Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Testler & Tahliller & Teşhisler
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - röntgen
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumröntgen

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
esaz Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 133
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı esaz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: röntgen
    Gönderim Zamanı: 10 Nis 2015 Saat 17:40
http://i.hizliresim.com/6Z3QA3.jpg

http://i.hizliresim.com/4L6DEY.jpg

hocam kızımın röntgeni bu.
12345678987654321
Yukarı Dön
esaz Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 133
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı esaz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Nis 2015 Saat 17:46
kızım 5 aylık kalça çıkığını daha önce size sormuştum. burhan uslu demiştiniz ama bizi kimse istanbula falan götürmüyor. herkes abarttığımı düşünüyor.2 ay aparat taktık sol taraf düzelmiş dediler. 1 ay daha aparat tak dedi doktor sizin yorumunuz nedir hocam. 1 ay sonra düzelecek mi acaba
ben sağ tarafının farklı olduğunu düşünüyorum çok ama çok korkuyorum sizce durum ne? sizden başka kimse yok güveneceğimiz. şimdiden teşekkür ederim.
12345678987654321
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119629
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Nis 2015 Saat 20:04
SAG:Normal, Solda var...
Bebeklerdeki; "Kalca Cikigi" hastaliginda, ilk basta cikik YOKTUR... Aparatlar, kalca cikmasin diye kullanilir. Bu cocuklarda, uyluk kemiginin kalca eklemine girdigi cukur, tam olusmadigi icin, tedbir alinmayanlarda, cocuk ayaga kalktiginda; CIKIK OLUR, bunun da bu saatten sonra tedavisi yoktur. Bunun icin, kalca eklemindeki; "YUVA" olusana kadar, aparat kullanmaniz SARTTIR.
SOL TARAFDA, SAG TARAF GIBI OLDUGUNDA, HADISE DUZELMIS DEMEKTIR. Sakin, Kundak kullanmayin. Butun tedavi, bacaklarin; "Kurbaga bacagi" seklinde durmasidir.Aralarda: Yuzukoyun yatirin, dizlerinin ustune agirlik binmeside yardimci olur.
Yukarı Dön
Mütevazi Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 24
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Mütevazi Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Nis 2015 Saat 13:28

İyi Günler Dr Bey benim oğlum 7 aylık gözleri bana benziyor iri yapılıdır :) Dr umuz muayene ettiğinde gözlerindeki irilikten kaynaklı şaşırıncada haliyle fazla açıyor , gözünün üstündeki beyazlık görünüyor diye hipertroid testi istedi :(  , içimizde şüphe kalmasın diye yaptırdık bu testi sizinde sonuçlar hakkındaki görüşierinizi merak ediyorum açıkçası , yorumlarsanız çok sevinirim.. Şimdiden teşekkürler 

http://i.hizliresim.com/j4lgG9.jpg
Yukarı Dön
Mütevazi Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Mütevazi Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Nis 2015 Saat 13:31
  Resimi tekrar yükledim  Hocam 

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119629
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Nis 2015 Saat 18:45
Cok hos (!) bir doktorunuz var!!
Goz ustunde beyazlik gorulmesi; "Hidrosefali" belirtisidir, bu hastalarda, bu yasta; bas cevresi, 55cm veya ustunde olur.

Tiroid ile ilgisine gelince; Hipertiroidinin, ERISKINLERDE gorulen bir cinsi olan; "Basedow' hastaliginda, asiri TSH yuksekligi sonucu, Goz arkasindaki "Yag dokusunun" artmasi ile her iki gozun one dogru cikmasi hadisesidir. Gozler devamli cikiktir. "Ofkeli bakis manzarasi" vardir..7 aylik bir bebekte; Basedow ha!!!   Iyi sallamis.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 13 Nis 2015 Saat 18:55
Yukarı Dön
Mütevazi Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Mütevazi Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Nis 2015 Saat 11:59
   size nasıl teşekkür edeceğimi bilemiyorum Dr Bey içimi rahatlattınız :) Çok Teşekkürler :)

Düzenleyen Mütevazi - 13 Nis 2015 Saat 12:00
Yukarı Dön
de-met Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 268
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı de-met Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Nis 2015 Saat 17:19
Hocam ben 28 yasindayim. Benimde gozlerim disa dogru cikik. Siyah bolge daha onde. Birkac kisiden duymustum ben dikkat etmedim. Gozlerin one dogru cikik dediler ve sinirli bakislarda mevcut. Kan testlerimde tsh normal cikti hocam. Birkac defa yapildi. Hamilelikte de yapildi. Normaldi. Babam troit hastasi annem guatr ameliyati oldu. Endiselenmem gerekir mi. Tesekkur ederim.
Anne
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.