesi oldugunu, tedavisinin antibiyotik oldugunu soyledi ama idrar kulturunden emin olmadan antibiyotige baslamayalim dedi. Bazen idrar alinirken bebegin idrarinda olmasa da, idrar torbasini takarkenki hijyen sartlarindan dolayi kulturde ureme olabiliyor dedi. Kızımda ates, vs. bir hastalik belirtisi yok. Doktorumuz eger yeni yapacağımız kulturu temiz cikarsa antibiyotik vermeyiz ve 10-15 gun sonra wbc'ye tekrar bakariz dedi. Ama kulturdeki sonuc ayni olursa 10 gunluk antibiyotik tedavisi olacak dedi. Mecbur olmadıkça kızıma antibiyotik kullandırmak istemiyorum. Bu testler ışığında sizin görüşünüzü merak ediyorum. Antibiyotik tedavisi haricinde yapılabilecek bir şeyler var mıdır? Bol su içiriyorum, yoğurt yediriyorum. Bu durumda siz ne onerirsiniz? Bu tabloda antibiyotik tedavisi gerekli midir? Tesekkur ederim. |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı KarmaLovesUs
Kadir Bey,
Bu arada idrarda nitrit negatif, protein negatif, lökosit negatif.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118654 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
SAKIN, bir daha boyle sacma-sapan gerekcelerle, tahlil yaptirmayin.. Bunlarin yaptigi; "Bulanik suda balik avlamaktir"... Oltaya bir sey takilirsa, onunla sizi perisan ederler.. Cocugunuz; VIRAL bir enfeksiyon geciriyor(veya gecirdi)... Hicbir ilac gerekmez.. Bu IYE sahtekarligi artik Turkiye'de iyicene zivanadan cikti...Ne tesaduf ki; Koloni sayimlari hep;100,000 dir!!
Nitrit:(-), Lokosit:(-) AMA, bu sahtekarlar illede; IYE yaftasini yapistirmak icin, yirtiniyorlar. Bu sahtekarlara sakin kanmayin.. O ureyen bakteriler, tamamen disardan bulasmadir. AYRICA da; "Rutin" diye bir kan ve idrar tahlili yoktur.. Bu sahtekarlar, sirf, oltaya bir seyler takilirmi diye, cocuklara bunca eziyetleri ediyorlar!!! Bunlarin yatacak yerleri yok!!! Vaginal yapisiklik varsa, 1 hafta; gunde:2x1 mercimek kadar Estriol krem surun, 1 hafta ara verin. Bu sekilde istediginiz kadar kullanabilirsiniz. SAKIN cerrahi mudahale yaptirmayin. |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı KarmaLovesUs
Çok teşekkür ederim Kadir Bey. Siz olmasanız çocuklarımız boş yere ilaç kullanmaktan, hali hazırda iyi olan bağışıklıklarını da yitirecekler. Verdiğiniz kremi içeride direkt yapışıklık olan yere mi sürüyoruz? Bir de kortizonlu mudur bu krem? Teşekkür ederim.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Evet, yapisikligin ustune surulecek.. Eski mailleri okuyun, yoksa sualler bitmeyecek..
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı KarmaLovesUs
Merhaba Kadir Bey,
11 aylik kizimin altini degistirirken kristaller gormustum. Iki gun oncesinde bol ispanak yemisti. Bir gun oncesinde de bol kereviz. Sanki eski maillerde yesil genis yaprakli bitkilerden fazla tuketince bu durum gozlenebilir gibi bir yorumunuzu okumustum ama bizim yasadigimiz da ayni durum mu, emin olamadim. Kristalleri bir ortunun uzerine koydum ve gozlemledim. Buharlastiklarini zannettim ilk basta. Ama sanki cogu duruyordu. Bir tane digerlerinden daha farkli duran, hafif sariya calan bir kristalin oldugu gibi durdugundan da eminim. Bu kristaller tam olarak ne anlama geliyor? Bobreklerinde bir sikintinin oldugunu mu gosteriyorlar? Kizim bol su icmek istiyor, ben de veriyorum. Kristallerin ispanaktan sonra basladigini farkettim. Daha once de ispanak yemisti ama o zaman miktar olarak az yemisti ve baska sebzelerle birlikte tuketmisti. Bu bahsettigimde sadece bol ispanak vardi ve hepsini yedi. Kristallere gelecek olursak, bir keresinde 10-15 adet, bazen 7-8 adet, cogunlukla 3-5 adet, bazen de 1-2 adet olduklarina rastliyorum (asagi yukari). Bazen hic rastlamadigim da oluyor. Belki gozumden kacanlar da oluyordur. Ispanak tuketmeye devam etmedigi halde az da olsa ara ara kristale rastliyor olmamin altinda yatan sebep nedir? 1-Bobreklerine baktirmamiz gerekir mi? Mevsim sebzesi oldugu icin pirasa, havuc, kereviz, pancar, maydanoz gibi sebze ve yesillikleri tuketiyor. Tuketmemesi gereken ya da az tuketmesi gereken sebzeler var midir? 2-Bir de bazen idrarinin kokusu farkli geliyor, agir bir koku.. Onceden boyle degildi. Vajinasindan koku aliyorum sanki. Herhangi bir enfeksiyon soz konusu olabilir mi? Tetkik yaptirmamizi onerir misiniz? Bu arada ates, vs. yok. 3-Vajinal yapisikligi oldugu icin islak mendil kullanmiyoruz. Bu sebeple artik her bez degistirmede lavabonun altinda altini yikiyorum. On kisminda kaka kalmasin diye suyla temizlemeye calisirken acaba ben mi elimle ve suyla cocugumun enfekte olmasina vesile oluyorum diye dusunmeye basladim. Vajinasinda az da olsa bazen -beyaz renkte- akinti gibi de degil, pamuk gibi de degil, beyaz birseyler oluyor. Onlari tamamen temizlemeye calismali miyiz, yoksa ellememeli miyiz? Cok tesekkur ederim Kadir Bey. Goruslerinizi ilgiyle bekliyorum. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|