Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Genel Konular > Bebeğim & Çocuğum Hakkında
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Bebek masajı uygulaması
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı KonuBebek masajı uygulaması

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
miss hugolina Açılır Kutu Gör
Pırlanta Üye
Pırlanta Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 9100
Mesajın Direkt Linki Konu: Bebek masajı uygulaması
    Gönderim Zamanı: 21 Oca 2008 Saat 11:07

Bebek Masajı Nasıl Yapılır?

Masaja bebeğin vücudunun herhangi bir yerinden başlayabilirsiniz. Size başlangıç için kullanabileceğiniz temel tekniklerden söz edeceğiz, daha sonra bebeğinizle aranızdaki iletişime göre kendi yönteminizi geliştirebilirsiniz.

Rahat bir konumda, bebeği karşınıza alarak oturun. Küçük bebekleri, dizinizin üzerine yatırarak masaj yapabilirsiniz. Masaj yaparken asla bebeğin üzerine gereğinden çok abanmayın.

Yüz Masajı: Bebeğinizin yüzü meme emme, diş çıkarma, ağlama ve çevresinde durmadan büyüyen dünya ile karşı karşıya kalmaktan dolayı sürekli ve büyük bir stres altında kalır.

Parmaklarınızı bebeğin alnının ortasına koyun ve şakaklara, oradan da yanaklara doğru masaj yapın. Daha sonra başparmaklarınızla bebeğinizin göz kapaklarını şakaklara doğru hafifçe ovun. Yine başparmaklarınızla bebeğin burnunu yanaklara doğru hafifçe bastırarak ovun. Daha sonra çeneden kulak arkalarına doğru hafifçe masaj yapın.

Göğüs Masajı: Her iki elinizi göğsünün ortasına yerleştirin avuç içlerinizi hafifçe bastırarak koltuk altlarına doğru indirin. Ellerinizi kaldırmadan bir daire çizerek tekrar göğsün ortasına dönün.

Şimdi ellerinizi göğsün ortasından çaprazlama, iki omuza doğru ileri geri kaydırın. Masaj sırasında elinizdeki yağın azaldığını hissettiğinizde, ellerinizi yeniden yağlayın ve masaja devam edin.

Kol Masajı: Bebeğinizin kolunu kaldırın, omuzdan bileğe doğru önce bir elinizle, sonra da ötekiyle sıvazlayarak masaj yapın. Bu yöntemin adı "Hint Masajı Tekniği"dir. Hint Tekniğini uyguladığınızda ovma işlemini bilekte bitirmeyip ellere kadar da uygulayabilirsiniz.

Aynı hareketi bu kez de bilekten omuza doğru tekrarlayın. Ters yönde yapılan bu masaja da "İsveç Tekniği" denir.

Bebekler el masajına bayılır. Bebeğin elini açın, her parmağını sırayla ovun. Elinin üstünü ve avucunun içini parmaklara doğru aşağı yukarı ovun.

Tüm bunları tamamladıktan sonra avuç içlerinizle kollarını yukarıdan aşağı doğru yuvarlayarak hafifçe ovuşturun. Son olarak, bebeğinizin kolunu avuçlarınızın içine alarak, içe doğru dairesel şekilde sıvazlayın.

Karın Masajı: Karına uygulanan masaj sadece bebeğin rahatlamasını sağlamakla kalmaz, bebeğin sindirimine, gaz çıkarmasına ve kabızlığın iyileşmesine de yardımcı olur. Kolik bebeklerde karın ağrısının giderilmesine yardımcı olabilir.

Karın masajına "su çarkı" denilen eğlenceli bir teknikle başlayabilirsiniz. Ellerinizi kendinize doğru kum çeker gibi bebeğin karnından bacaklarına doğru hareket ettirin. Bebeğin bacaklarını havaya kaldırın, dizlerden bükerek hafifçe karına doğru bastırın. Bu bebeğin karın kaslarının gevşemesini sağlayacaktır.

Bebeğinizin bacaklarını bileklerinden kavrayarak sol elinizle tutun. Bir önceki hareketleri sadece sağ elinizi kullanarak yapın. Bu mideyi rahatlatacak ve masajın daha derinlere etkili olmasını sağlayacaktır.

Karın masajını, parmaklarınızın ucunu bebeğin göbeğinde soldan sağa doğru yürüterek tamamlayın. Bu hareket bebeğin gazının çıkartılmasına yardımcı olur.

Ben Seni Seviyorum hareketi:

"Ben". Sağ elinizle bebeğin karnının sol tarafını aşağı doğru tek harekette ovun.

"Seni". Kendi solunuzdan sağa doğru bir ters L çizin.

"Seviyorum". Sağ elinizle, kendi solunuzdan sağa doğru ters bir U çizin.

