|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
hkubrac ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Tem 2012 Durum: Aktif Değil Puanlar: 88 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 24 Haz 2014 Saat 10:59 |
Hocam merhaba, 45 aylık oğlumun salı günü hafif kuru öksürük başladı, çarşamba akşam çok artınca 0,25 pulmicort ve ventolin uyguladık, çünkü daha önce böyle kuru öksürük başladığında tıkanmıştı hastanede ağızdan sıvı kortizon ve arka arkaya 3 kere ventolin uygulanmıştı. Bizde bu kez tıkanmasın diye daralmayı hissettiğimizde hemen pulmikort ve ventolin uyguladık, ertesi günde akşam 0,25 pulmicort ve ventolin uyguladık, yine ertesi gün öksürük yine şiddetli bi şekilde gündüz ve gece devam etti gece yatmadan önce ventolin ve pulmicort uyguladık, doktor tıkanma olmazsa auris verebileceğimizi söylemişti. cuma gecesi ben 1 ölçek aerius ta vermiştim. Cmtesi kalktığında burun akıntısı koyulaşmış ve öksürüğün şeklide değişmişti, ciğerlerini dinlemesi için doktora götürdüğümüzde bronşlar hafif fokurdamaya başlamış dedi ve makrol 275 yazdı yanında 2 gün ventolin pulmicorta devam dedi. bu arada bir önceki gün hafif ateşide vardı. Ben sadece antibiyotiği kullandım pulmicortla ventolin vermiyorum artık. Acaba kötü mü yapıyorum. Oğlum sanki araba marş alamıyo gibi öksürüyo ve gece uyurken içerden garip sesler gelio hırıltı gibide değil bu sesler. Burnunu kapatınca içerden gelio anlıyorum. Antibiyotiği 7 gün kullanın dedi doktorumuz ama ben iyileşirse kesmek istiyorum bi mahsuru olur mu? Bide bu pulmikort ve ventolini geçen hasta olduğunda 1 hafta vermedik öksürük şiddetlenince doktora gittiğimizde yine verdi kullandık bir türlü kurtulamıyoruz hocam. cevabınız için teşekkürler
|
|
![]() |
|
hkubrac ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Tem 2012 Durum: Aktif Değil Puanlar: 88 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam merhaba, bugün antibiyotik 3.günümüzdeyiz biraz evvel evden aradılar oğlumun ateşi çıkmış.Anlayamıyorum antibiyotik kullanırken ateş nasıl çıkabiliyo. Acaba ventolin vermediğim için bronşlarındaki balgamı atamıyo mu? Ne yapacağımı şaşırdım 2 gündür sadece antibiyotik veriyoruz ventolin ve pulmicort vermiyoruz hocam, doktora tekrar götürmek istemiyorum hocam daha ağır antibiyotik verirler belki, acaba zatüreyemi dönüşüyor, teşhis olarak reçeteye alt solunum yolu enfeksiyonu yazılmış, ama doktor bey bize zatüre falan demedi sadece biraz balgam inmeye başlamış dedi. Ertesi gün sabah antibiyotiğe başladık zaten sadece doktorun dediği pulmicort ve ventolini sabah akşam 2 gün daha yapın ve arada öksürürse ventolin yapın, sonraki 2 gün sabahları sadece pulmicort yaparsınız demişti ben onları yapmadım acaba yanlış mı yapıoruz. Zaten antibiyotik veriyoruz diye düşünmüştüm, sizin bütün cevaplarınızı incelediğimden pulmicortla ventolinde kurtulmaya çalışıyouz, bu ateşte neyin nesi acaba antibiyotik dokunmuş olabilir mi?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118660 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Antibiyotik kullanirken, ates bal gibide cikar, cunku gereksiz yere verilmis..., Grip geciriyor, antibiyotikler viruslere etki etmezler.
Siz Ventolin ve Pulmicort kullandiginiz surece, basiniz beladan kurtulmayacak. Zaten, kasten is surumcemede kalsin diye veriliyor. Eski mailleri okuyun, bu tuzaklarin nasil kuruldugunu ve nasil isledigini defalarca anlattim. Atesden korkmayin, vucudun savunma mekanizmasidir. Gerekli oldugu surece, atesi olacaktir. Okumaya devam, zaten epeydir kazik yemektesiniz. |
|
![]() |
|
Suan oğlum ateşli ve halsizl yatıyo, bugune kadar neşesi gayet yerindeydi , uyurken dakikada 45 nefesi alıp verio. Atestendir die dusunuyorum hocam. Peki antibiyotiği keseyim mi? Doktorlar neden zatürre olabilir die her hastalikta korkutuyolar anlamıyorum. Doktor antibiyotik yazarken röntgen bulgusu yoktur . Kan testinde bile çıkmayabilir , dinleme bulgusu daha anlamlıdır dedi .kan testi yapmaya gerek yok dedi. Peki bu gereksiz kullandığımız antibiyotiklerin yok ettiği yararlı bakterileri yerine nasıl koyucaz. Kefir v.b neler yapabiliriz hocam. Bide kuru öksürük başladığında tıkandığında ventolin kullanmadan nasıl tıkanıklığı geçirebiliriz? Bide doktorumuz bronşlar hassasiyetini yitirmesin die bu ventolin ve pulmicortu verdiklerini eğer vermezlerse ilerde merdiven bile çıkarken zorlanabileceğini, büyüdüğünde astım olabileceğini söylüyor. Gercekten akciğer hassasiyeti kaybolabilir mi? Hocam vakit ayırdığınız için tesekkürler.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118660 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
1- Kan testinde cikmaz, ama "Kan sayiminda" cikar WBC (Lokosit) degeri anormal artar. Bir kan sayimi yaptirin.WBC dusuk gelirse, kesinlikle zaturre degil demektir.
