Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Testler & Tahliller & Teşhisler
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - ANA* değeri
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumANA* değeri

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Mügee Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 13
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Mügee Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: ANA* değeri
    Gönderim Zamanı: 24 Ara 2014 Saat 23:37
Hocam merhaba,

Kızım 2007 Haziran doğumlu
Son yaptırdığımız tahlillerinde bazı değerler var. Dr umuza sorduğumda önemli değil dedi fakat ben sizin yorumunuzu almak istiyorum içim başka türlü rahat etmeyecek

Değerler şu şekilde

ANA                      Pozitif

Yöntem                 IFA
Kullanılan hücre kaynağı HEP-2
Sulandırma oranı 1/100
Boyanma paterni   GRANÜLER
Floresan şiddeti     +++
Anti-dsDNA.           NEGATIF

Yorumlarsanız çok sevinirim
Ayrıca bu tahlilleri yaptırdığımızda

CRP 89.3 çıktı
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118326
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Ara 2014 Saat 01:46
Dogru, onemli degil, zira; zaten maksat hasil olmus durumda ve siz (veya Devlet) o pahali Test icin paralari sactiktan sonra,doktor da komisyonunu aldiktan sonra, ne sonuc cikmis o doktor icin hic onemli degildirki!!!!

Sizi enayi yerine koyup kazikladilar.
Bu testler ancak:
- Juvenil idiopatik artrit.
- Romatizmal hastalaiklar (Akut eklem Romatizmasi haric).
- Spondil Artrit.
- Sistemik Lupus eritematosus gibi hastaliklarin teshisinde kullanilir..
Sizin kizinizda, bu tip hastaliklar varmi??? Yoksa, gecmis olsun.

Siz hele bu macerayi bir bastan anlatsaniza, nasil olduda bu doktorun eline dustunuz???

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 25 Ara 2014 Saat 01:47
Yukarı Dön
Mügee Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 13
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Mügee Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Ara 2014 Saat 09:23
Hocam, o gün okuldan aradılar çok halsiz olduğunu söylediler hemen gittim hakikaten rengi sapsarıydı elleri ayakları buz gibiydi. Bacaklarım ağrıyor ve uyumak istiyorum diyordu . ( kızımda uzun süredir yaklaşık 5 senedir bacak ağrıları var hep büyüme ağrısı dendi bize) Eve getirdim okulda bişey yemediği için 1 kase çorba içirdim. Ateş olmayıncada Dr a götürmedim takip etmeye karar verdim. O gece ateş çıktı pedifen ve calpol 4 saat dönüşümlü olarak verdik. Sabah Dr a götürdüm. Genel muayenesini yaptı , bogazda hafif kızarıklık var dedi.

Boğaz kültürü, idrar kültürü , tam kan sayımı, waters çekimi vs istedi. Bu sırada solunum sıkıntısı olduğu için 20 dk arayla ventolin hava verildi. ( kızıma 1,5 yaşında astım teşhisi konuldu )

Tahlil sonucuna göre a tipi beta pozitif çıkmış . O gün antibiyotiğin ilk dozu hastanede serum olarak başlandı . Ateş hiç düşmedi. Ertesi gün 2. Doz serum verildi . Devamı şurup olarak ( suprax) ben evde verdim. 2 şişe bitene kadar devam ettik. Suprax a ek olarak eksofed, illiadin kullandık. Ateş olursada capol pedifen dönüşümlü verdik. Ateş 3-4 gün sonra tamamen bitti . Boğazdaki beyazlıklar azalarak bitti.

Acaba bu size yazdığım ilk testleri bacak ağrısı olduğu içinmi istedi? Yada özel sigortamız var nasıl olsa ne varsa isteyeyim mantığıylamı. Yaptırdığımız testler özel sigorta olduğu halde 400tl ödedik. Gerek varmıydı bu kadar . Artık kimseye güvenemez olduk

Demir ve çinko eksiği de çıktı, bunlar içinde

Hergün aç karnına maltofer 5 ml ve zinco 30 mg/ 5 ml veriyorum.

Aşağıdaki linklerde tahliller mevcut resimleri ekleyemedim o açıdan link veriyorum .

http://hizliresim.com/N9gRaO

http://hizliresim.com/YjW7n6

http://hizliresim.com/ayMb9z

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118326
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Ara 2014 Saat 19:13
Basit bir Bogaz enfeksiyonu gecirmis. Sadece; Antibiyotik surup yeterlidir.

Simdiki doktorlar, cok iyi bir SARLATAN olmanin yaninda, cok da usta SHOW-MENler...
Yapilanlarin hepsi Showmanlik olup, zerre faydasi olmadi.
Bogaz Kulturleri; A-Grubu'nu gostermezler, sadece Beta-Hemolizi gosterirler. Ne teshisleri dogru, nede yapilan tedaviler dogru... Turkiye'de, sansiniza yasiyorsunuz...
Benim yazilarimi okuyun... O hastaneden sag ciktiginiza dua edersiniz.
Evet, o 400TL lik tahlili bosuna yaptirdiniz, Hastane kazandi, doktor "Performans" kazandi, siz KAZIK YEDINIZ...

Okuyun, ogrenin ve GOZUNUZU ACIN!!! Turkiye'de SAGLIK, artik eskisi gibi degil...

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 25 Ara 2014 Saat 19:16
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.