Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - havlar tarzı öksürük
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumhavlar tarzı öksürük

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
gumustul Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 4
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı gumustul Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: havlar tarzı öksürük
    Gönderim Zamanı: 08 Oca 2015 Saat 01:17
hocam merhabalar 6 yasında bir kızım var.2 senedir gecmeyen kışın çoğalan bir öksürüğümüz var.(yazın hiç olmuyor )en son alerji bölümüne ünvrsteye gtürdüm.alerji tesleri yapıldı hiç bisey cıkmadı doçent bana 13 kasımdan beri zespira kullanmamı öksruk olursa ventolin 4*1 floxitide 2*1 devam etmemi söyledi.kızım 2 gecedir sürekli öksürüyor havlar tarzda hiç kesilmedi buharları yaptım her türlü bitkisel ilaç yaptım vikisi hep yapıyorum dün öksürük artınca dekort ampül kırıp içirdik öncesinde gaviscon verdik onu da söylemişlerdi çok çaresiz kaldık ne yaaplım eşimle bilemedik ateşi yok hapı hep verdik düzenli ne olur yardımcı olun sizin yazılarınızı okudum havlar tarzı öksürük nasıl gecer bulamadık hocam saygılar
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118384
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Oca 2015 Saat 03:39
Yaptiklarinizin hepsi yanlis...
Decort ampul; ICILEREK ETKI ETMEZ... Hangi cahil soyledi ise!!

Sakin o verilen ilaclarin HICBIRINI kullanmayin... Hele en sacma olani, Flixotide sprey, doktorlar okumaz, bari siz acipta bir icini okusa idiniz!!!
Yatmadan evvel limonlu bal icirin, basucuna; 2 damla ColdMix damlatin.
Odasi soguk olsun gıdısı her terlediginde, oksuruk baslar.
Yukarı Dön
gumustul Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı gumustul Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Oca 2015 Saat 11:14
Hocam tesekkurler öksürük balgamli olmaya basladi dun oksururken hep kustu. nebiluzator icinde floxitide ve ventolin ile buhar yapmistik.hic kesmedi zaten onlarda.bize hazirana kadar zespira tablet kullanin denildi alerjik öksürük icin..oksuruk hic kesilmedi.zespira hakkinda bilgi verirmisiniz niye veriliyor
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Oca 2015 Saat 21:22
SAKIN.... Verilen ilaclarin hicbirini kullanmayin.... Flixotide, Ventolin ve Zespira, dogru cope... Doktorlar oklumazlar, bari siz ilaclarin icini okuyun.
Sadece; benim anlattiklarimi uygulayin.
Yukarı Dön
gumustul Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı gumustul Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Oca 2015 Saat 23:50
Hocam cok tesekkurler allah razı olsun evet cocuk terlediginde öksürük artiyor gece göğüs bolgesine viks yaptik sicak havlu kapattik bugun cold mix damlstmaya basladik ilk defa gun boyunca balli limon icirdik havlar tarzi bronsite cevirebilir mi merak ediyoruz cok sagolun bugun hic ventolin floxitide vermedik
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Oca 2015 Saat 05:07
HIC BIR SEY: BRONSIT'e cevirmez... Bronsit OLUR... Veya olmaz...
Ne, kasten bir cocugu, her turlu olumsuz sartlarda bile "Brosit" yapabilirsiniz, nede olacak "Bronsit"i onleyebilirsiniz...
Bir tek, Turk Cocuk doktorlarinin; oksuruk icin verdigi ilaclari kullanirsaniz, boyle; "suni" bir Bronsit olusabilir.

Beni dinleyin, bir daha da SAKIN; Ventolin ve Flixotide'i oksuruk icin kullanmayin.. Lutfen, bu ilaclarin icini okuyun. Doktorlar okumaz, bari siz okuyun.
Yukarı Dön
gumustul Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı gumustul Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Oca 2015 Saat 22:33
Hocam cok sagolun allah razı olsun kizimin oksurugu gun boyunca azaldi gibi balli limona devam ediyorum cold mix damla ve odada soguk buhara devam edecegim ilk defa buhar makinasinda ventolin yapmadik bu oksuruk nobetinde gece viks surecegim hic ilac kullanmadik ateslenirse ne onerirsiniz ?tekrar cok sagolun hocambirsey daha sorabilirmiyiz peditus ve aferin hangi durumlarda onerirsiniz ikiside icerik gibi ayni ama farki nedir
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Oca 2015 Saat 02:44
Peditus ve Aferini; HICBIR ZAMAN, HICBIR DURUMDA KULLANMAYACAKSINIZ...
Ayricada; bu iki ilac, ASLA yanyana kullanilamaz.. simdiki aptal Cocuk doktorlarina sakin itimat etmeyin, verilen her ilacin icini okuyun...

Aferin :160mg.
Peditus:120mg. Parasetamol yani Calpol ihtiva eder.. Gecen senede (2013) bu salakligi yapip, bir suru cocukta, Toksik Hepatit ile cocuklarin olumune sebep olmuslardi.. Ayni salaklik tekrar zuhr etti anlasilar. O doktor denilen zata, bunu bir hatirlatin.. Acsinda, yazdigi ilaclarin icinde neler var bir zahmet ogrensin... Eline yapismaz!!
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.