| Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
efes2630
Katılımcı Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 240
|
Konu: Kulak tüpü sonrası kulak akıntısı-3 Gönderim Zamanı: 13 Eyl 2013 Saat 11:54 |
|
Kadir Bey iyi günler. Kasım 2009 doğumlu kızıma 2012 şubat ayında kulak
tüpü takılmıştı. Daha sonra bu sene şubat ayında 10 gün kulak akıntısı
(sıvı-beyaz parçacıklı-kanlı akıntı-yeşil akıntı şeklinde)yaşamış ve sizin
tavsiyeleriniz doğrultusunda (KBB doktorunun verdiği 2 adet kulak damlasını kullanmayarak)
bactirim-iliadin-serum fiz. kullanarak
10 gün içinde toparlamıştık. Geçen haftaya kadar başka bir sıkıntı yaşamadık.
Geçen hafta kızım, arabayla yokuş bir yoldan çıkarken kulağının acıdığını
söyledi. Sakız çiğnetip yutkunmasını söyledik. Arabadan inince bir sıkıntı
kalmadı. Biz de hem bu durumu iletmek hem de kulağındaki tüplerin düşüp
düşmediği kontrol ettirmek için tekrar kbb uzmanına gittik. Kulaklarının kir
yüzünden tıkandığını, 3 gün sabah akşam gliserin damlatıldıktan sonra temizleyeceğini
söyledi. 3 günün sonunda sağ kulak temizlendi kulak tüpü kulak yoluna düşmüş,
ancak diğer kulağa gliserin damlatmaya devam etmemizi söyledi. Kulağa ilk gün
gliserin damlattığımızda acıdığını
söyledi. Sonraki günler bir sıkıntı olmadı, 2 gün sıkmaya devam ettik. 3. gün dün akşam banyo yaptırdıktan sonra
kulağında akıntı olduğunu fark ettim. Sabah kontrolümüz vardı, doktorumuz kulak zarının delindiğini, bu yüzden kulağında akıntı
başladığını söyledi. Agumentin-onadron ve Sipragut damla verdi. Kulağındaki
akıntıya da "olacağı varmış" dedi. Ben akşam iliadin sprey başladım. Sabah da sıktım.
Doktorun yazdığı ilaçları kullanmaya hiç niyetim yok. Şu an itibariyle
kulağından beyaz parçacıklar gelmeye devam ediyor. Akşam banyosunda kulağına su
kaçırdıysak ve gliserini delik kulağa sıktıysak çok mu tehlikeli bir durum oluştu. Sabredip de sonuna kadar
okuduysanız çok teşekkür ederim. Ne yapmalıyız, yardımlarınız ve vereceğiniz bilgiler için çok
teşekkürler. Sevgi ve saygılarımla.
Düzenleyen Gamze - 13 Eyl 2013 Saat 13:20
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 119713
|
Gönderim Zamanı: 13 Eyl 2013 Saat 19:45 |
|
SAKIN, kulak damlalarini kullanmayin.. Manyak bunlar... Zarda delik oldugundan, kulaga damlattiginiz damlalar, "ters akinti" ile butun kiri-mikrobu, kulak zarinin otesine, "Orta Kulak" boslugu icine surukler.Ondan sonra olusan; "Orta Kulak" iltihaplari, Griplerin sebep oldugu "Orta Kulak Iltihaplarindan" cok farklidir. Bu iltihap ile Orta kulaktaki kucuk kemikler erir ve, cok ozel (ve pahali) mikrosirurjik ameliyatlar gerekli olur. Butun dumen; bu ameliyatlari olabilecek hastalari olusturmak icindir.
1-O doktordan uzak durun.
2- SAKIN kulaga bir sey damlatmayin.
3- 5 gun Iliadin, sonra 1 hafta Serum fiz damlatin.
4- Eski maileri mutlaka okuyun..
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 13 Eyl 2013 Saat 19:46
|
 |
efes2630
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 17 Eyl 2013 Saat 00:17 |
|
Kadir Bey merhaba.Kızımın kulağı 5 gündür akmaya devam ediyor.
5 gündür İliadin kullanıyorum. Yalnız kulağındaki akıntıda bir azalma yok.Bu yetmezmiş gibi dun nezle de başladı.Sormak istediğim akıntı olan kulağındaki tüp bahsettiğiniz orta kulağa kaçar mı?Hep akıntı olan kulağının üstüne yatırıyorum ki akıntısı dışarı aksın.Başka ne yapabilirim.Yarın s.fiz.kullanmaya başlıyorum.
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 17 Eyl 2013 Saat 08:51 |
|
Akintinin; icerden-disariya oldugunu unutmayin, Akinti; icerden disariya oldugu surece, tup nasil geriye kacsin?? Sabirli olun, bir defa bu cileli yola girdiginiz icin, belirli bir sure boyle cekeceksiniz. Ben olsam, o tupu hic taktirmazdim..
|
 |
efes2630
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 17 Eyl 2013 Saat 12:42 |
|
Haklısınız hocam.Her konuda.Keşke sizi daha önce tanısaydım.Sabrınıza,bilginize,yardımseverliğinize sonsuz teşekkürler.
|
 |
efes2630
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 25 Eyl 2013 Saat 11:46 |
|
Hocam kızımın kulağındaki akıntı 13gun oldu, hala devam ediyor.Serum fizyolojik kullanmaya devam ediyorum.Bactirimi kullandık bitti.Akıntı daha az olmakla birlikte devam ediyor.Hocam bir de 1,5 sene oldu kulaktaki tüpler kulak yolunda duruyor. Gerekirse operasyonla çıkartırız dedi doktor. Ama artık sizden sonra sizin yazılarınızdan sonra diğer doktorların gerekir dediği şeylere temkinliyiz.Sizin fikriniz nedir? Ne yapalım, bir kere taktırdık uğraşıp duruyoruz.Yardımlarınız için teşekkürler.
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 25 Eyl 2013 Saat 21:37 |
|
O tuplerin; tedavi edici hicbir rolleri yoktur... Sadece, kapali olan Oztaki borusunun isini goruyorlar, icerde basinc, dolayisi ile agri olmuyor, o kadar. Akinti oldugu surece, icerde bir "olay" var demektir. Iliadin, Bactrim ve ColdMix(yoksa,Vicks'e) devam edin. Akinti durunca da, tupleri aldirin..
|
 |
efes2630
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 26 Eyl 2013 Saat 00:40 |
|
Bactrimi 10 gün kullanmıştık hocam devam mı edelim?Bir de devam ise kaç gün daha içilecek?
|
 |