2- Zaturre, bu asirda tedavisi en kolay olan hastaliktir. Zaten cocuklar asili olduklarindan, ayricada zaturre olmalarina imkan yoktur. 3- Kaziklaniyorsunuz. Atesli bir hastaya Ventolin ve hele bir kortiuzon olan Pulmicort verilmesi, ya bilgi eksikligini yada sahtekarligi gosterir. 4- Pulmicort bir kortizon oldugunda, brons hassasiyetini en fazla bastiran bir ilactir. Soylenenin tam tersidir. 5- Solunum sayiniz hizli olmasi, muhtemelen atesden.. Atesli oldugu esnada solunum sayisi olculmez. 6- Hicbir ilac veya doctor, Astim'i ONLEYEMEZ... Bir cocuk eger Astim olacaksa, olur... Astim olmayacak bir cocukda, ne kadar olumsuz isler yaparsaniz yapin, Astim olmaz. Biraz kafanizi calistirin.. Niye bu ilaclar piyasaya ciktigindan beri AStim teshisi alanlarin sayisinda bir patlama oldu.. Bu NAMUSSUZ doktorlar, ASSAGILIK ilac firmalarinin verdigi rusvetler yuzunden durum bu hale gelmistir... Pacalari sikiyorsa, bu hakaretlerden dolayi beni mahkemeye versinler.. Versinlerde, 2006 yilinda, Kurban bayraminda, kimler,ne karsiliginda; Navigator of the Seas gemisi ile 1 hafta geziye kimler tarafindan gonderildiler acikliyayim..... |
|
![]() |
|
Çok üzgünüm hocam bugüne kadar 4 antibiyotik kullandık bence 4ünüde gereksiz kullandık. Kan testi istiyorum yapmak istemiyor doktorlar. Hemen bizi bilgilerini sınamakla yargılıyorlar. Şimdi oğlumu tekrar doktora götürsem başımıza kimbilir ne işler açacaklar ama öksürürken sanki balgam çıkaramıo gibi acaba perebron mu kullansam hocam, böyle içten gelen bazen balgamlı ama genellikle kuru bir öksürük bronşları dolu gibi. Hırıltı yok, ama ateşi bugün işe gelirken 37 olmuştu. Şimdi bu antibiyotiklerle bağışıklığı zayıflattık değil mi hocam yerine ne koyabiliriz, yani yapabileceğimiz bişi yok mu? KEşke burada olsaydınız sizin gibi bir doktor yok ankarada . Zaman ayırdığınız için teşekkürler hocam
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Perebron; oksurtucu bir oksuruk surubudur. Balgam hissettiginizde, kullanin. Gereksiz yere kullansaniz bile bir zarari olmaz.
37 dereceyi; atesden saymiyoruz. Caktilar benim verdigim akillari ve "kan sayimin"dan it gibi korkuyorlar ve kasten istemiyorlar.. Biliyorlar. Lokosit sayisi ile sahtekarliklarinin ortaya cikacagindan.. |
|
![]() |
|
kan değerleri
wbc 5.10 MPV 9.8 crp 39 diğer değerler normal hocam, doktor antibiyotiği değiştirmeyelim. Virütük bi durum fakat bronşlardaki ödemi çözmek için antibiyotiğe devam edelim, 3 gün ventolin pulmicort devam dedi. Perebron yazabilirmisiniz dedim ama o da perebronun bir kaç günde yapcağı etkiyi bir kere ventolin yap yeter dedi. yazmadı. Antibiyotik makrolü ilk başta 7 gün kullanın demişti şimdi 10 güne çıkaralım dedi. Ama hocam neden geçmiyo peki yani antibiyotik içiyo 2 gündür ventolinde yapıoruz 2 günde 1 banyo yaptırıyorum bi de sizin dediğiniz herşeyi yapıorum. Genede gece öksürmekten uyuyamıo. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|