Bu hareketler esnasında "Ben seni seviyorum" cümlesini sevgi dolu bir tonla tekrarlayın. Bebeğiniz bundan çok hoşlanacaktır.

Bacak Masajı: Bacak masajı kollara uygulanan masaja çok benzer. Bacağı her iki elinizle yukarı kaldırarak tutun ve ellerinizi birbirine ters yönlerde çevirerek bacağını ovun, kalçadan bileğe doğru ellerinizin bu hareketini sürdürün.

Aynı hareketi bilekten kalçaya doğru tekrarlayın. Kollara uyguladığınız burma yöntemini ellerinizi aşağı yukarı hareket ettirerek bebeğin bacağına da uygulayabilirsiniz.

Bebekler de büyükler gibi ayaklarına masaj yapılmasından hoşlanır. Baş parmağınızla topuktan başlayarak, parmaklara doğru ayak tabanını ovun. Ayak parmaklarının her birini teker teker ovun.

Sırt Masajı: Birçok anne-baba bebek masajını bebeğin sırtını ovarak bitirmekten hoşlanır.

Bebeği bir yastığın ya da battaniyenin üzerine yüzüstü yatırın. Bunu yaparken ellerinizin yağlı olduğunu ve bebeğinizin kayabileceğini unutmadan, dikkatlice hareket edin.

Ellerinizi bebeğin sırtında yanlamasına ileri geri hareket ettirerek masaja başlayın. Bunu yaparken ellerinizi yavaşça sırtta aşağı ve sonra yukarı doğru kaydırın.

Her iki elinizi boyuna yakın bir şekilde sırtın ortasında tutun. Omurgaya dik açı oluşturacak şekilde, ellerinizle sürtme hareketi yaparak, boyundan kalçaya doğru hafif hafif kaydırarak tüm sırtını sıvazlayın. Daha sonra sırtında parmaklarınızın uçlarıyla küçük daireler çizin.

Masajı tamamlamak için bebeğin sırtını boyundan aşağı doğru yavaşça okşayın. Böylece bebek o günkü masajın bittiğini anlayacaktır.

Bebeğinizin korunmaya, bakılmaya, sevilmeye ihtiyacı var. Yaşamın ilk dönemlerinde onun anladığı bir tek sevgi dili var: Dokunmak. Onu daha iyi tanımanız ve onunla sevgi dolu bir ilişki kurabilmeniz için Bebek Masajı harika bir fırsat!  

Yukarı Dön
tibelya Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 122
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Oca 2008 Saat 21:43
  sunacım  hemen bebişime bu masajları yapıcam teşekkürler
Yukarı Dön
Pırlanta Üye
Pırlanta Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Oca 2008 Saat 22:29
Orjinalini yazan: tibelya tibelya Yazdı:

sunacım  hemen bebişime bu masajları yapıcam teşekkürler

Rica ederim.Bende bugün denedim,hoşuna gittiWink
Yukarı Dön
fatoş Açılır Kutu Gör
Pırlanta Üye
Pırlanta Üye

Puanlar: 15446
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Oca 2008 Saat 00:42
Eline sağlık canım Clown
Benim cadı durmaz ki, ona şimdi masaj yapmam mümkün değil LOLLOL
Yukarı Dön
ifakat Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör
Simge
"Yağmurun annesi... Çıtır pare mod"

Puanlar: 9866
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Oca 2008 Saat 01:34
ay bende çok masaj yapardım gazı çıksın rahat uyusun diye şimdi durmuyor oynakLOL
Öyle bir kul hakkım varki benden alınan... ALLAH'ım yarına bırakır ama ,yanına bırakmaz ASLA...!!!
Yukarı Dön
Pırlanta Üye
Pırlanta Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Oca 2008 Saat 10:41
Orjinalini yazan: fatoş fatoş Yazdı:

Eline sağlık canım Clown
Benim cadı durmaz ki, ona şimdi masaj yapmam mümkün değil LOLLOL

Rica ederim.Masaja başlamadan önce ayaklarıyla oyna,benimki ayaklarını ovarken çok mutlu oluyor,kendinden geçiyorLOL  Clown
Yukarı Dön
Pırlanta Üye
Pırlanta Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Oca 2008 Saat 10:43
Orjinalini yazan: ifakat ifakat Yazdı:

ay bende çok masaj yapardım gazı çıksın rahat uyusun diye şimdi durmuyor oynakLOL

LOLLOL sen zor kısmını atlattın.Ama çok hareketli olduğu için ,banyodan sonra yaparsan rahatlar,yorgunluğunu atarLOLClown
Yukarı Dön
duygu07 Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye
Simge

Puanlar: 7416
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Oca 2008 Saat 14:40
Ben de her banyo sonrasında rutin olarak yapıyorum. Çok rahat uyuyor bebeğim. Teşekkürler canımApprove
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.