Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Kulak & Burun & Boğaz & Göz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - bogazlar
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumbogazlar

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
nurogretmen Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 128
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı nurogretmen Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: bogazlar
    Gönderim Zamanı: 13 Şub 2015 Saat 08:23
hocam gunaydın. kızım 2 yaşında.
6. gün önce bir gece hafif ateş oldu. ondan sonra bir şey olmadı.

ama dün sert sert öksürük olunca, atamadığı bir balgam var belli, ciğerlerinin üstüne elimi koyunca da tirtir titriyordu ciğerler hocam. bal limona başladım. uyuyup uyandığında nefes almakta ve vermekte çok zorluk çekmeye başladı. öyle ki çok korktuk, apar topar hastaneye gittik.

akciğer röntgeni çekildi. doktor ciğerler temiz iltihap yok dedi. (şaşırdım) ama boğaz solunum yolu daralmış dedi. burundaki ağızdaki mikroplar oraya inip ödem yapmış dedi. bu vakalar ağırdır yatırmak gerekir dedi, kabul etmedim, kızdı şaşırdı.
 hemen bir iğne yazdı. adını unuttum, tek seferlikti yaptırdık. onun dışında pulmicort, soğuk buhar, antibiyotik ateş düşürücü verdi. antibiyotik neden veriyorsunuz dedim. ateşi başkılamak için dedi. ben biraz sorgulayınca rahatsız oldu, benle tartışmaya başladı. "o zaman kan tahlili yaptıralım wbg degeri yüksek olursa veririz antibiyotiği dedi. kan tahlili de yaptırmadım hocam. gecenin 1iydi. çıktık geldik.

iğne işe yaramış olmalı ki bir saat içinde çocuğun nefesi normale döndü. tabi pulmicort da verdik cihazla, onun da etkisi olabilir. ben pulm. taraftarı da değilim ama doktor "bu çocuk nasıl iyilşecek, ben senin gibi anne görmedim!" diye kızınca aldım.

hocam ne dersiniz. böyle bir vakada antibiyotik gerekir miydi de ben yanlış mı yaptım?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119716
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Şub 2015 Saat 17:37
Ne antibiyotik gerekirdi, nede Pulmicort!!!   
Pulmicort, sadece Allerjik Rinit durumlarinda kullanilir... Enfeksiyonlarda kullanilmasi, o doktorun, cahilligini gosterir...

Doktorlarin cahilliklari ile kortizon kullanma sikliklari; dogru orantilidir.. Doktor ne kadar cahilse, o kadar sik Kortizonlu ilac kullanir..

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 13 Şub 2015 Saat 18:45
Yukarı Dön
nurogretmen Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 128
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı nurogretmen Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Şub 2015 Saat 17:50
hocam reçetede akut larenjit yazıyordu. vurulan iğne de de dekortmuş.
ben o zaman pulmicortu vermiyorum daha. antibiyotiği zaten almadıkk.
sadece soğuk buhar yapacağım. ve diğer doğal çarelerle iyi olacak inşallah.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.