Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Gelişim & Davranış Değişiklikleri
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - kızımın takıntıları
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumkızımın takıntıları

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
hayatbilgisi Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 167
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı hayatbilgisi Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: kızımın takıntıları
    Gönderim Zamanı: 15 Kas 2014 Saat 22:33
degerli hocam merhabalar 2yasindaki kizim gun icinde arara kollarini kasiyo.ilk yaptiginda dirseginin ic kismini resmen yara yapti.iki kolunu birden krem surduk gecirdik simdide bi tarafinin resmen iylesmesine izin vermiyor.yara olan kismina parmagini sokuyor.birde genel olarak kollarini kasiyo.herhangibi bir dokuntu yok.bunu neden yapiyo olabilir? bisey yoksa nasil gecirebiliriz? 
birde hocam emzigi agzina aldigi anda saciyla oynamaya basliyo ve cok sert bir sekilde sacini cekiyo bu durum sac derine ve saclarina zarar verir mi saygilar.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117988
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Kas 2014 Saat 22:42
Dirsek iclerinde; Atopik dermatit olabilir... Kizarirsa, Ultralan pomat;gunde 2x1 surun.

Sac oynamasi bazi cocuklarda olan bir "aliskanlik" sac olmazsa, baska bir sey(!) bulur.
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı hayatbilgisi Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Kas 2014 Saat 23:00
hocam malesef atopik dermatit varkizimda  vucudunun bazi yerlerinde zaman zaman cikiyo yazin sirtinda vardi onlar gecti simdi kollari pullanma olmayinca egzama degildir diye dusundum.peki sayin hocam biz bu egzamanin ortaya cikmasini saglayacak yanlis birsey yapiyor olabilirmyiz? birde saclariyla oynamasi saci icin zararli mi cunku cok cekiyo:(  
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Kas 2014 Saat 23:48
1- Hayir, Atopik dermatit isi biraz tesadufen olur, birazda ASIRI TEMIZ tutulan cocuklarda olur. Hele; ilk 1 sene; bazi aptal doktorlarin onerileri ile, cocuga; "STERIL" bakti iseniz, Sise sulari ile cocuk yikadi iseniz, sebep budur.
2- Sacina bir zarar yoktur.
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı hayatbilgisi Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Kas 2014 Saat 23:58
dogrusu hocam ben sizi tanidiktan sonra tabiri caizse saldim cayira:) onun oncesindede oyle steril tutmuyordum giysilerini sIk degistiririm bu sebep olabilir mi? giysilerini yikarken deterjan kullaniyorum.birde bu atopik detmatit kendiliginden gecebilir mi?
hocam aklima gelmisken sorayim sizin tavsiye ettiginiz dvit3ampulu ailece ictik fakat kizim tam icemedi kasikta bir miktar kaldigini sonradan gordum malesef deterjan degmis old icinde veremedim. bi sorun olmaz degilmi?

Düzenleyen hayatbilgisi - 16 Kas 2014 Saat 00:29
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Kas 2014 Saat 05:08
Tabii gecer. Siz hic; "atopik dermatit"li eriskin gordunuzmu?? Egzema farkli bir hastaliktir.

1-2 ay sonra, Kiziniza tekrar 1 tam ampul Dvit3 icirin. Corba veya Yogurduna karistirin.
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı hayatbilgisi Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Kas 2014 Saat 10:30
tamam hocam cok cok tesekkur ederim.iyiki varsiniz.saygilar
Yukarı Dön
sinan2806 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 2
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı sinan2806 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Kas 2014 Saat 21:36
hacam saygılar 5 yaşında oglum var bundan yaklaşık2 hafa önce elinde ve ayagında kızamık tarzı benekler oldu akabınde çocuk dıktoruna götürdük doktor bıze al yaka agız hastalıgı dedı 2 tane kren verdı sürün gçer önemlı bışeydegıl dedı  ve 3 gün önce çocugun el parmakları ve ayak parmaklarında deri soyulmaları başladı sankı güneş yanıgı tarzında sizce nedir teşekür ederım
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.