|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
dhurnali ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 30 May 2009 Durum: Aktif Değil Puanlar: 210 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 22 Nis 2015 Saat 22:51 |
Merhabalar Kadir Bey,
14 aylık bir oğlumuz var, sağlık ocağında boyunu ölçtüklerinde 73 cm çıktı. Hemşire bunun üzerine normalden çok kısa olduğunu söyledi ve acilen doktora gitmemizi önerdi...Bu konu aklımızı çok kurcalıyor ![]() Şu Anki Ağırlığı: 9.6 kg Şu Anki Boyu: 73 cm Doğduğundaki Ağırlığı: 3.280 kg Doğduğundaki Boyu: Doğum raporunda yazmıyor ancak normal demişlerdi Babasının Boyu: 1.78 cm Anne Boyu: 1.58 cm 6 ve 3 yaşlarında iki ablası ver ve onların da boyları normal. Vereceğiniz cevap için şimdiden teşekkür ederim... ![]() |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118370 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Uyanik(!) hemsire, akli sira, eli bos doktoruna is cikaracak!!!
200gram eksik kilo ile dogmus bir cocuga gore; bu boy normaldir. Mutlaka; gunde en az;600ml sut iciyor olmasi gerekir. Icmiyorsa, arayi kapatamaz. Hic vermedi iseniz; 1 ampul Cvit3 icirin. Ekmek ustune damlatin veya az bir yogurda karistirin. Yaz sonunda, tekrar boyunu olcturup, bana yazin.. Kasten eksik olcmus bile olabilir.. Baska yerde bir daha olcturun, veya evde kendiniz olcun. |
|
![]() |
|
dhurnali ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 30 May 2009 Durum: Aktif Değil Puanlar: 210 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Merhabalar Kadir Bey,
Evde kendimiz de ölçtük 14 aylık oğlumuzun boyu 73 cm ve -yukarıda yazmayı unutmuşum ama- 2 ay önceki boyu da aynıymış, yani maalesef 2 ay boyunca hiç uzamamış. Zaten akranlarıyla da yan yana gelince bu boy farkı da çok belirgin oluyor... Oysa ki oğlumuzun beslenmesinden yana bir sıkıntısı yok, hala emziriyorum ve aynı zamanda ek gıdaları da çok güzel yiyen bir bebek. Emzirdiğim için -doğrumu yapıyorum tam olarak bilemiyorum ama- inek sütü vermiyorum fakat süt ürünlerini veriyorum, zaten oğlum da çok severek yiyor... Günde 3 kere falan da kakasını yapıyor... Kadir bey zamanınızı da çok fazla almak istemiyorum ama oğlumuzun gelişimindeki duraksamanın nedenleri konusunda sağdan soldan duyduğumuz aşağıdaki maddeler sizce ne denli etkilidir?Sizin yorumlarınız bizim için gerçekten çok önemli!
Cevaplarınız için şimdiden çok teşekkürler.... |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118370 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
1- Erkek cocuklar; 17 aya kadar yuruyebilirler. Yani 10.5 ay gibi ERKEN bir zamanda yurumesiniN de, yurume uzerine bir etkisi olmaz.
2- Coresatin krem; Kortizon DEGILDIR... Bu sebeple, buyumesi uzerine etki etmez. 3- "Zaturre basalangici" diye bir teshis , dunyada bir tek; "Turkiye'de" vardir.. Basit bir Gribi size; "zaturre baslangici" diye yutturup, sizi dolandirdilar. Verilen Antibiyotikler, anormal yuksek dozlar olup, bu tedavinin arkasindan gelebilecek "ISHAL" etkili olabilir. 4- Fitik ameliyatinin bir etkisi olmaz. Ama 3 aylik iken boyle bir ameliyata ihtiyaci olan bebekler, genelde, zayif-naif olan bebeklerdir. Bence, acele etmeyin. HELE SAKIN: "Buyume hormonu" verecegiz diyen uyaniklara para kaptirmayin. Bu hormon, sadece buyume hizini arttirir, AMA, nihai (yani zaten TEDAVISIZ olacagi) boy DEGISMEZ.. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 23 Nis 2015 Saat 18:43 |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|