Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Alerji & Cilt & Saç
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - alerji
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumalerji

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
cem06 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 94
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı cem06 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: alerji
    Gönderim Zamanı: 19 Haz 2014 Saat 22:50
Merhabalar Hocam,
oğlum 2007 doğumlu,geniz akıntısı ve buna bağlı balgamlı öksürük şikayetiyle doktora götürdüm,herhangi bir enfeksiyonu olmadığını,durumun alerjik olduğunu söyledi,(daha öncede alerji tanısı deri ve kan testleriyle konmuştu..) doktorumuz birkaç gün Airus kullan dedi,sizde uygun derseniz başlayacağım...
cevabınız için şimdiden teşekkürler...
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117982
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Haz 2014 Saat 09:56
Dikat ediyorsanin, yeminli olduklarindan, hic Grip teshis etmezler. Sirf, o ilac firmalarinin ilaclarini yazip komisyon alabilmek ugruna, butun Grip vak'alarina Allerji diyorlar. Sakin o testlerede inanmayin, tavsiye edilen ilacida almayin.
Sadece, benim Grip icin anlattiklarimi uygulayin.
Yukarı Dön
cem06 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 94
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı cem06 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Haz 2014 Saat 11:04
hocam gerçekten alerjisi var,teşhis koyulalı 3yıl oldu,şimdiki durumunu değerlendiren alerji doktoru değil,kbb doktoru,her gören doktor alerjisi var diyor...durum böyleyken 3günlük Airus ne yapsın...alerjenlerle sürekli karşı karşıya...ben anne olarak ne yapabilirim....sürekli geniz akıntısı ve öksürük var..durum ilerleyip astım olur diye endişeliyim...

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Haz 2014 Saat 14:03
Hicbir sey(!) ilerleyip, Astim yapamaz.. Boyle bir sey yok... Astim olacaksa, olur, hicbir tedavi veya doktorda bunu onleyemez... Astim olmayacak bir kimsede de, ne yaparsaniz yapin, Astim olmaz.

Verilen ilaclar, sadece, Astim hastalarinda, "Astim Krizlerinin" arasini acmaya yarar...
Yoksa, Astim onleyici diye bir tedavi yoktur..
Bu nasil bir zalimliktirki, aileleri, "-Bu ilaclari kullanmazsaniz, cocugunuz Astim olur.-" diye korkutarak kendilerine rant saglayabiliyorlar.. Bir dusunun... Bunlarin uydurduklari iddialar dogru olsa idi, her aile cocuguna bu ilaclari verirdi. Hangi anne-baba, cocugu Astim olsun isterki. Bu sahtekarlar, ellerinden gelse, toplumun tamamina ilac verirler...
Sizin cocukta, basit allerjiler olabilir. Sut allerjisidir, ceviz-fistik allerjisidir, boyali gidala allerjisidir, filan... Bunlarinda basit Allerji suruplari ile tedavileri vardir. Bu tip allerjiler zaten zaman icinde kendiliginden bile gecerler.

Sakin sizi Astim ile korkutmalarina musade etmeyin.. Sadece allerjisi icin ilac verin, yeterlidir. Aerius filan gerekmez.. Sacmalik.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 20 Haz 2014 Saat 14:04
Yukarı Dön
oguzhan&gulsum Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 6
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı oguzhan&gulsum Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Haz 2014 Saat 23:11
hocam, 6 aylık oğluma 5 gün önce kutu süt denemesi yaptık, akşama yüzünde küçük yuvarlak kırmızı lekeler oluştu,1 gün boyunca yüzde kaldı ve her gün düzenli kakasını yapan oğlum 2 gün yapamadı 3. gün kakasını anca çok zorlanarak yaptı., çocuğuma kutu keçi sütü deneyeyim mi? peynir ve yoğurt vereyim mi?sabahları cici bebe, çok az peynir, yumurta veriyorum  hiç bir şey olmuyor.şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.Allah a emanet olun.

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Haz 2014 Saat 10:23
Denemeniz gerekli.. Bu husus, oyle "Test" veya muayene ile belli olan bir durum degildir.. Deneme-yanilma ile bir sonuca varacaksiniz.
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı oguzhan&gulsum Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Haz 2014 Saat 11:00
inek sütü alerjisinin kesin bulguları nelerdir,nasıl tespit edebilirim.

Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı oguzhan&gulsum Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Haz 2014 Saat 11:48
içinde süt olan bütün ürünlerimi kesmelimiyim,cici bebe,sütlü kaşık mamaları vb. ya da direk saf inek sütünü mü vermemeliyim.alerjinin geçmesi için.

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.