Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
elveda
Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 68
|
Konu: grip+öksürük Gönderim Zamanı: 13 Eki 2013 Saat 21:18 |
merhaba hocam oğlum 16,5 aylık şiddetli bir grip geçiriyor. daha önceki griplere hiç benzemiyor. bugün 3.gün bitti ama burnu hala tıkalı (onu uyutmayacak derecede). iliadin kullanıyorum ilk günden beri çünkü hiç uyuyamıyor. ama o da etki etmedi hiç. daha önceden kullandığımızda anında açılırdı burnu. birde üzerine öksürük eklendi şimdi. çok fazla öksürüyor. bal,limon, coldmix, serum fiz. kullanıyorum ayrıca.
bu burun tıkanıklığı için ne yapabilirim başka hocam birde iliadin niye etki etmemiş olabilir? iliadin geçen seneden kalma bundan olabilir mi? yastığı yüksek, duş da aldırıyorum ama tıkanıklık rahatsız edici boyutta hocam bi akıl verin :(
2.sorum ise biz geçenlerde de şiddetli öksürük atlattık ozaman da bir süre bal-limon kullanmama rağmen geçmeyip ilerlemişti. bende size danışarak perebron verdim. 3 gün kullandım önemli ölçüde azaldı. sonra birkaç gün ara verdim bal ve limona devam ettim. geçmeyince bi 3 gün daha kullanmıştım. ve çok şükür ki bişeyimiz kalmamıştı. şimdi yine öksürüyor ve ben bu şurubun bize iyi geldiğini düşünüyorum. ama içim de rahat değil bu kadar sık kullanmamın bi zararı olur mu sağlık açısından? başka türlü geçiremiyorum çünkü hocam.
|
 |
azref
Üye
Puanlar: 2
|
Gönderim Zamanı: 13 Eki 2013 Saat 21:53 |
hocam merhaba öncelikle buradan dünyanın en değerli varlıkları olan çocuklarımızın şifa bulmasına sebep olduğunuz için teşekkür ederim, 21 aylık kızım var 3 gün önce ateşi yülseldi 37.5 dereceye ancak şuanda ateşi normal doktora götürdük boğaz enfeksiyonu var dedi ve antibiyotik olarak infex plus 100 verdi.calpol ateş düşürücü çok az vermiştik.şuanda uyurken öksürüyor burnu tıkalı ve rahat uyuyamıyor boğazında balgam var ne yapmamızı tavsiye edersiniz teşekkürler.
|
 |
sedaaytunc
Katılımcı Üye
Puanlar: 216
|
Gönderim Zamanı: 13 Eki 2013 Saat 22:57 |
hocam bu perebron dediğiniz öksürük arttırıcı şurup, her öksürükle seyreden gripli vakalarda kullanılabilr mi güvenle? öksürüğü kesmiyor, öksürüğü arttırarak öksürüğün geçmesine neden oluyor prospektüste anladığım kadarıyla?
|
HAYAT ÇOCUKLARLA GÜZEL..............................................................................
|
 |
elveda
Üye
|
Gönderim Zamanı: 13 Eki 2013 Saat 23:51 |
benim önceki kullanma sebebim aşırı derecede balgamı vardı ve balgam yüzünden tıkanıp kusuyordu. burnumuz akmamıştı hiç sadece balgamlı öksürük şikayetimiz vardı. bu ilacı kullanmaya başladığımda öksürüğü kesmeden balgamı eritti. kusma şikayetimiz bitti ilk 3 günde. sonraki 3 günde de balgam tamamen öksürükle birlikte kayboldu. biz geçen sene 2 kez bronşiolit geçirdik kadir beyi tanımadan önce. o kara listedeki ilaçların hepsini kullanmıştık (ventolin,flixotide, peditus vs. ve de gereksiz antibiyotikler.. aklıma gelmeyen başka ilaçlar da var.)bunların hepsi bizi daha da beter etti. 1 hafta arayla hasta oluyorduk nerdeyse. şimdi hepsini çıkardık hayatımızdan. kullandığım tek şurup perebron. onu da güvenle kullanabilir miyim merak ediyorum.
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 118272
|
Gönderim Zamanı: 14 Eki 2013 Saat 01:51 |
-elveda: Grip ( ve ona bagli olarak, burun tikanikligi) oyle 3-5 gunde gecmez.. Hele bir; 2-3 hafta gecsin. ondan sonra da; akintinin koyulasmasi ile beraber, hiriltili donem baslayacak, Perebron o zaman gerekebilir.. Her zaman sart degildir. Tok karnina vermezseniz; hayal gordurebilir.
-azref: Sizin kiziniz da Grip geciriyor, hemen o sacma sapan ilaclari cope atin, yoksa basiniz belalardan kurtulmaz, doktorlardan cikamazsiniz. Sadece benin Grip icin anlattiklarimi uygulayin. Eski mailleri okuyun.
-sedaaytunc: Dogru, oksurten bir oksuruk surubudur. Tabii, yerinde ve dogru dozda kullanmak sarti ile.
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 14 Eki 2013 Saat 01:53
|
 |
elveda
Üye
|
Gönderim Zamanı: 14 Eki 2013 Saat 04:16 |
teşekkür ederim cevabınız için hocam. ben zaten hemen geçsin demiyorum azıcık rahatlama olsaydı inanın bütün gece uykusuzuz. ben artık ruh gibi dolanıyorum ortada bir de bayram üstü. başımdaki ağrının tarifi imkansız. iliadin 4-5 saat kadar rahatlama sağlardı önceden. geçen seneden açık bir şişem vardı. onu kullandım ama bu sefer etki göstermedi. belli bir zaman geçince yenisini mi almalıyız bu yüzden mi hiç tesir etmedi hocam?
hırıltı başladı hocam bu arada. şuan için az, öksürünce düzeliyor. birde affınıza sığınarak sorumu yineliyorum. bu kadar kısa aralıklarla perebron kullanmak sağlık açısından zararlı olabilir mi? içerde bir yerlerde harabiyet yaratır mı?
şimdiden teşekkür ederim hocam iyi bayramlar dilerim.
Düzenleyen elveda - 14 Eki 2013 Saat 04:18
|
 |
azref
Üye
Puanlar: 2
|
Gönderim Zamanı: 14 Eki 2013 Saat 12:50 |
Hocam tesekkur ederim gec saatlerde bile yardimci oldugunuz icin
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 118272
|
Gönderim Zamanı: 14 Eki 2013 Saat 23:02 |
Perebron bir zarar vermez. Iliadin'in yenisini alin.
|
 |