|
|
Yanıt Yaz
|
| Yazar | |
banuon6
Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Konu: ateş, boğaz ağrısı, döküntü bir aradaGönderim Zamanı: 13 Şub 2016 Saat 21:26 |
|
hocam merhaba,
benim kızım 12 aylık. durumu en baştan anlatayım. kızım önce hapşırmaya başladı bazen gözlerinden de yaş geliyordu ama başka hiçbir problem yoktu. 3 gün sonra birden ateşi yükseldi 38,5 u geçince calpol verdim ve ılık banyo yaptırdım. ateş düştü ama 4 saat sonra yine yükseldi. biz de doktora götürdük. boğazda kızarıklık var ve azı dişi geliyor dedi. peditus ve pedifen verdi. 4 saatte bir pedifen bir peditus şeklinde dönüşümlü olarak verdi. kızımın ateşi 4 saatte bir 38.5 oluyordu biz düşürmeye çalışıyorduk. 3 gün böyle oldu. bugün ateş hiç çıkmadı. fakat sesi kısıldı ve sırtında, karnında kırmızı döküntüler belirdi. doktoru aradım. döküntüler ve ses kısıklığı hastalığından dedi. pedifeni kes peditusa devam dedi. paartesi tekrar gideceğiz kontrole. kızım 2 gündür sürekli ağlıyor ve yutkunma güçlüğü çekiyor, yemek kesinlikle yemiyor. ne yapacağımı şaşırdım. bana bir yol gösterin lütfen...
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 13 Şub 2016 Saat 22:22 |
|
1 yas kiz cocugu: 9.5-10 kilo arasi desek: Calpol: gunde en fazla:3x1 olcek(5ml) alabailir. Pedifen " " " : 3x yarim olcek (2,5ml) alabilir. Peditus: Icinde zaten Calpol hammaddesi olan Parasetamol oldugundan, Calpol verilirken HIC ALAMAZ!! Ayrica da; 3 yasindan kucuklerde; 3xyarim olcek(2.5ml)den fazla verilemez..
Bu ilaclari, bu dozlarin ustunde verirseniz, ilac zehirlenmesi (Parasetamol zehirlenmesi) olur. Dokuntuleri; Karaciger zehirlenmesine bagli olabilir, mumkunse bir Universite Hastanesinde gosterin.
|
|
![]() |
|
banuon6
Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 14 Şub 2016 Saat 10:30 |
|
hocam kızım 12 kg. doktora ısrarla sordum yarım ölçek mi diye, kilodan dolayı 1 ölçek vereceksin dedi.
döküntüler bugün geçmeye başladı, karaciğerde zehirlenme olursa başka ne gibi belirti verir? bir de bu yaşadığımız şey 6.hastalık olabilir mi?ek olarak boğaz iltihabı olunca ne olduğunu merak ediyorum.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 14 Şub 2016 Saat 18:15 |
|
EGER: 1- Grip arazlari ve oksuruk yoksa
, sadece kuru-kuruya, yuksek, inatci ates varsa, 2- Ates dusunce dokuntu basladi ise, kesinlikle 6. Hastaliktir. Siz; hapsirma, gozlerde yasarma var deyince, supheye dustum.... Bu arazlar; belirli-belirsiz oldu ise, 6. Hastalik olabilir. Birde; o doktor'a ne kadar guvenilir bilinmez, 6.Hastalikta bogazda kizariklik olmaz. Maalesef, Turk doktorlari; atesli gelen her hastaya; "Bogazi kizarik" dedikleri icin, onlara pek guvenemiyorum. Calpol ile Peditus'u beraber kullanmadi iseniz, bir tehlike olmaz.. Bir daha ASLA; Peditus'u eve bile sokmayin. Kasten veriliyor. Oksurugu kesiyor ve hastalik oksuruk olmadigindan, rahatlikla akcigerlere iniyor. Eski mailleri okumus olsa idiniz, sualleriniz bu kadar uzamazdi.
|
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
|
|
Tweet
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|