Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Gelişim & Davranış Değişiklikleri
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - kilo alamama
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumkilo alamama

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
burak7 Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 345
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı burak7 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: kilo alamama
    Gönderim Zamanı: 08 Haz 2015 Saat 13:54
hocam merhaba. kızımla ilgili sormak istiyorum izninizle..

kızım 25.5.2012 de, 4,500 gr. 51 cm. doğdu. ilk altı ay sadece anne sütüyle, sonrası ek gıda takviyeli büyüdü. 
1 yaş : 14.5 kilo idi.
2 yaş 17 kg. 100 cm. idi.
şu an 3 yaşını doldurdu hala 17 kg, boyu da 105 cm..

gelişimi durdu, boyuda sanki artık fazla uzamıyor, her gören çok zayıfladığını söylüyor, gelişimi maksimum seviyede ama hiç kilo almaması normal mi? günlük 500 ml.süt içiyor, iştahsızda değil aslında. (aşırı hareketli olduğunu belirtmek isterim. yaşıtları hızına yetişemiyor)

sayenizde hiiçç antibiyotik içmediğimizi, neredeyse ateş düşürücü bile kullanmadığımızı ayrıca belirtir, teşekkür ederim..

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 118444
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Haz 2015 Saat 19:25
O "her goren" ler; ya hesap bilmiyor, yada hic sopa yememisler!!

Insaf, su anda; 7cm boyu uzun, 3.4kg agirligi fazla... 5 yas elbisesi giyer!! O "her goren"lerin, hicbir seyden haberleri yok.. Daha ne kilosu alsin!!
Ilk sayfadaki; "Boy-Kilo" cetvelinden takibini yapin. Boyle abuk-subuk insanlarin da sacmaliklarina kafa yormayin, gulun gecin..
Zaten: BOYLE insanlarin, OYLE doktorlari oluyor...
Yukarı Dön
burak7 Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı burak7 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Haz 2015 Saat 11:23
herkes et yumağı haline alıştığı için zayıf görüyorlar artık. görünürde gerçekten ince uzun bir kız ama yaşıtlarından daha büyük göründüğü de gerçek. 4-5 yaş elbise giyiyoruz. benim takıldığım koskoca bir yılda bir gram bile almayışıydı.. demekki çok normal. söz bir daha kilo konusunda meşgul etmeyeceğim sizi. sevgi ve saygılarımla...

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Haz 2015 Saat 19:25
Nasil Buzdolabinin motoru, icerdeki isiya gore bir durup-bir calisiyorsa, insan vucudunda da, kilo almayi kontrol eden bir "Termostat" (Leptin mekanizmasi) vardir.. Asiri kilo alindiginda, olusan yag dokusundan ifraz edilen, "Leptin", beyindeki istah merkezini baskilar. Bu Leptin mekanizmasi calismayanlarda, sismanlik olur.
Bu hadisenin (sismanligin) de; iki tipi vardir...
1- Leptin salgilanmiyordur.
2- Leptin vardir, beyinde Leptin reseptorleri yoktur.
Yukarı Dön
burak7 Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı burak7 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Haz 2015 Saat 15:41
çok teşekkürler, demek kızımın leptin dengesi iyi:))

bir de hocam size danışmıştım yine, benim ve kızımın verem aşı izi yok, ben küçükken verem geçirmiştim, siz ppd testi yaptırın, aşınızın tutup tutmadığını öğrenin, tutmuşsa 2.aşıda çok derin yara izi kalır demiştiniz. bugün verem savaş dispanserine gittim, kızımın ve benim verem aşı izimizi,n olmadığını ppd testi yaptırmak istediğimi söyledim. artık verem aşısı kalktı, devlet yaptırmıyor, sadece birkez bebeklere yapıyoruz bir daha yok, o yüzden ppd yaptırmanıza gerek yok deyip gönderdiler bizi.

ppd özelde yapılır mı? peki kızımın aşısı tutmadıysa ne yani şimdi ömür boyu verem mikrobuna açık mı yaşamak zorunda? hiçbirşey anlamadım be!!!

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Haz 2015 Saat 21:25
Ben size hep soyluyorum... Bu Turk Devletine hic guven olmaz... Isine geldimi hic test-mest yapmadan millete asi uygular, isine gelmedimi boyle sacmalar!!
Maalesef, Turkiye'de isiniz Allaha kalmistir.. Saglik programlari "Ilmi" degil, "Politik" oldugu surece, boyle sacmaliklarla hep karsilacaksiniz..
Sanki; Turkiye'de Verem'in koku kazinmista, Verem asilari kalkmis mis!!
Yarin-obursu gun, bir emir gelir, onune gelene, Verem asisi yaparlar.
Dunya'da bir tek; Turkiye'de; "Emir-Komuta Zinciri" ile asi yapilir..

Yukarı Dön
cennettekus Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 338
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı cennettekus Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Haz 2015 Saat 01:10
Hocam bu leptini sanirim cogu sisman insanin beyni salgilamiyor bunun icin disardan takbiye hap yada bir besin varmidir yardimci olacak..
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Haz 2015 Saat 08:26
Leptin'i; beyin degil, "yag dokusu" salgiliyor...
Ilac olarak, uzerinde calisiliyor, ama beyinde; "reseptor" eksik olanlarda bu ilac da bir ise yaramaz.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.