Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Diş & Ağız
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - agizdan nefes alip verme
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumagizdan nefes alip verme

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
zelalim Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 237
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı zelalim Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: agizdan nefes alip verme
    Gönderim Zamanı: 24 Ağu 2015 Saat 19:57
hocam merhaba,
kizim 4,5 aylik dogum kilosu 3060 gr.,su an 6300 gr,62 cm boyu,41 cm bas cevresi.sadece mama ile besleniyor istahli bi bebek,kilo eksigimiz var ama aclik isareti gostermediginden mamasini arttirmadik daha,gunde 6-7 kere 120 cc.mama iciyor.sormak istedigim 2.ayindan bu yana,burnu tikali olmadigi halde nefes alip verirken burnundan cok agzini kullaniyor,aaa diyecekmis gibi agzini kocaman acip nefesini tutuyor sanirim sonrada yutuyor,nefes verirken de tukurur gibi yapiyor.mamasini icerken biberonu hic birakmadigindan hava yutmadigina eminim ama kucagima her aldigimda sirtina vurdukca cok miktarda mide gazini cikariyorum.baslarda onemsemiyordum ama devam ettikce internetten arastirdim bi sendromdan bahsediyor kiz bebeklerde olabilen bi kromozom bozuklugu.hic kondurmak istemiyorum ama ellerini de birlesik vaziyette surekli agzina goturdukce endiselenmeye basladim,sizce gecici bir durum mudur bu agzindan nefes alip vermesi,devam eder mi????
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118326
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Ağu 2015 Saat 21:16
Su andaki kilosu; dogum kilosuna gore iyi sayilir. 400gram eksik, hala devam ediyor. Onemli degildir.
Burnu tikali olsa, biberonu emerken, nefes alabilmek icin, ikide bir birakmasi icap ederdi..
Ellerinin birlesik olmasi ve agizina goturmesi bu aylar icin normaldir.
4 Aydan sonra; mama kullanmaniza gerek yok. Simdiden, gunde bir ogun sut ile alistirmaya baslayin, elinizdeki mama bitincede sadece sut verin. mamalarin sutten hicbir farklari yoktur. Sut tozudurlar. Ister kutu, ister sise sutu kullanin. Hangisini daha rahat temin ediyorsaniz, onu kullanin.
Yukarı Dön
zelalim Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 237
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı zelalim Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Ağu 2015 Saat 02:34
sagolun hocam,eski maillerden okudugum kadariyla sut icin 2 hafta kadar daha beklemem gerektigini zannetmistim o yuzden vermemistim daha.bir de yazmayi unutmusum uykuda ve uyanikken ic cekmeleri de oluyor agzindan nefes alip vermesi disinda,endiselenecek bi durum var midir??bas cevresi tablonuza yakin buyumeye devam ettikce bir sorun yoktur degilmi???
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118326
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Ağu 2015 Saat 19:09
Su ana kadarki doktor kontrollerinde, bir sey soylemedilermi?? Boy ve kilo almasida normal ise, pek onemli bir sey oldugunu sanmam...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.