Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Ateş
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Ates ve crp
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumAtes ve crp

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Sybel Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 5
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Sybel Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Ates ve crp
    Gönderim Zamanı: 07 Oca 2016 Saat 23:17
Hocam Merhaba 2 bucuk yasindaki oğlum cumartesi geceden beri ateşli grip belirtileri vardı salı gününe kadar ateşini evde kontrol altında tuttum çocuğu rahatsiz edecek boyuta gelmeden ateşini düşürmeye çalışmadım salı günü ateşi düşmence doktora götürdüm viral boğaz enfeksiyonu bir kaç güne atesi geçer dediler bugün hala ateşi düşmediği için ve ateşlenme aralığı kisaldigi için tekrar götürdüm. WBC si normal sınırlarda çıktı fakat crp si 44 çıktı ateşi bi kaç güne düşer dediler yine bu süreçte ateslendikce sağ gözü şişiyor hocam yarın ateşine bir hafta olacak endiseleniyorum yardimci olursaniz sevinirim.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117839
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Oca 2016 Saat 04:33
Daha dun aksam anlattim, CRP'nin ne oldugunu.
WBC normal ise antibiyotik gerekmez.
Ates + Normal WBC=  GRIP...
Yukarı Dön
Sybel Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Sybel Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Oca 2016 Saat 18:51
Teşekkür ederim hocam bizde antibiyotik vermeden ateşini düşmesini bekliyoruz bugün tam bir hafta oluyor. Bu arada bugün öksürüğü çok arttı bize 15 gün önce astim teşhisi konulmuştu ve hergün bir sefer pulmucort ve hasta olunca kullanması için ventolin vermişlerdi. Ben pulmucortu  hiç başlamadım koruyucu amaçlı olduğunu soylemislerdi 1 yıl bu kadar ağır bir ilaç hergün alması çok kafamı karistirmisti ama şimdi çok öksürükce korktum ve pulmucort ve ventolin vermeye başladım. Yanlış mı yapıyorum çocuk  öksürükten sırtım ağrıyor diyor. 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Oca 2016 Saat 19:30
Hemen, kesin. SAKIN bir dahada asla Pulmicort kullanmayin.
Sagladigi 3-5 gunluk sahte iyilik haline kanmayin.
Kortizon oldugundan, vucudun Viruslere karsi gosterdigi tepkileri baskiliyor.
Siz belki rahat ediyorsunuz ama, kortizon etkisi ile virusler cok kolaylikla butun
solunum yollarini isgal ediyor. Son 10 seneden beri bu tip hastalarin anormal cogalmasi
hep bu kahrolasi kortizonlu spreyler(Nasocort, Pulmicort, Flixotide, Nasonex) yuzunden.
Bunlari kullananlar, her 3-4 haftada bir doktorlara giderler.
Yukarı Dön
Sybel Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Sybel Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Oca 2016 Saat 07:49
Çok teşekkür ederim hocam peki ventolin vereyim mi bu arada biz hala ateşiyiz normal mi bu kadar uzun sürmesi 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Oca 2016 Saat 18:25
Ates ile Ventolin'in bir alakasi, ilgisi yok... Rahat nefes alip,  sikintili nefes veriyorsa,
Bronslarda bir darlik var demektir, o zaman Ventolin spreyi kullanin.. Yoksa, Turk cocuk doktorlarinin
yaptigi gibi; her oksurene, Ventolin verilmez.
Ilac firmasi doktorlara rusvet vermeyi kessin, bakin nasil yazilmaz olacak.
Turkiye'deki bu Astim veya Allerji sahtekarliklari baslatan hep bu ilac firmasi ve satin aldigi Prof.lardir.
Bunlarin yetistirdigi supruntulerde, isportadaki doktorlardir.

Yukarı Dön
Sybel Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Sybel Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Oca 2016 Saat 21:59
Ates için vermemislerdi hocam ventolini 2 hafta önce astim teşhisi konulmuştu hergün pulmucort hasta oluncada ventolin ve pulmucort  verin demişlerdi ben hiç birini vermemistim ama griple birlikte çok gripte öksürük başladı ve öksürükce sırtım ağrıyor  dediği için korkup vermiştim dün akşam ama sizin mailinizle ikisinide kestim. Sadece sizin dediğiniz gibi ballı limon iciriyorum sadece. Bilgileriniz için teşekkür ederim 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Oca 2016 Saat 22:08
Astim ile alaksi yok.. Siz ne bakiyorsunuz, Turk doktorlarina, onlar her oksurene; astim diyorlar...
Sadece; Limonlu bal, Serum fiz ve ColdMix kullanin..
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.